Før kampen: Dynamo Kiev – Manchester City

286

Før kampen: Dynamo Kiev – Manchester City

Ukrainske Dynamo Kiev har ikke spilt kamp i en tellende turnering siden 1-0 seieren over Maccabi Tel-Aviv tilbake i desember. Selv om de har spilt en hel haug med treningskamper, så er ikke oppladningen til denne kampen optimal for ukrainerne.

Laget som er nr.30 på UEFA’s klubbranking ligger for øyeblikket på 2.plass i Ukrainsk Premier League, bak Shakhtar Donetsk på målforskjell. Grunnen til at de ikke har spilt ordentlige kamper siden desember er på grunn av vinterpause i den ukrainske ligaen. Der starter de opp igjen 5.mars.

Dynamo er et sterkt hjemmelag. De har bare tapt én gang på hjemmebane denne sesongen om man inkluderer både seriespill og Champions League. De lyseblå fra Manchester vil neppe få noen enkel oppgave i for tiden små-kjølige Kiev.

Manchester City og Manuel Pellegrini er inne i en skjebneuke. Citys manageren valgte i helga å kjøre B-lag, eller junior-lag om du vil, mot Chelsea i FA-cupen. Pellegrini har klaget voldsomt på hardt kampprogram. Med alle skadene han har i troppen kan man skjønne han, men han har høstet mye kritikk for sitt lag-uttak og sine uttalelser de siste dagene.

- Annonse -

De lyseblå har slitt voldsomt i Champions League siden de begynte å delta for en del år tilbake.  De har som oftest ikke kommet seg forbi 8-delsfinalen, men et godt gruppespill i høst er forhåpentligvis et tegn på at de kan gjøre nettopp det denne gangen. Alt utenom avansement vil være fiasko her, med all respekt for Dynamo Kiev.

Men Manchester City vil få det tøft, og med deres resultater på bortebane og den seneste formen deres i hjemlandet, så er det all grunn til bekymring for City-fansen. De vant riktignok både mot Sevilla og Borussia Mønchengladbach i høstens gruppespill, men i Premier League har borteresultatene vært svake. 5-4-3 og 13-11 i målforskjell på bortebane er ikke et topp-lag verdig, og med en bedre borteform ville de vært i en langt bedre posisjon i årets Premier League.

Forventede lagoppstillinger:

Dynamo Kiev (4-2-3-1): Shovkovskiy – Silva, Khacheridi, Dragovic, Vida – Sydorchuk, Rybalka – Yarmolenko, Garmash, Gonzalez – Moraes

Manchester City (4-2-3-1): Hart – Zabaleta, Otamendi, Kompany, Clichy – Fernando, Fernandinho – Silva, Tourè, Sterling – Aguero

Tips: B

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -