Fernando Torres og Suarez i fokus

279

I det helspanske kvartfinaleoppgjøret i Barcelona, var det en helspansk spiller som skulle bli kveldens attraksjon. Fernando Torres har hatt en karrière med oppturer og nedturer, mot Barca ble det litt av begge.

Barcelona med «MSN» i spissen, gikk på en smell i helgen. Klubbens store erkerival, Real Madrid, ble for sterke på Camp Nou. Derfor var nok spillerne innstilt på å reise den berømte kjerringa mot Real Madrids byrival.

Men det begynner ikke fantastisk mot Atletico. Neymar bør sette ballen i mål etter 19 minutter, men headingen fra god posisjon går like over.

Og like etter tar bortelaget ledelsen. Hjemmelagets forsvar er ikke skikkelig opp i presset, og etterhvert spilles Fernando Torres igjennom. Han får tid til å fyre av et skudd, som sniker seg forbi ter Stegen i mål. Dermed har Atl. Madrid et viktig bortemål å gå på.

God stemning enn så lenge i bortesvingen. Den faller betraktelig når kveldens hittil eneste målscorer får rødt kort. Torres går fra hero to zero. To helt unødvendige gule kort kommer med minutters mellomrom. Det første er etter en horribel og sen takling på Neymar. Det andre gule er det litt mer kontrovers rundt. igjen er Torres sen, litt mer uheldig enn horribel, likevel treffer han spiller fremfor ball, og dommer velger å gi det røde.

Atletico legger seg bevisst lavt ut omgangen (kampen forsåvidt) og Barcelona sliter med å skape sjanser frem til pause.

Etter pause går det bedre. Først prøver Messi seg på et brassespark, like utenfor. Deretter er det Neymar som må høre gjenklangen av tverrleggeren, etter at skuddet hans smeller i metallet og ut.

Omsider får hjemmelaget uttelling. En mislykket skudd av Alba ender opp som en knall-pasning til Suarez, som fra 5 meter tupper ballen i mål. Målet kommer etter timen spilt, og det er enda tid for Barca til å få et enda bedre utgangspunkt i Madrid.

Den tiden kommer kvarteret senere. Igjen er Suarez på plass. Fra lang avstand header han ballen hardt og kontant i mål. Spørsmålet er om Suarez på et tidligere tidspunkt burde vært utvist, da både slag og spark i to forskjellige situasjoner burde vært nok til å sende spissen av banen.

Barca går av banen med 2-1, og til tross for nederlag og en unødvendig utvisning som kunne ha endt opp med bedre utgangspunkt, så bør Atletico være fornøyd med utfallet. 2-1 er absolutt overkommelig på hjemmebane. Barca, kanskje noe ute av form, bør virkelig være på tå hev om en ukes tid for å ta seg videre.