Farvel til gullet for Tottenham?

141

Sist gang lagene møttes var faktisk Liverpool manager Klopp sin første offisielle kamp for Merseyside klubben. Den kampen endte 0-0 og blir best husket for glimt av hvordan Klopp vil at laget hans skal spille. Spillerne hans løp som rovdyr på jakt og presset Tottenham hardt de første 20 minuttene, før kreftene til flere av spillerne forsvant. Det var en kamp preget av over gjennomsnittet feilpasninger av begge lag, noe som ikke er overraskende da Pochettino og Klopp står for en nærmest identisk spillestil.

Liverpool gikk ut med et meget høyt press og satte inn første-presset med trioen på topp, som flere ganger skapte problemer for Spurs forsvaret. Etter 8 minutter spiller Tottenham seg fint ut og får vendt spillet over til motsatt back. Ballen ender opp hos Christian Eriksen som avslutter rett på Mignolet.

Tottenham kommer på en kontring etter 25 minutter men Kane blir litt for ubesluttsom når han nærmer seg 16-meteren og avslutningen hans går utenfor mål.

Så var det tid for Liverpool å komme farlig nær scoring ved tre tilfeller. Først ut er Sturridge som avslutter svakt rett på Lloris etter å ha blitt spilt nydelig gjennom av Coutinho. Deretter setter brasilianeren opp Lallana som med en fin vending kommer til avslutning fra rett utenfor 16-meteren. Lloris er fint ned og får slått ballen bort. Samme mann kommer til en ny avslutning som går via bakken og Lloris får slått ballen til corner etter et fantastisk tigersprang.

Tottenham fikk flere i løpet av omgangen servert av en særdeles gavmild og ruskete Sakho. Kane oppfattet raskt at Sakho ikke var helt påskrudd, samtidig som Moreno er med mye når Liverpool går i angrep. Han har derfor søkt rommet som Moreno etterlater seg, og hvor han møter på en usikker Sakho som har blitt dratt langt ut til venstre i den første omgangen.

Det er Liverpool som går opp i ledelsen på hjemmebane. Coutinho kombinerer med Sturridge, får ballen tilbake og bredsider ballen kontrollert inn i lengste hjørne.

Sørkoreanske Son er uhyrlig nære utligning men volleyen hans fyker rett utenfor lengste stolpe. En som ikke setter ballen utenfor stolpene er Premier Leagues toppscorer. Han mottar ballen med ryggen mot mål, bruker to touch hvor han får rettvendt seg på første før han banker ballen i lengste med hans neste touch.

Etter 65 min er Eriksen nære nettsus da han tvinger Mignolet å gjøre en meget kvalifisert redning. Ballen spretter rett foran Mignolet men belgieren får slått ballen til corner.

84 minutter spilt da Coutinho er veldig nære sitt andre mål for dagen. Dessverre for Liverpool går skuddet hans på feil side av stolpen. Det ender 1-1, morgendagen vil gi oss svar på om det er to tapte poeng for Spurs eller et poeng som vil føre de nærmere Leicester på tabellen.