EURO2016 – EM-Magasinet (9)

331

Dagen i dag (18/6)

Avslutningen av runde to bød på både drama og overraskeleser. Belgia slo kraftig tilbake og vant 3-0 over Irland. En favorittseier, men det ble stilt litt spørsmål ved Belgia etter en litt laber innsats mot Italia. Nå er de med igjen! Island var veldig nær ved å vinne sin første EM-seier, men et selvmål i det 88. minutt sørget for uavgjort. Portugal spilte og skapte en hel del mot Østerrike, men mål ble det ikke. Ronaldo satt et straffespark i stolpen og scoret et mål som ble riktig annulert for offside. Nok en gang ser det ut til at Ronaldo ikke skal få de til i et mesterskap med landslaget.

Les mer om Belgia-Irland her: http://www.fotballnerd.no/belgia-slo-kraftig-tilbake/

Les mer om Ungarn-Island her:  http://www.fotballnerd.no/ungarn-med-en-fot-i-8-delsfinalen/

- Annonse -

Les mer om Portugal-Østerrike her: http://www.fotballnerd.no/portugal-med-sjansesloseri/

Oppsummering av andre runde i gruppespillet

Da er vi ferdig med to av tre runder i gruppespillet. Noen grupper er blir ofte avgjort etter to kamper. Heldigvis for spenningen så er det  mye å spille om fremdeles. Noen lag er sikret avansement allerede, men det er svært viktig å vinne gruppen også, da motstanderen i åttendelsfinalen blir mye enklere for gruppevinnerene. Det er 6 grupper, der de to beste i hver gruppe går videre samt de 4 av de beste 3-erne.

I gruppe A er Frankrike i ledelsen med 6 poeng foran Sveits med 4. Disse lagene møtes i siste runde, og Frankrike trenger 1 poeng for å sikre seieren. Romania med seier over Albania har en bra mulighet til å komme seg videre. Målforskjellen blir avgjørende om Sveits taper. Det er grunn til å tro at Frankrike stiller med sine beste 11 for å sikre gruppeseieren.

I gruppe B er de en del jevnere. England har 4, Wales 3, Slovakia 3 og Russland 1. Her kan de meste skje fremdeles. Vi skal ikke spekulere for mye, men konstatere at England og Slovakia møtes i siste kamp og Wales møter da Russland. Det blir en svært spennende avslutning på gruppe B.

I gruppe C står det om 3 lag. Ukraina er allerede ferdig. Tyskland og Polen har 4 poeng og Nord-Irland har 3. Siste kamp er Tyskland-Nord Irland og Polen-Ukraina. Også her er spenningen på topp hele veie frem.

I gruppe D er det akkurat samme opplegg som i Frankrikes gruppe. Poengene er 6-4-1-0 og de to beste møtes i siste runde og de to svakeste møtes. Spania trenger 1 poeng for å sikre gruppeseieren. Det blir nok viktig. Laget som ender på 2. plass i denne gruppen vil etter all sannsynlighet møte Italia i neste runde. Vi tror at Spania ønsker å slippe det og heller møte et 3’er lag fra en annen gruppe.

I gruppe E er Italia det store laget med full pott. Belgia vant 3-0 i dag og har også meldt seg på. De siste kampene er Belgia-Sverige og Italia-Irland. Alt annet enn Italia og Belgia på de to første plassene vil være overraskende.

I gruppe F er statusen litt overraskende for de fleste. Alle trodde at Portugal skulle gå lett til topps i denne gruppen mot lag som Island, Ungarn og Østerrike. Portugal ligger på 3. plass før siste kamp skal spilles. Nå vil en seier i siste kamp mot Ungarn ordne det meste, men likevel er 2 uavgjorte kamper og kun et mål scoret langt under hva man forventet av Portugal. I den andre kampen i denne gruppen møtes Island og Østerrike. En veldig spennende avslutning også i denne gruppen. 

Nyheter fra EURO2016

  • Nok en gang fokus på bråk. Det sies at Croatiske «ultras» planlegger heftig bråk under kampen mellom Kroatia og Spania. Den radikale gruppen Torcida Split 1950, som tok på seg ansvaret for bråket i kampen mellom Tsjekkia og Kroatia har postet noe på facebook som kan indikere at det er mer i vente. Vi får bare håpe at politi og sikkerhetsstyrker klarer å luke de ut før de kommer på stadion.
  • Ronaldo er kanskje ikke så populær bestandig, men i dag stoppet han vaktene da en banestormer ville ta en selfie med han. Han fikk ta bildet og er sikkert veldig godt fornøyd med innsatsen.
  • Fansen til Østerrike ropte «Messi, Messi» når Ronaldo bommet på straffe. Gromgutten får det liksom ikke til i Frankrike. Det var mange sjanser i dag som han normalt treffer på.

Morgendagens kamper (19/6) runde 3 og avgjørelsen i gruppe A:

21.00 Romania – Albania
21.00 Sveits – Frankrike

For de som spiller manager-spill: husk å bytte spillere! 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -