Flere storseire: Slik gikk onsdagens treningskamper

393
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

På onsdag spilte de norske toppfotballklubbene en del treningskamper. Slik gikk kampene.

HamKam – Ull/Kisa 4-0 (2-0)

Kampen ble spilt over to ganger tretti minutter. Hjemmelaget vant 4-0 etter scoringer av Jo Nymo Matland, Morten Bjørlo, Kristian Eriksen og Jarmund Kvernstuen. Les vår artikkel om kampen her.

Molde – Sogndal  2-0 (1-0)

Molde tok en tidlig ledelse mot OBOS-laget. Ola Brynhildsen scoret et fint mål etter fem minutter. I det følgende hadde Molde god kontroll og skapte flere målsjanser i løpet av omgangens første halvdel. Molde var også det beste laget etter pausen. Ti minutter før slutt doblet David Datro Fofana ledelsen, og Molde vant kampen fortjent.

Vålerenga – Raufoss 6-1 (3-1)

Eliteserie-laget fikk seg en kalddusj, og etter kun tre minutter sendte Markus Aanesland Raufoss i føringen. Etter et kvarter tok Vålerenga styringen og skapte flere sjanser. Aron Dønnum og Amor Layounis scoret to mål i løpet av kort tid, og på tampen av omgangen konverterte Dønnum et straffespark. Rett etter hvilen økte Tobias Christensen til 4-1. Brage Skaret sørget for 5-1 og et nytt straffespark ble konvertert av Henrik Udahl.

Brann – Sandnes Ulf 3-3 (1-2)

I likhet med Vålerenga, fikk også Brann en kalddusj i starten av kampen. Jostein Ekeland og Mathias Bringaker sendte Sandnes Ulf 2-0 i ledelsen før ti minutter var spilt. Brann hadde ballen deretter mest, men uten å skape store målsjanser. Likevel klarte Robert Taylor å redusere for vertene. I andreomgangen skapte Brann flere store muligheter. Filip Delaveris’ utligning var derfor ikke ufortjent. Ti minutter før slutt sendte Magnus Grødem gjestene i føringen på nytt, men Taylors straffespark rett etterpå sørget for at kampen endte uavgjort.

Rosenborg – Kristiansund 3-0 (1-0)

Hjemmelaget begynte sterkt og tok ledelsen ved Stefano Vecchia etter kun ti minutter. Rosenborg styrte kampen i store deler av omgangen og hadde ballen mest, men uten at det ble skapt mange muligheter. Etter pausen begynte vertene imidlertid å produsere målsjanser. To av dem ble utnyttet av Kristoffer Zachariassen og Carlo Holse med tre minutters mellomrom, som dermed sikret Rosenborg en fortjent seier.

Fredrikstad – Strømmen 2-1 (1-1)

Det ble et begivenhetsrikt første kvarter: Riki Alba scoret for hjemmelaget, FFKs Anas Ferah bommet med et straffespark og Youssef Chaib utlignet fra krittmerket. Den påfølgende halvtimen skjedde det dessverre meget lite på banen. Etter pausen avgjorde Oscar Jansson kampen i Fredrikstads favør.

Arna-Bjørnar – Åsane 1-0 (1-0)

Vertene startet best og fikk en tidlig scoring. Klasseforskjellen mellom Toppserie-laget Arna-Bjørnar og Åsane fra 1. divisjon ble ikke ofte synlig. Åsane styrte spillet i deler av kampen, men gikk likevel tapende ut av oppgjøret.