Fem mål! Jovic med målshow da Frankfurt knuste Düsseldorf

102

(Eintracht Frankfurt – Fortuna Düsseldorf 7-1) Luka Jovic avgjorde kampen mellom Frankfurt og Düsseldorf nesten på egenhånd. Den 20-årige spissen scoret fem av målene.

Jovic er den første spilleren som har klart å score fem mål i en kamp siden Robert Lewandowski fra tre år siden. Av alle spillerne som scoret fem mål i én kamp i Bundesliga er Jovic den yngste. Kun Dieter Müller har scoret flere mål i én Bundesliga-kamp: Köln-spissen sørget for seks nettkjenninger da laget slo Bremen 7-2 i 1977.

Det var dog ikke Jovic, men spisskollega Sébastien Haller som åpnet Frankfurts målkonto. Etter at hjemmelaget hadde startet offensivt, men ikke klarte å score, spilte Adam Bodzek ballen med hånda i feltet. Haller konverterte straffesparket og sendte Frankfurt i ledelsen etter tjue minutter.

Sju minutter begynte Jovic å score. Spissen scoret med et saksespark etter Filip Kostics innlegg. På nytt sju minutter etter scoringen fikk Jovic ballen etter et fint angrep og scoret sitt andre for dagen.

Til tross for at Frankfurt hadde flere gode sjanser, deriblant et skudd i tverrliggeren, ble det ingen flere scoringer før pausen.

Flere Jovic-mål i andre omgang

Etter pausen var det på nytt Haller som scoret omgangens første mål. Spissen gjorde ingen feil da han kunne gå alene mot Michael Rensing.

Düsseldorf, som var svake offensivt og katastrofale defensivt, scoret sitt eneste mål fire minutter senere. Dodi Lukebakio satte ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

Rett etter scoringen slo Frankfurt tilbake. Kostic spilte ballen til Jovic som avsluttet fra elleve meter og scoret hat-trick.

Jovic hadde likevel ikke fått nok. Først scoret han på nytt med et skudd fra kort hold. Deretter headet han ballen i mål og scoret sitt femte for dagen.

Frankfurt hadde flere muligheter også utenom scoringene, men nøyde seg med sju mål. Düsseldorf spilte meget svakt og tapte fortjent med store sifre.

Luka Jovic var selvfølgelig fornøyd etter kampen, men roste også medspillerne.

– Jeg er kjempelykkelig, det var en emosjonell kveld. Jeg klarer det likevel ikke alene, hele laget har gjort en fantastisk jobb i dag.