Før nest siste runde i La Liga – ingen ting er avgjort!

702

Søndag 8. mai spilles runde 37 (alle kamper spilles kl. 17.00), nest siste runde og sjelden har det vel vært så stor spenning både i topp og bunn som det er denne sesongen. Hvilket lag vinner trofeet, hvilke lag må den tunge veien ned og hvem blir toppscorer? Dette skal vi få noen svar på allerede i morgen, mens en del av svarene må vente til neste helg da det hele skal avgjøres.

I toppen er det 3 lag som absolutt har mulighet til å vinne. Barcelona er i førersetet pga. innbyrdes oppgjør, med de er a poeng med Atletico Madrid (85) og Real Madrid er på 84 poeng (innbyrdes oppgjør teller før målforskjell). I bunnen er det hard kamp om å unngå de 3 siste plassene som gir nedrykk. Levante kan avskrives. De ligger 6 poeng bak sikker plass. De 5 nederst plassene er:
16. Granada 36
17. Rayo Vallecano 35
18. Sporting Gijon 35
19. Getafe 35
20. Levante 29

Foran disse er Espanyol på 40 og Deportivo på 39.

Granada har en tøff avslutning med Sevilla borte og Barcelona hjemme. Det er ikke gitt at de tar noen flere poeng. Deres største sjanse ligger nok i at 2 av lagene bak på tabellen også taper de to siste kampene.
Rayo har det en del enklere. Real Sociedad borte i morgen, og avslutter hjemme mot Levante. De bør få 3 poeng til.
Gijon har en absolutt nøkkelkamp i morgen mot Getafe borte, før de avslutter mot Villareal hjemme. En kamp som normalt skal være vanskelig for Getafe, men Villareal har CL-plassen inne og ikke så mye å kjempe for.
Getafe har som nevnt Gijon på besøk i morgen og dette blir en ekstremt viktig kamp. De har Betis borte i siste kamp og det er også mulig for Getafe. Betis har ikke så mye mer å kjempe for denne sesongen.
Levante har ikke mulighet til å komme seg på trygg plass siden det skal deles ut poeng i kampen mellom Getafe og Gijon.
Det er veldig vanskelig å spå noe når det er så jevnt. Før siste runde skal vi se litt på innbyrdes oppgjør mellom de som da ligger farligst til.

- Annonse -

Topplagenes motstandere de siste to kampene er som følger:
Barcelona møter Espanyol i morgen, til et skikkelig by-derby. Ingen enkel oppgave, selv om det skal være klasseforskjell her. Espanyol har en tendens til å mobilisere litt ekstra mot storebror. En fordel for Barcelona er at Espanyol vant siste kamp og dermed trygget plassen i La Liga. Siste kampen spilles mot Granada borte. Heller ingen enkel kamp. Det kan fort bli en kamp som Granada MÅ vinne for å klare seg. Det er aldri enkelt å måte en slik motstand. Bravo er ute for resten av sesongen og blir erstattet av Ter Stegen. Bør ikke ha den store innvirkningen.
Atletico Madrid møter Levante borte i morgen, og får besøk av Celta i siste runde. Det skal være overkommelig motstand, men Celta kan komme i en situasjon der de bør ha poeng for å berge 6. plassen og EL-spill.
Real Madrid får besøk av Valencia i morgen, og avslutter mot Deportivo borte. Det er ikke to enkle kamper for Real Madrid, men det er kamper de bør vinne og er store favoritter i begge. Real Madrid har litt skader for tiden og til kampen i morgen er følgende spillere tvilsomme: Bale, Benzema, Casmiro, Navas. Nacho er ute med karantene.

Som alle kjenner til så skal Atletico og Real møtes i Champions League finalen den 28. mai, og det er klart at de trenger å ha noen tanker også mot den kampen.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -