Før kampen: Borussia Dortmund – FSV Mainz 05

329

Den siste kampen i runde nummer 26. Den spilles mellom hjemmelaget Borussia Dortmund og FSV Mainz 05 på Signal-Iduna-Park i Dortmund.

Borussia Dortmund:

Hjemmelaget er fortsatt ubeseiret i 2016. I ettermiddag møter dem FSV Mainz 05, som fortsatt drømmer om en Champions League-plass. Borussia Dortmund ble utsatt for kritikk etter å ha spilt 0-0 mot Bayern München i den forrige runden. Det var hovedsakelig ikke resultatet, men mer fordi Dortmund ikke forsøkte å gjøre så mye før mot slutten av kampen.  De gule å svarte er ennå med i kampen om tittelen i Bundesliga.

I midtuken spilte dem Europa League kamp mot Tottenham, hvor dem overkjørte laget fra London, og vant til slutt 3-0 i den første av to kamper.  Riktig nok skal det sies at engelskmennene valgte å bruke reserve-spillere i kampen. Laget fra Ruhr distriktet kommer til dagens kamp med masse selvtillit, og ønsker nok å utvide sin gode statistikk mot Mainz. Bare én av de ni siste kampene mot Mainz har endt med tap.

- Annonse -

Skader:

Tuchel tenker nok også på returoppgjøret i Europa League, så det kan godt være at han gjør flere endringer på laget som startet mot Tottenham. Sokratis har begynt å trene igjen, men trolig vil han bli å se på benken fra start.  Gündogan sto over kampen mot Tottenham etter en skade, men mest sannsynlig vil han være med i dagens kamp. Det eneste spørsmålstegnet er Bender, etter han måtte forlate kampen mot Tottenham.

Mainz:

Mainz klarte bare 0-0 i forrige runde mot Darmstadt, men ellers har det ikke vært en finger  å sette på lagets prestasjoner denne sesongen. Mainz står med 40 poeng og ligger på en sjetteplass på tabellen, og kan fremdeles drømme om en plass i Champions League neste sesong. Laget har samlet 16 poeng på de siste 21 kampene – to mer enn Bayern har klart i samme periode. 

Skader:

Mainz må klare seg uten Donati, som må stå over grunnet karantene og Brosinksi ser ut til å erstatte han.Treneren kan fort eksperimentere med en tre-manns forsvar og to vinge ryggen og deretter ofre en spiss, slik han gjorde i 2-1 seieren mot Bayern. Foruten Donati er også Bengtsson, Bungert, Klemewnt, Soto, Muto og Berggren alle ute med skader.

Suspensjoner:

Dortmund: Ingen
Mainz: Donati
Lagoppstilling:
Dortmund: Bürki – Ginter, Subotic, S. Bender, Durm – Sahin – Gündogan, Kagawa – Castro, Reus – Aubameyang
Mainz: Karius – Brosinski, Balogun, Bell, Bussmann – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli, Jairo – Cordoba
Tips: H
Stadion: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer: Deniz Aytekin
Klokken: 17:30
Kanal: Eurosport Norge/2

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -