FØR KAMPEN: FC København – Rosenborg Ballklubb

585

Rosenborg tar turen til København, hvor dem skal spille treningskamp mot Ståle Solbakkens FCK.

Ståle Solbakken og FC København tar søndag imot Rosenborg i generalprøven før den danske ligaen starter opp igjen etter vinterpausen. Hvor det blir en fin test for begge lag. Før Rosenborg hopper på flyet som skal ta dem ned til Marebell på treningsleiren.

Tidligere oppgjør

Lagene har møttes en del ganger tidligere,  og sist gang dem møttes var for tre år tilbake i en treningskamp, hvor danskene vant 1-0 etter at  Ragnar Sigurdsson scoret kampens eneste mål. Dem har også spilt mot hverandre i blant annet Champions League-kvalifiseringen i 2010. Da danskene gikk videre til gruppespillet etter 1-2 seier oppe i Trondheim og 1-0 hjemme i Telia park.

- Annonse -

Dem havnet også i samme gruppe i Europa League høsten 2008, da det endte 1-1 i Telia park. I 2005 spilte dem to ganger mot hverandre i royal League gruppespillet, hvor det ble 2-2 i Kobenhavn og danskene vant 0-1 på Lerkendal. Den sesongen tok danskene seg helt til finalene mot IFK Göteborg, hvor danskene vant på straffesparkkonkurranse. Klubbene har også spilt hele ni treningskamper seg i mellom, hvor danskene har vunnet fem og Rosenborg med tre og en uavgjort.

 

Rosenborg som nevnt er regjerende norgesmester, og seriemestere etter en overbevisende sesong. Hvor dem vant Tippeliga 12 poeng foran Strømsgodset. I finalen i NM vant dem 2-0 over Sarpsborg08. Hvor det i de seneste årene ikke har blitt noe medaljer på trønderne. Klubben dominerte norsk fotball  i flere år og vant blant annet mesterskapet 13 sesonger på rad fra 1992 til 2004, men siden det er har det «bare» blitt med tre mesterskap, den siste i 2010.  RBK har nettopp startet  forberedelsene til årets sesong. Hvor dem  har spilt tre treningskamper: 3-1 over Byåsen og 7-3 for Kristiansund (både fra andre divisjon, OBOS-liga) og sist 1-0 Odd.

Klubben har solgt to av sine største profiler fra forrige sesong til St. Etienne,  Tippeliga toppscorer Alexander Søderlund og  midtbanespilleren  Ole Kristian Selnæs, som ble kåret til Årets spiller i Tippeligaen i 2015. i tillegg, har Tobias Mikkelsen valgt å reise til Danmark.Klubben har hentet inn Christian Gytkjær som har banket inn mål for Haugesund de siste tre sesongene. Han vil imidlertid kjempe med islending Matthías Vilhjálmsson, som de siste test kampene har vært den foretrukne «Spiss» i RBKs 4-3-3-formasjon.

Ståle har stort sett hele troppen til rådighet og forteller her litt om hvor nært han er på å ha den endelige startoppstillingen klar til neste helgs seriekamp.

Det laget som starter mot Rosenborg vil være svært likt laget vi stiller mot Esbjerg. Men det er fortsatt noen plasser å kjempe om. Foreløpig er det avklart at Robin Olsen og Thomas Kaminski står én omgang hver både søndag og mandag, når vi møter Vejle i Reserveligaen. Det er fortsatt jevnt mellom dem, så vi vil gjerne ha med disse kampene i vurderingen, før vi velger hvem som starter i mål mot Esbjerg.

– Stephan Andersen er naturligvis uaktuell for spill på grunn av ankelskaden, og dessuten har Youssef Toutouh slitt med en mindre lårskade fra AIK-kampen i Dubai, og han spiller hverken søndag eller mandag. Til gjengjeld er det klart at vi venter til mandag med å gi Danny Amankwaa en kamp etter hans lårskade.

Rosenborg-Troppen

1. André Hansen
2. Jonas Svensson
3. Mikael Dorsin
4. Tore Reginiussen
5. Holmar Örn Eyjolfsson
7. Mike Jensen
8. Anders Ågnes Konradsen
9. Christian Gytkjær
10. Matthias Vilhjalmsson
11. Yann-Erik de Lanlay
14. Johan Lædre Bjørdal
15. Elba Rashani
16. Jørgen Skjelvik
18. Magnus Stamnestrø
20. Alexander Gersbach
21. Fredrik Midtsjø
23. Pål André Helland
30. Pavel Londak

 

FC København troppen:

2. Tom Høgli
3. Ludwig Augustinsson
4. Pelle Nilsson
5. Erik Johansson
6. William Kvist
7. Benjamin Verbic
8. Thomas Delaney
9. Bashkim Kadrii
10. Nicolai Jørgensen
11. Andreas Cornelius
15. Mikael Antonsson
17. Kasper Kusk
19. Federico Santander
20. Christoffer Remmer
22. Peter Ankersen
25. Mathias Zanka Jørgensen
28. Thomas Kaminski (GK)
31. Robin Olsen (GK)
34. Marcus Mathisen
35. Aboubakar Keita

Treningskampen mot den danske serielederen FC København, vil bli tilgjengelig på nett fra Viasats streamingtjeneste viaplay.no.

Kampstart: 19:00

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -