EURO2016 – EM-Magasinet – ISLAND!!!!!!

888

Dette EM-Magasinet MÅ bare handle i all hovedsak om Island. Vi har vært vitne til et aldri så lite fotballmirakel. Island har innfridd bare ved å komme til EM. Så gikk de videre fra gruppespillet. Så slår de England og går til kvartfinalen mot Frankrike. Dette er bare helt enormt for den lille øya med bare 330 000 innbyggere. Lars Lagerback kan bli president på Island når han vil. Vi er full av beundring for hva denne gjengen har fått til. På andre siden står en ydmyket gammel storhet som ikke var så store i dag. De kommer til å lese mye grusomt i avisene i dagene som kommer. Engelske tabloider er som kjent ikke nådige. Roy Hodgson har allerede sagt opp sin stilling som landslagssjef. The Mirror skriver dette 23.20. Hodgson har betalt den høyeste prisen for den største ydmykelsen i Englands fotballhistorie skriver John Cross.

The Mirror skriver «England ut av Europa to ganger på en uke». Litt morsom vri, men det er nok fare for at det er mange av spillerne som vil få sitt pass påskrevet i avisene i morgen. Det kommer nok til å bli diskutert hvorvidt Rooney er mannen som skal føre dette videre. Forsvaret var kritisk dårlig i denne kampen, og selv om Island ikke dominerte banespillet, så hadde de faktisk flere muligheter til å øke ledelsen. England virket helt fantasiløse. De klarte ikke å finne på noe kreativt som kunne skape sjanser.

Les kampreferatet her: https://www.fotballnerd.no/islandsk-fotballbragd/

Vel – det er bare fotball, så det går nok bra, men det kommer til å ta tid for England å få dette ut av kroppen. På Island kommer det til å bli festet grundig fremover, og spillerne kommer til å bli tatt i mot som helter. De kan spille helt uten press mot Frankrike i kvartfinalen fordi de har kommet mye lenger enn noen hadde drømt om. Det er bare å gå ut å ha det moro. Kan de slå England, så kan de slå Frankrike……………

- Annonse -

Vi må jo ta med at det har vært en kamp til i kveld. Italia slo ut tittlelforsvarer Spania fortjent nok. Spania så lite inspirert ut og Italia fikk kampen inn i et spor der de er vanskelige å slå. Ramos lagde et unødig friskpark, nok en gang og det endte opp i mål etter en retur av De Gea. Ramos har ikke hatt noe godt mesterskap. Han var direkte skyld i tapet mot Kroatia, der han slapp markeringen ved første målet i mot. Han tok straffen fra Iniesta og misset. Han vær veldig nær ved å lage selvmål i dag. I utgangspunktet en av verdens aller beste midtstoppere, men i dette mesterskapet har han vært langt unna den standarden.

Les mer om kampen her: https://www.fotballnerd.no/nok-en-maktdemonstrasjon-av-italia/

Kvartfinalene er da klare og vi ser litt på hva som venter oss på torsdag når vi setter i gang igjen:

30/6 Polen – Portugal
1/7  Wales – Belgia
2/7  Tyskland – Italia
3/7  Frankrike – Island

To av de store favorittene på forhånd er igjen og kan møtes i semifinalen, nemlig Tyskland og Frankrike. Belgia som mange har vært litt skuffet over, har muligheter til å gå hele veien til finalen. Om de slår Wales, så venter enten Portugal eller Polen i semifinalen.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -