FIFA WORLD CUP 2018 – RUSSIA

1853

Nå er vi der igjen – et nytt VM i fotball. Et av verdens største idrettsarrangementer spilles fra 14. juni til og med 15. juli. Russland er denne gangen vertskap for mesterskapet, noe som ikke har foregått helt uten litt ekstra oppmerksomhet fra den negative siden.

FIFA som er eier av mesterskapet har som kjent hatt store utfordringer de seneste årene med alvorlig korrupsjon. Dessverre har tildelingen av dette mesterskapet også hatt med seg mange anklager om dette. Det er bekymringsfullt og det er lite hyggelig lesing for oss som er glad i fotball. Internasjonal fotball er ekstrem stor business, med svært store penger involvert og store inntektsmuligheter for det landet som arrangerer.

Vi i fotballnerd.no skal holde fokus på spillet og sporten og så får vi håpe at vi får mesterskap i fremtiden som ikke har med seg denne negative ballasten.  Vi kommer til å presentere hver gruppe, en hver dag frem til mesterskapet starter, første gang 6. juni.

Fotball-VM engasjerer enormt verden over. Før vi begynner å spekulere i favoritter kan vi se litt på hvordan oddsen er før mesterskapet. Vi har sett litt på BET365 og sjekket litt hvordan oddsen er nå i forkant.

- Annonse -
  1. Brasil 5,00
  2. Tyskland 5,50
  3. Spania 7,00
  4. Frankrike 7,50
  5. Argentina 10,00

Det ser relativt fornuftig ut og er nok de nasjonene de fleste ville ha plukket ut i favorittskiktet. Noen ville kanskje ha valgt en litt annen rekkefølge.  

Brasil har uten tvil en bedre tropp enn på lenge og kan absolutt sies å fortjene favorittstempelet.
Tyskland er et land som ALLTID kommer langt i mesterskap og er også tittelforsvarere. Kan godt bli en ny finale i Russland. Oppkjøringen har lugget litt, men som regel så spiller Tyskland seg gode i mesterskap.
Spania har en svært sterk tropp. Vanskelig å finne svake punkter. Det er 8 år siden sist de vant VM – de er gode nok til å gjøre det igjen.
Frankrike har en jevn og sterk tropp, og mange kvalitetsspillere i de største lagene i Europa.
Argentina har nok den svakest troppen på papiret av disse 5 lagene. De klarte akkurat å kvalifisere seg. Det vil være litt overraskende om de skulle vinne, men de har mange kvalitetsspillere og den beste av de alle i Leo Messi som kanskje er bedre en noen gang.

Hvor spilles kampene?

Russland er et gigantisk land og VM skal spilles i 11 forskjellige byer og 12 forskjellige stadioner (2 i Moskva). Fra Kalingrad i vest. Kalingrad er en liten del av Russland som ikke ligger innenfor landets grenser, men mellom Polen og Litauen og grenser mot Østersjøen. Sotsji er den sydligste byen som ligger ved Svartehavet. Jekatarinburg i øst ligger langt inne i Asia og avstanden fra den østligste til den vestligste byen er omtrent tilsvarende avstanden mellom Oslo og Malaga. Det er også en tidsforskjell på 3 timer. Det sier litt om avstandene i dette store landet.

Et VM pleier å by på noen overraskelser. En nasjon som er lavt rangert som gjør det langt bedre enn forventet. En STOR nasjon som ryker ut i gruppespillet. Nye stjerner som slår til. Det er mange spenningsmomenter.
Norge er rangert som nr. 48 på FIFA’s ranking. Det er hele 6 av 32 nasjoner som er lavere rangert enn Norge. Russland, Panama, Sør Korea, Nigeria, Saudi Arabia og Japan. Det er vanskelig å se at noen av disse landene skal stå for noen store overraskelser. Vertsnasjonene har en tendens til å prestere bra, og Russland har en del kvalitet i seg.

Det er Brasil med 5 seire totalt som er den største VM-nasjonen. Tyskland følger med 4. Det er veldig vanskelig å se for seg at vinneren skal være fra et annet kontinent en Sør Amerika eller Europa. Vi gleder oss til en hel måned med mye god fotball, store prestasjoner, gjerne mange scoringer og kanskje et par nye stjerneskudd. 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -