Før kampen: Manchester United vs Liverpool

422

Før kampen: Manchester United vs Liverpool

Denne helgen er det ny runde i Premier League og det største oppgjøret finner plass på Old Trafford, søndag klokken 17. Nordvest-derbyet strekker seg helt tilbake til den første kampen som ble spilt i 1894, og mye er endret siden den gang. Begge klubber har hatt enorm suksess innenfor landegrensene, men også ute i Europa. Vil Manchester United forlenge sin seiersrekke, eller skal Jürgen Klopp og hans menn fortsette å nærme seg toppen av tabellen?

Rivaleriet mellom Manchester United og Liverpool strekker seg helt tilbake til 28. April 1984, hvor de to lagene møttes i en prøvekamp. Manchester United het den gang Newton Heath og bestod for det meste av arbeidere i jernbanesektoren i Manchester. Det oppgjøret vant Liverpool 2-0. Siden den gang har de to lagene møttes 224 ganger i alle turneringer. Her leder de røde djevlene statistikken over antall seire, med 88 mot 74. Oppgjøret er det mest kjente i England og begge managerne vil utvilsomt ønske å gå ut av duellen med en trepoenger.

Jose Mourinho og Jürgen Klopp har allerede møtt hverandre som henholdsvis Manchester United- og Liverpoolmanager. Det oppgjøret endte 1-1. Hvem blir den første til å ta en seier i nordvest-derbyet? Foto: mirror.co.uk
Manchester United:

De røde djevlene fra Manchester fikk ny manager i sommer, en manager som ikke er særlig ukjent med Premier League. Klubben har slitt etter at legenden og manageren Sir Alex Ferguson la opp i 2013, og har siden den gang hatt to managere uten særlig hell. Da Mourinho ble presentert var unitedfansen noe splittet ift. om Mourinho var den rette. Men etter 20. runder i den engelske ligaen begynner konturene av et vinnerlag sakte men sikkert å titte frem. Den portugisiske manageren startet karrieren med en seier i Community Shield mot fjorårssesongens ligamestre Leicester, og fulgte så opp med fire seire på de fire første kampene i ligaen. Formen fikk så en liten dupp og mange var redd for at kampen om ligatittelen allerede var avgjort for Manchester Uniteds del, før juleprogrammet i det hele tatt var startet.

Men de siste 9 kampene har Mourinhos menn vunnet og avstanden fra en andreplass er nå 5 poeng, mens avstanden opp til Chelsea er på 10 poeng. I tillegg er United med å kjempe om en finale i ligacupen, de er videre fra 3. runde i FA Cupen, og med videre til utslagsrunden i Europa League. Prestasjonene har økt betraktelig og det ser endelig ut til å storkjøpene Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic har funnet tonen på banen.

- Annonse -

Siste 4 kamper:

Manchester United – Middlesbrough 2-1 (S)

West Ham – Manchester United 0-2 (S)

Manchester United – Reading 4-0 (S)

Manchester United – Hull 2-0 (S)

4-0-0

Skader: 

Ibrahimovic (trolig klar), Rojo (trolig klar)

 

Liverpool:

De røde fra Liverpool har til gode å vinne ligaen etter at Premier League ble grunnlagt i 1992. Under Brendan Rodgers ledelse var de svært nære å ta gullet i 2014, men en uheldig glipp i kampen mot Chelsea gjorde at de måtte se seg slått på målstreken enda en gang. Den påfølgende sommeren ble toppscoreren Luis Suarez solgt til Barcelona, og Liverpool har siden da hatt noen dårligere plasseringer på tabellen.

For to sesonger siden fikk Rodgers sparken og tyske Jürgen Klopp ble hentet inn som erstatter. En mann som er kjent for å ha gjort Borussia Dortmund til et topplag i tysk Bundesliga. I hans første sesong endte Liverpool på en 8. plass, og de var nære ved å vinne ligacupen for 9. gang. Etter èn sesong ser Klopp ut til å ha funnet en foretrukken startellever og ligger foreløpig på en 2. plass i ligaen- fem poeng bak Chelsea. Etter en sterk sesongstart har det gått litt tråere den siste måneden, og laget har bare vunnet èn av sine fire siste kamper. Nå er imidlertid Philip Coutinho tilbake fra skade, en sårt trengt kreativ spiller – særlig siden Sadio Manè nå deltar i afrikamesterskapet. Klopp har laget et sterkt kollektiv, og kommer til Old Trafford med en svært revansjesugen tropp. Kan dette være sesongen de endelig skal ta ligatittelen?

Siste 4 kamper:

Liverpool – Manchester City 1-0 (S)

Sunderland – Liverpool 2-2 (U)

Liverpool – Plymouth 0-0 (U)

Southampton – Liverpool 1-0 (T)

1-2-1

Skader:

Henderson (trolig klar), Matip (usikker), Ings, Bogden, Grujic

 

Midtbaneduellen:
Paul Pogba. Foto: premierleague.com

Navn: Paul Pogba

Alder: 23 år

Posisjon: Midtbane

Landslag: Frankrike: 44 kamper, 8 mål

PL 2016/17: 4 mål og 3 assist

Adam Lallana. Foto: premierleague.com

Navn: Adam Lallana

Alder: 28 år

Posisjon: Midtbane

Landslag: England: 29 kamper, 3 mål

PL 2016/17: 7 mål og 7 assist

 

Manageruttalelser:

Jose Mourinho:

På spørsmål om tre poeng i denne kampen er annerledes svarer han:

– «En seier betyr tre poeng, og den følelsesmessige siden av det. Det følelsesmessige gjelder fansen og spillerne som har vært her lenge. De forstår følelsene bedre enn meg, men jeg har vært her i noen måneder og jeg har sakte, men sikkert forstått den følelsen og den gode rivaliseringen. Rivalisering er også veldig bra for fotballklubber, men dette handler om tre poeng. Ikke noe mer.»

Jürgen Klopp:

Fikk en del spørsmål om de foregående kampene som har gitt varierende resultater, og svarte følgende om hvordan laget har forberedt seg til kampen:

– «Nå skal vi dra til Manchester United, en helt annen kamp hvor vi ikke fokuserer altfor mye på hvordan vi skal dominere. Det handler mer om å være kompakt og forsvare seg på de riktige områdene.»

 

Lad opp til kampen med disse to videoene som viser hvor viktig det er å vinne dette derbyet:

 

Vi kan altså forvente oss et spennende og intenst oppgjør på Old Trafford kommende søndag, med to lag som kjemper om tabelltopp i Premier League. Kan Zlatan score sitt 14. mål for sesongen, eller kan Klopp ta sin første seier mot Manchester United i Premier League? Det er bare èn måte å finne ut det på, tune inn på TV2 Sport Premium 1 i morgen klokken 17.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -