Fikk aldri gjennombruddet i Bayern: Steeven Ribéry trenere med en svensk klubb

265

Lillebroren til Franck Ribery er på prøvespill i hos Syrianska.

Den svenske Superettan-klubben Syrianska har i disse dager en spiller med et verdenskjent etternavn, som i disse dager løper rundt på klubbens treningsanlegg. Steeven Ribéry, som var hos den tyske storklubben FC Bayern München. Den ene har langt flere titler på sine skuldrer, enn den andre av de to søsknene. Franck Ribery som har vunnet åtte ganger Bundesliga, et Champions League-trofé, fem tyske cup-troféer og vært blant de tre nominert til en Ballon d’Or, mens den andre fortsatt står uten noe som helst av sølvtøy i sin profesjonelle karriere.

For den 35 år gamle storebroren Franck Ribéry har de siste 12 årene spilt 409 kamper for Bayern München og er også oppført med 81 internasjonale landskamper for Frankrike, så jobber han lillebror med å få sitt store gjennombrudd i karrieren.

Franskmannen, som også spiller på kanten, spilte ellers i samme klubb som sin storebror fra 2014 og to år framover, men Steeven Ribéry fikk aldri prøvd seg på førstelaget til Bayern München, og måtte heller ta til takke med spill på U19-laget og reservelaget før kontrakten hans gikk ut med klubben.

Siden da har det blitt et kort opphold i de to franske klubbene GFC Ajaccio og US Boulogne, hvor storebror Franck også har spilt, og sist i greske Apollon Larissa, som ikke ble stedet der den 23 år gamle franskmannen klarte å få noe gjennombrudd.

Steeven Ribéry håper nok nå å få sitt gjennombrudd i Skandinavia. De holder øye med ham i Superettan:

– Jeg kan bekrefte at han for tiden er på prøvespill hos oss, sier sportsdirektør for Superettan-klubben Syrianska, Can Melkemichel, til FotballDirekt.

Kommentarer

kommentarer