Før kampen: Hertha Berlin – Borussia Dortmund

192

Hertha Berlin er vertskap for den andre semifinalen i DFB-Pokal, i kveld på Olympiastadion i Berlin.

Møtet har en spesiell betydning for begge lag. Det er Hertha Berlins største anledning i klubbens nyere tid, ettersom klubben sist gang er i en semifinalen for første gang siden 1981, mens for Borussia Dortmund blir det for andregang på to år dem spiller en semifinale. Det er også klubbens siste mulighet til å vinne et trofe, ettersom det ble exit i UEFA Europa League mot Liverpool.

Det kan også være den eneste muligheten for mange av spillerne i Hertha Berlin til å spille en Pokalfinale på sin egen hjemmearena, og hovedtreneren Pál Dárdai kan få ennå et stikk mot legende-status. Hvor han har klubbrekorden med 373 kamper  mellom 1997 og 2012.

Dortmund, på en annen side, har utviklet seg til å bli  cup eksperter de siste årene: Det ville være deres tredje strake DFB-Pokal finalen og den fjerde på fem år. Hovedtreneren til Dortmund Thomas Tuchel har hatt en imponerende første sesong. Mange av deres supportere vil nok bli skuffet om ikke klubben kommer med noe trofe til premieskapet.

- Annonse -

Borussia Dortmund vant det første møtet mellom klubbene med 3-1 i august, mens Hertha Berlin klarte 0-0 i oppgjøret i februar.

Skader: Bortsett fra Sinan Kurt og Sami Allagui som er ute på ubestemt tid. Så kan Dardai velge fra hele troppen. Midtbanespiller Vladimir Darida sliter med små skader i kneet.

Forventet lagoppstilling Hertha: Jarstein; Pekarik, Langkamp, ??Brooks, Platten;Lustenberger, Skjelbred; Weiser, Darida, Kalou; Ibisevic.

BVB hvilte mange av spillerne i kampen mot HSV i helgen. Noe som betyr at Tuchel kan kaste på hele førstelaget.  Pierre-Emerick Aubameyang er utilgjengelig til kampen i kveld. Grunnet en tå-skadet.  Men hva gjør vel det når Adrian Ramos har storspilt i de siste kampene.

Forventet lagoppstilling Borussia Dortmund:  Burki; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer;Gundogan, Weigl, Kagawa; Mkhitaryan, Ramos, Reus.

Vinneren av kampen møter Bayern München i den storefinalen i mai.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -