Fagermo måtte nøye seg med ett poeng i Bergen

232

Fagermo måtte nøye seg med ett poeng i Bergen

Brann – Odd: 0-0

 

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var lite fornøyd med gressmatten på Brann Stadion etter søndagens kamp. Til VG etter kampslutt gikk han hardt ut og kalte underlaget for en parodi av en bane. Fagermo nevnte videre at nettopp det kan ha vært grunnen til at oppgjøret endte uten scoring.

Det var lett å se at 49-åringen var inne på noe i hans vurdering av baneforholdene. Kampens første omgang bar derfor preg av langpasninger opp mot lagenes respektive spisser. Brann-trener Nilsen hadde tatt grep i forhold til Odds kraftspiss Olivier Occean. For å redusere kanadierens duelltrussel ble Sivert Heltne Nilsen plassert som frimerke på spissen. Bortelaget kunne, og burde kanskje også likevel ha tatt ledelsen i det tiende minutt. Tidligere Brann-spiller Bentley fikk ballen av Fredrik Nordkvelle på tvers av Branns felt, men nigerianeren skjøt langt over hjemmelagets mål fra kort hold. Videre styrte medaljejagende Odd mye av kampen, mens de nyopprykkede bergenserne tydelig forsøkte å kontre gjestene i senk. Branns første sjanse kom snaue 25 minutter inn i kampen, da Mads Hvilsom kun var en god Sondre Rossbach-parering i fra å sende hjemmelaget i føringen med pannebrasken.

- Annonse -

Den påfølgende omgangen skulle vise seg å inneholde hakket flere sjanser. Allerede seks minutter inn i kampens andre omgang var Espen Ruud veldig nære på å få hull på byllen for Odd. Høyrebacken testet keeper Leciejewski fra 30 meter på frispark. Skuddet var hardt og godt plassert mot polakkens høyre hjørne, men sisteskansen rakk ned i tide og fikk slått ballen unna. Odd fortsatte å styre banespillet på en ikke fullt så grønn Brann Stadion. Ruud fikk en ny mulighet på frispark bare ti minutter etter hans forrige. Denne gangen fyrte han av en rakket som gikk like til side for Leciejewski og krysset i Brann-målet.

Telemarkingene fortsatte å styre kampen og kunne ved et par anledninger ha avgjort oppgjøret, mens Brann også fort kunne ha frarøvet Fagermos gutter alle tre poengene på overganger. Likevel endte det med poengdeling den kalde søndagen i mars på vestlandet.

Fotballnerd.no spurte hjemmelagets playmaker Fredrik Haugen etter oppgjøret om han var fornøyd med kampen. Han skulle i likhet med Fagermo gjerne sett at gressmatten på Brann Stadion var i en litt annen forfatning.

– Veldig vanskelig å spille fotball på den banen. Jeg synes vi er bra defensivt.

Midtbaneanker Heltne Nilsen fikk som nevnt i oppgave å ta seg av Olivier Occean. Haugen synes det bidro godt til at Brann holdt nullen for første gang i år.

– Ja, absolutt. Ingen av lagene fikk egentlig til noe offensivt spill og det var vanskelig å få touchet til å sitte.

Motstanderlagets Fredrik, nemlig midtstopper Semb Berge svarer slik når fotballnerd.no spør ham om en kommentar etter kampen:

– Det ble vanskelig å spille fotball på en så dårlig bane. Så det ble mye langt og mye duellspill. Vi er fornøyde med at det ble ett poeng med så dårlige forhold. Også fint å holden nullen igjen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -