Før avspark: Bodø Glimt – Molde

190
Tippeligaen
Tippeligaen logo

Før avspark: Bodø Glimt – Molde

Kl. 18 tar Drammen by fyr da det er duket for årets første derby i Tippeligaen. Men før det skal Bodø Glimt og Molde i aksjon. Førstnevnte kommer fra en meget svak forestilling både spillemessig og resultatmessig. Bodøværingene ble rett og slett rundspilt i 90 min av nyopprykkede Sandefjord. De som så kampen kunne enkelt konstatere at det ikke hang sammen, verken offensivt eller defensivt. Det skal nevnes at både «Badu» og Trond Olsen startet på benken. De ble etterhvert byttet inn, men kampen var allerede tapt på det tidspunktet. Lagets toppscorer fra fjorårets sesong er ikke lenger å finne i Bodø, og årets første kamp viste tegn på at en fullverdig erstattet ikke er hentet inn. Av offensive forsterkninger er Alexander Sørloth  hentet på lån fra Rosenborg, i tillegg til Henrik Furebotn og Fitim Azemi. Sistnevnte ble toppscorer i 2. divisjon i fjor med hele 31 mål, og han var defor aktuell for andre Tippeligaklubber. Han var blant annet på prøvespill i Stabæk uten å bli tilbudt kontrakt. Azemi er en spennende forsterkning, men klubben er avhengig av at han tar Tippeliganivået med en gang, hvis ikke de skal de kjempe for å unngå nedrykk. Mye ansvar hviler på skuldrene til trioen Sané, «Badu» og Olsen.

Molde startet i likhet med dagens motstander med tap i seriepremièren. Spillemessig var de blandet drops. Molde viste prov på gamle kunster i 2. omgang, men spesielt det defensive arbeidet sto til strykkarakter. Offensivt så det bedre ut, og spesielt Elyounussi glimtet til med ferdigheter få andre i Tippeligaen besitter. Alt i alt fortjente Molde 1 poeng i den kampen. Kanskje til og med alle 3 poengene. Alle ekspertene har allerede kronet Molde til seriemester, og det er ingen tvil at på papiret har de den sterkeste stallen. Allikevel var det en del svakhetstegn å spore i årets Molde lag. Forren leverte en svak kamp og virket rusten. Han er etter min mening en av de mest oppskrytte midtstopperne i Tippeligaen. Hestad og Singh på sentral midtbane blir for lite løpskraft, og for offensivt. Skadene på Gulbrandsen og førstnevntes erstatter Bakenga svekker det offensive spillet betraktelig. Sander Svendsen er 17 år gammel, og et stort talent, men det skal ikke kreves at han leverer mål på løpende bånd. Kamara er ganske åpenbart ikke 100% kampklar. Han burde ha puttet i det minste et mål mot Odd. Og beklager Pape Paté Diouf, du er ikke lenger den spissen du en gang var. Sist gang Diouf presterte på et høyt nivå var i 2011 sesongen, og det nivået har vi ikke sett han på siden. De er avhengig av at Elyounussi fortsetter på det nivået han viste oss i fjor, og ikke minst at Kamara finner tilbake til scoringsformen fra dagene i Godset.

Molde er skyhøye favoritter mot et Bodø Glimt som har problemer både framover og bakover på banen. Det vil forundre meg om ikke Molde tar en komfortabel borteseier i Bodø.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -