Får Roberto Martinez en ny sesong?

569

Får Roberto Martinez en ny sesong?

Roberto Martinez får trolig en ny sesong som Everton manager, men fortjener han det? Everton ligger for øyeblikket på en 11. plass, samme som de endte på i 14/15 sesongen. Det har fått fansen til å tenke på om han virkelig er rett mann for Everton. 

Roberto Martinez tok over Everton i 2013 etter hans 4 år som manager i Wigan Athletic. Han var med på å hente inn Romelu Lukaku på lån fra Chelsea, og endte opp med å gjøre overgangen permanent i 2014. Dette viste seg å være en veldig god signering av Martinez. Da Lukaku kom til Everton på lån, noterte han seg for hele 15 mål på 31 kamper fra start. Da overgangen ble permanent endte han opp med 10 mål på 36 kamper fra start. Denne sesongen har vært mye bedre for Lukaku. Han har notert seg for utrolige 16 mål på 26 kamper og kjemper også om toppscorer tittelen, der han ligger 3 mål bak Jamie Vardy som har flest mål i Premier League denne sesongen.

Everton er et lag man regner med at er blant topp 7. De to siste sesongene har ikke vært slik. Med en 11. plass forrige sesong og en 11. plass i Premier League for øyeblikket, så trengs det en del endringer. Everton er blant de 4 lagene som har scoret mest, men slipper også inn en del unødvendige mål. Mange ganger denne sesongen har det sett ut til at Everton skulle gå av banen med tre poeng, men ifølge statistikk fra altomfotball.no, slipper Everton inn flest mål i løpet av de siste 15 minuttene.

Roberto Martinez er inne i sin tredje sesong som Everton manager. Den første sesongen hans var ganske vellykket etter at de endte med en 5. plass, men de to siste har vært katastrofe. 14/15 sesongen endte med bare 47 poeng, som betyr hele 40 poeng bak Chelsea som vant Premier League den sesongen. Denne sesongen har på ingen måte vært bedre. De ligger bare 6 poeng bak 5. plassen, men det er fortsatt en lang vei å gå om de skal få noen god plassering på slutten av sesongen. Skal Roberto Martinez beholde jobben, må noe gjøres. Everton står med 11 uavgjort på 26 kamper, noe som er mer enn både antall seiere og tap. Suksess i FA-cupen kan gi fornyet tillit til Martinez. Everton møter Bournemouth i 5. runde, lørdag 20. februar. De har kommet seg greit gjennom de første kampene i FA-cupen, men det skal også sies at de enda ikke har møtt noen lag fra høyere divisjon enn Football League 2. Ryker de ut mot Bournemouth, vil det være et stort nederlag. Da kan jobben til Martinez være i fare om han ikke får Everton høyere opp på tabellen i Premier League.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -