Før kampen: Arsenal – Leicester City

665

Før kampen: Arsenal – Leicester City

Arsenals siste kamper:

Liverpool 3-3 Arsenal
Stoke 0-0 Arsenal
Arsenal 0-1 Chelsea
Arsenal 0-0 Southampton
Bournemouth 0-2 Arsenal

1-3-1

Leicesters siste kamper:

Tottenham 0-1 Leicester
Aston Villa 1-1 Leicester
Leicester 3-0 Stoke
Leicester 2-0 Liverpool
Man City 1-3 Leicester

4-1-0

- Annonse -

Denne søndagen er den store søndagen for topp-oppgjør i Premier League. Arsenal tar i mot Leicester allerede klokka 13.00, mens Manchester City får besøk av Tottenham noen timer senere. Arsenal har ofte feilet i lignende situasjoner tidligere, mens Leicester aldri har vært i denne situasjonen. Kan sensasjonslaget skape enda en bombe? I den grad vi enda kan kalle det for en bombe.

Hjemmelaget har vært variable den siste tiden og selv om de slo Bournemouth forrige helg, var det langt fra noen imponerende forestilling. Andreomgangen var fryktelig dårlig, og om de hadde møt et bedre lag ville de blitt straffet hardere. Nå vil uansett kampen mot Leicester bli noe helt annet. Det er store spørsmålstegn til hvem Arsene Wenger velger som stopper ved siden av Laurent Koscielny. Per Mertesacker er den mest brukte makkeren hans, men mot lynhurtige Jamie Vardy blir tyskeren fort i tregeste laget. Dermed kan Gabriel Paulista fort få en ny sjanse. Arsenal har vært relativt solide hjemme denne sesongen. Det er kun West Ham (i ligaåpningen) og Chelsea, som alltid slår Arsenal, som har vunnet på Emirates denne sesongen. Det er også verdt å merke seg at mange av seirene hjemme ikke har vært med veldig stor margin. På 12 hjemmekamper har de 7-3-2 og bare scoret 16 mål. De har dog bare sluppet inn 7, så Vardy, Mahrez & co skal ikke få en lett vei mot Petr Cech helt bakerst.

Leicester viser fantastisk form om dagen. Da alle trodde Ranieris menn var ferdige, så har de i stedet funnet frem sitt beste. Seieren mot Manchester City på The Etihad forrige helg var kanskje den aller mest imponerende seieren de har hatt denne sesongen. Ligalederen er også Premier Leagues beste bortelag (8-4-1), og de er også ligaens mestscorende lag. En lett forklaring på hvorfor de er så gode på bortebane er selvsagt spillestilen hvor de sitter dypt og kjører noen voldsomme kontringer. Arsenal borte er en kamp som i utgangspunktet passer laget bra, men folk generelt har begynt å tro mer og mer på The Foxes og spørsmålet er hvor godt de takler mer press. Jo lengre de henger med der oppe, og jo lengre vi nærmer oss mai, så kommer selvsagt presset til å øke – selv for Leicester. Leicester tapte 2-5 for Arsenal i det motsatte oppgjøret i høst, men resultatet den gangen var noe blendende og Arsenal var egentlig ikke 3 mål bedre. Så mange mål skal vi ikke forvente oss denne gangen, da ligalederen har blitt et langt mer defensivt solid lag utover sesongen. Leicester har ikke slått Arsenal på de siste 6 kampene, men de har selvsagt aldri vært i nærheten av Arsenal hva gjelder nivå før denne sesongen heller.

For Leicester er Jeff Schlupp og Matt James enda ikke klare etter skade. Daniel Amartey er ikke kampklar enda, etter overgangen fra Fc København. For Arsenal er Cazorla, Wilshere, Welbeck og Rosiscky ute.

Odds-tips: Dobbelsjanse X2 @2.05 (Betsafe)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -