Før Premier League-runden – Boxing Day

142

Før Premier League-runden – Boxing Day


Engelsk fotballs nasjonaldag er like rundt hjørnet. Her er en forhåndsomtale av de ti kampene, med litt statistikk og noen små tippe-tips.

Samtlige ti kamper spilles på Boxing Day, og samtlige sendes også på TV2’s plattformer. Noen på sport premium-kanalene, mens noen av kampene som starter 16.00 sendes på TV2 Sumo.

Stoke – Manchester United lørdag 26.desember 13.45 TV2 Sport Premium

Stoke’s siste kamper:

- Annonse -

Southampton 0-1 Stoke
Sunderland 2-0 Stoke
Stoke 2-0 Man City
West Ham 0-0 Stoke
Stoke 1-2 Crystal Palace

2-1-2

For de som ikke har reist over for å feire romjula på øya, vil tv-apparatet stå på fra formiddag til sen kveld i alle norske hjem hvor fotball-interessen regjerer. Dagen starter på Britannia hvor The Potters tar i mot Manchester United med en svært presset manager ved roret. Skal man tro på hva man leser i britisk presse har van Gaal to kamper på seg til å berge jobben, selv om det er lett å anta at han før eller siden vil måtte tre av uansett.

Stoke har etter en vanskelig start hevet seg voldsomt og de fleste lag sliter med å score på de. De klarte likevel ikke å holde nullen mot bortesterke Crystal Palace i forrige runde og tapte dermed kampen 1-2. Nå kommer Manchester United på besøk, men de har ikke vært like imponerende på bortebane. Stoke vil ha meget gode muligheter for å sende Louis van Gaal nærmere sparken, og de har allerede slått lag som Chelsea og Manchester City hjemme på Britannia denne sesongen.

På skadefronten er det litt trøbbel i Mark Hughes’ rekker. Geoff Cameron, Shay Given, Peter Crouch, Marc Muniesa og Stephen Ireland er alle ute av denne kampen i følge det Hughes sa til media et par dager før jul.

Manchester Uniteds siste kamper:

Watford 1-2 Man Utd
Leicester 1-1 Man Utd
Man Utd 0-0 West Ham
Bournemouth 2-1 Man Utd
Man Utd 1-2 Norwich

1-2-2

De røde djevlene har altså ikke vunnet siden de stjal alle poengene på overtid mot Watford for noen ukers tid tilbake. Tar man med Champions League i form-statistikken har klubben 1-3-3 på de siste 7 kampene. van Gaal har berget seg på resultater tross svakt spill tidligere, men nå begynner også resultatene å svikte for nederlenderen.

Tapet for Norwich forrige runde ble sannsynligvis enden på visa for van Gaal, selv om han enda sitter i sjefsstolen. De aller fleste antar nå at det bare er tidsspørsmål før han blir vist døra. Manchester Uniteds offensive spill har lenge vært et diskusjonstema. Laget er et av de med færrest avslutninger i hele Premier League, og da hjelper det lite om du har 70% ballinnehav. Tidligere i sesongen slapp «Louis van Gaals army» nesten ikke inn mål, men også her har det stoppet opp den siste tiden. Strukturen i laget har egentlig bare blitt dårligere og dårligere og jeg tror de vil få det fryktelig tøft på Britannia på Boxing Day. Stemmer det at store deler av stallen har mistet tilliten til van Gaal, så øker ikke det sjansene nevneverdig det heller.

Skader har vært synonymt med Manchester United i mange sesonger, og det er en del trøbbel selv om det ser lysere ut nå enn hva det gjorde for to uker siden. Shaw, Valencia og Rojo er definitivt ute. Det er sannsynligvis Darmian og Lingard også.

Tips: H 3.20 (Betsafe)

Det er egentlig utrolig at du får en så høy verdi på Stoke i denne kampen. Her bør mulighetene være veldig gode.


Liverpool – Leicester lørdag 26.desember 16.00 TV2 Sport Premium

Liverpools siste kamper:

Man City 1-4 Liverpool
Liverpool 1-0 Swansea
Newcastle 2-0 Liverpool
Liverpool 2-2 West Bromwich
Watford 3-0 Liverpool

2-1-2

Klopp-effekten har dabbet litt av etter en inspirerende og god start. I de fleste tilfeller gir ikke et trenerbytte midt i sesongen en veldig stor effekt, bortsett fra helt med en gang. Og det er klart, Klopp er ingen trollmann, og det var tross alt ikke en strålende stall han tok over. Tyskeren har en stor jobb foran seg med laget som nå har tre strake kamper uten seier i Premier League.

Som jeg var inne på i forrige «før runden». Liverpool har slitt mot antatt dårligere motstand, som har tettet igjen bakover og forsøkt å ta de på kontra. Det skjedde igjen mot Watford, da de tapte 3-0 på Vicarage Road. Dette var kanskje Liverpools svakeste kamp denne sesongen, i alle fall en av de, og det blir ikke mindre vanskelig når kontringslaget og ligaleder Leicester kommer på besøk.

Forsvarssjef Martin Skrtel er ikke tilgjengelig for å stoppe toppscorer Jamie Vardy & co, etter at han måtte ut med skade mot Watford. Ellers er keeper Simon Mignolet og Dejan Lovren tilbake, mens Daniel Sturridge er veldig usikker. Milner, Rossiter, Gomez, Ings og Flanagan er alle ute fortsatt.

Leicesters siste kamper:

Newcastle 0-3 Leicester
Leicester 1-1 Man Utd
Swansea 0-3 Leicester
Leicester 2-1 Chelsea
Everton 2-3 Leicester

4-1-0

Leicester-lokomotivet fortsatte forrige helg da de slo Everton på Goodison Park. Laget har ikke tapt siden 26.september (deres eneste tap denne sesongen), og har 8-2-0 på de siste 10. Det er egentlig ingenting som tyder på at de skal stoppe nå. Tøft juleprogram har noen sagt, men det kan passe de helt perfekt. Everton-kampen nylig er i seg selv et eksempel på det.

Kampen på Anfield kan bli en ny perfekt mulighet for The Foxes. Som allerede nevnt, så sliter Liverpool mot lag som legger seg lavere for å satse på overganger, og det er nettopp dette som er Leicesters store styrke. Blir kampbildet slik som jeg tror kommer Vardy, Mahrez, Albrighton & Co til å fosse videre med nok en 3-poenger.

Skal Leicester holde seg i toppen ut sesongen, så må de holde nøkkelspillerne skadefrie. Det har de lyktes godt med så langt. Jeffrey Schlupp, Danny Drinkwater og Matt James er de eneste som er ute for ligalederne. Toppscorer Jamie Vardy har det vært litt usikkerhet rundt, men Claudio Ranieri sa han var helt fin et par dager før jul. Så da har han vel ristet av seg den lille følingen han hadde i hamstringen.

Tips: X2 1.90 (4.10) (Betsafe)

Leicester leder ligaen, de er 14 poeng foran Liverpool, de er i langt bedre form og om kampbildet blir som forventet vil det passe dem perfekt. X2 til 1.90 eller ren borteseier til 4.10 er særdeles bra betalt.

 

Tottenham – Norwich lørdag 26.desember 16.00 TV2 Sport Premium 2

Tottenhams siste kamper:

Tottenham 4-1 West Ham
Tottenham 0-0 Chelsea
WBA 1-1 Tottenham
Tottenham 1-2 Newcastle
Southampton 0-2 Tottenham

2-2-1

Tottenham revansjerte det sure hjemmetapet for Newcastle med seier over Southampton på St.Marys forrige helg. Juleprogrammet kan være tida hvor Spurs klatrer opp på topp 3 av tabellen, men de har noen tøffe nøtter å bryne seg på etter Norwich-kampen, med Watford, Everton og Leicester.

Med unntak av blemmen mot Newcastle, så har Pochettinos’ Spurs levert jevnt og stabilt hele sesongen. Ankepunktet er for mange uavgjorte kamper, men føler de er nærmere 3 enn 0 poeng i mange av disse. Den stabiliteten og klare strukturen i laget, gjør at jeg tror Spurs er et lag som kan kjempe helt der oppe denne sesongen. En annen grunn til dette er at de fleste andre lag er veldig variable, i motsetning til Tottenham. Men de er avhengige av en kort skadeliste.

Og den er ikke så alle verst for øyeblikket. Kane og Rose er friskmeldt sammen med Ryan Mason. Kun Clinton N’Jie og Alex Pritchard er helt ute for London-klubben.

Norwich’ siste kamper:

Chelsea 1-0 Norwich
Norwich 1-1 Arsenal
Watford 2-0 Norwich
Norwich 1-1 Everton
Man Utd 1-2 Norwich

1-2-2

Det var ikke mange som trodde at Norwich kom til å seire på Old Trafford forrige helg, men Alexander Tettey ville det annerledes og ble matchvinner for kanarifuglene i 2-1 seieren. Dermed ble de helgules rekke med fire strake borte-tap brutt.

Laget startet sesongen med å spille den offensive fotballen som de gjorde da de rykket opp fra The Championship, men har etterhvert fått kritikk for å ga gått bort fra det. Manager Alex Neil (som forøvrig kalles Sir Alex av mange i Norwich), har sagt at de må tilbake til røttene igjen, og klarer de de det kan de bli farlige for de andre lagene i bunn-striden. Kanskje var den sterke bortseieren på Old Trafford et «turning point» i Norwich’ sesong?

Skadesituasjonen i Norwich ser fortsatt bra ut og det er bare Mulumbu og Matt Jarvis som er ute.

Tips: Begge lagene scorer 1.90 (Betsafe)

Norwich scorer mer mål borte enn det de gjør hjemme, og i deres bortekamper denne sesongen er andelen 67 % hvor begge lag har scoret.

 

Manchester City – Sunderland lørdag 26.desember 16.00 TV2 Sport Premium 3

Manchester Citys siste kamper:

Man City 1-4 Liverpool
Man City 3-1 Southampton
Stoke 2-0 Man City
Man City 2-1 Swansea
Arsenal 2-1 Man City

2-0-3

Noen utropte Manchester City til seriemestere allerede i august, etter at de imponerte stort i de første kampene. Men nå begynner det å bli en god stund siden sist gang de lyseblå virkelig imponerte. 3 tap på de siste 5 er svært alarmerende for manager Manuel Pellegrini og hans disipler.

Med unntak av en liten sluttspurt var de egentlig aldri noen trussel for Arsenal i mandagens topp-oppgjør. Men det kan være lov å håpe på bedre tider for Manchester City-fansen. Man så tydelig at David Silva ikke er i kampform etter mange skader denne sesongen. Det samme kan man si om Sergio Aguero, og når Vincent Kompany er tilbake vil de få en tryggere forsvarsrekke med en gang. Sunderland hjemme på Etihad skal være 3 poeng og gjerne en seier med god margin. Det tror jeg det blir, og en god opplevelse og gjennomkjøring kan være akkurat det Citys største offensive stjerner trenger.

I tillegg til Kompany er Fernando, Zabaleta og Nasri ute for Manchester City.

Sunderland’s siste kamper:

Crystal Palace 0-1 Sunderland
Sunderland 2-0 Stoke
Arsenal 3-1 Stoke
Sunderland 0-1 Watford
Chelsea 3-1 Sunderland

2-0-3

Etter to strake seire har Sam Allardyce og Sunderland fått smake på hverdagen igjen med 3 strake nederlag. Det vil være en bombe om det ikke blir et nytt et på Boxing Day.

Laget fra nord-øst har bare tatt fire poeng på bortebane denne sesongen, med en målforskjell på 9-24 på på 9 på bortekamper. Hvis man da henter opp Manchester City’s statistikk på hjemmebane viser den 7-0-2 og 25-11 i målforskjell. Tenker man kun logikk og statistikk ville ikke denne kampen vært veldig spennende, men er det noe man har lært med Premier League, så er det at man aldri skal utelukke noe som helst. Spesielt denne sesongen.

På skadefronten ser det imidlertid fint ut. Sebastian Larsson er den eneste som garantert er ute, mens Lee Cattermole kan bli klar i tide.

Tips: Hjemmelaget antall mål O 2.5, 1.75 (Betsafe)

 

Swansea – West Bromwich lørdag 26.desember 16.00 TV2 Sumo

Swansea’s siste kamper:

Swansea 2-2 Bournemouth
Liverpool 1-0 Swansea
Swansea 0-3 Leicester
Man City 2-1 Swansea
Swansea 0-0 West Ham

0-2-3

Det har ikke blitt noen voldsom effekt etter at Gary Monk ble sparket som Swansea-manager. Laget har fortsatt ikke vunnet siden 2-1 seieren over Aston Villa 24.oktober. Det betyr en rekke på 7 kamper uten seier, og på de siste 13 har laget fra Wales bare den ene seieren på Villa Park. Det begynner å bli på tide nå.

Laget har vært ledet av Alan Curtis de siste to kampene mens klubben jakter en ny manager til å ta over, men den siste tiden har det gått rykter om at Curtis selv er aktuell for å ta over på permanent basis. Det gjenstår å se hva som skjer der, men hjemme mot West Bromwich har de en gyllen mulighet til å ta sin første 3-poenger på over to måneder, men det blir ikke lett. Kampbildet vil mye sannsynlig bli likt slik det var mot West Ham forrige runde, og Swansea må opp med både tempo og presisjon på siste tredjedel for å bryte ned Tony Pulis’ vanligvis tette WBA-forsvar.

Angel Rangel og Wayne Routledge er begge usikre, men kan rekke kampen i tide. Franck Tabanou og Eder er ute til over nyttår.

West Bromwich’ siste kamper:

West Brom 2-1 Arsenal
West Ham 1-1 West Brom
West Brom 1-1 Spurs
Liverpool 2-2 West Brom
West Brom 1-2 Bournemouth

1-3-1

Med 10 mann og til slutt 9, ble det tøft for West Brom mot Bournemouth forrige helg. Men julen kan bli potensielt sett bli fin for midlands-klubben, med kamper mot Swansea, Newcastle og Stoke i vente.

For hvis Swansea slet med å skape nok mot et tett West Ham forrige helg, så vil de gjøre det igjen når jernmannen Pulis tar laget sitt med på Wales-besøk på Boxing Day. Swansea har bare scoret 3 ganger på sine siste 7 kamper, og da sier det seg egentlig selv at de har en tøff kamp i vente. West Brom kommer garantert til å legge seg lavt å forsøke å utnytte feil hos hjemmelaget. Dødballer er også en faktor i denne kampen, og det er det alltid når et lag styrt av Tony Pulis er involvert. Det overrasker meg lite om denne kampen blir avgjort på en fast situasjon.

Både James McClean og Solomon Rondon er suspenderte som følge av de røde kortene de fikk forrige helg, mens bare keeper Ben Foster er uaktuell på grunn av skade.

Tips: X2 1.80 (Betsafe)


Bournemouth – Crystal Palace lørdag 26.desember 16.00 TV2 Sumo

Bournemouths siste kamper:

Swansea 2-2 Bournemouth
Bournemouth 3-3 Everton
Chelsea 0-1 Bournemouth
Bournemouth 2-1 Man Utd
West Brom 1-2 Bournemouth

3-2-0

To store skalper, en sterk borteseier på The Hawthorns og nå fem strake kamper uten tap. Råsterkt av et skadeutsatt Bournemouth. Eventyret fortsetter på sørkysten.

Tyrone Mings, Max Gradel og Callum Wilson pådro seg alle langtidsskader tidlig i sesongen, og dette førte til store spørsmålstegn om The Cherries virkelig kunne klare å holde plassen. Disse tre ville alle vært viktige førstelagsspillere, og da spesielt Callum Wilson som åpnet sesongen meget sterkt før han ble skadet. Wilson var klubbens toppscorer før skaden oppsto, og det er han enda, sammen med Junior Stanislas. Klubben flyr veldig høyt om dagen og det skal bli veldig spennende å se om de kan fortsette på den ubeseirede rekken julen gjennom. Crystal Palace er første hinder, så det blir fryktelig tøft allerede på Boxing Day.

Som allerede nevnt, så har klubben vært veldig plaget med skader. I tillegg til de som allerede er nevnt er Elphick, Atsu, Tomlin, Stanislas og King plaget med skader. De to sistnevnte skal dog ha muligheter for å rekke matchen mot Palace.

Crystal Palace siste kamper:

Crystal Palace 0-1 Sunderland
Crystal Palace 5-1 Newcastle
Everton 1-1 Crystal Palace
Crystal Palace 1-0 Southampton
Stoke 1-2 Crystal Palace

3-1-1

Nok en borteseier for Pardew & co på Britannia i forrige runde. Borteformen til Palace under Pardew blir bare mer og mer imponerende.

Det har allerede vært nevnt, men ørnene har tatt mest poeng av samtlige Premier League-lag dette kalenderåret. Denne sesongen står de med sterke 5-1-2 og 11-7 i målforskjell på 8 bortekamper. Det mest oppsiktsvekkende er at de har under ett baklengs i snitt når de er ute på tur. Den strålende sesongen til nå har ført de opp til en 6.plass og «alle» regner nok Palace som seriøse utfordrere til en Europa-plass for neste sesong nå.

Det er dessverre for Palace en del skaderusk inn mot det tøffe juleprogrammet. Et par dager før jul sa Pardew at Cabaye var 50/50, mens også Yannick Bolasie var usikker. Miles Jedinak ville sannsynligvis bli med i troppen, mens Sako, Gayle og Wickham var ute.

Tips: B 3.00 (Betsafe)

Når du enda får tre ganger pengene på borteseire til Palace er det bare å kjøre på, selv om de har litt skadetrøbbel.

 

Chelsea-Watford lørdag 26.desember 16.00 TV2 Sumo

Chelseas siste kamper:

Chelsea 1-0 Norwich
Spurs 0-0 Chelsea
Chelsea 0-1 Bournemouth
Leicester 2-1 Chelsea
Chelsea 3-1 Sunderland

2-1-2

Josè Mourinho var borte og Chelsea leverte en av sine beste kamper for sesongen umiddelbart. Tilfeldig? Vanskelig å si. Sunderland har et lavt bunnivå og det kan ha vært årsaken, men alt blir uansett bare spekulasjoner. Nå er Guus Hiddink på plass og han leder London-laget for første gang når Watford kommer på jule-besøk. Det kan bli et svært interessant oppgjør.

For selv om Chelsea leverte en bra kamp mot Sunderland, så er det alt for tidlig å friskmelde de. Mange trodde Chelsea var på vei mot å finne seg selv da de hadde en solid seier over Norwich, og en sterk prestasjon borte mot Tottenham (0-0) hvor Chelsea faktisk lignet litt på Chelsea slik som vi kjente dem fra forrige sesong. Slik gikk det altså ikke og tapet hjemme for lille Bournemouth var det mest oppsiktsvekkende. Oscar leverte en strålende kamp mot Sunderland og får de han opp på det nivået oftere, så får laget en dimensjon de har manglet tidligere denne sesongen. Men jeg har likevel følelsen på at Watford kan skape trøbbel for Chelsea på brua. En setning ingen trodde de skulle skrive eller lese før sesongen.

Eden Hazard og Radamel Falcao er usikre inn mot denne kampen. Sett bort fra det er det lite å melde om på skadefronten i Chelsea, som vanlig.

Watfords siste kamper:

Watford 1-2 Man Utd
Aston Villa 2-3 Watford
Watford 2-0 Norwich
Sunderland 0-1 Watford
Watford 3-0 Liverpool

3-0-2

Få hadde trodd at Leicester skulle lede ligaen til jul, men det var neppe mange som trodde at nyopprykkede Watford skulle inneha 7.plassen heller. Nå er det selvsagt naturlig at Leicester har stjålet overskriftene, men det Watford driver med må vi absolutt ikke overse.

Odion Ighalo er en stor del av Watfords suksess-sesong naturligvis, og den tidligere Lyn-spissen er ikke ut til å stoppe. Nigerianeren var et konstant uromoment mot Liverpool forrige runde, i tillegg til de to målene han scoret. Hans samarbeid med kaptein Troy Deeney er strålende og de to forstår hverandre meget godt. På bortebane denne sesongen har de strålende 4-2-2 og 12-10 i målforskjell. Derfor er det ikke å utelukke at de tukler med nok et storlag når de reiser til Stamford Bridge på Boxing Day.

Prodl er usikker inn mot Chelsea-kampen, mens Joel Ekstrand fortsatt er ute. Ellers har Watford en skadefri tropp.

Tips: X2 2.60 (Betsafe)

Dobbelsjansen har vært et bra spill i Premier League denne sesongen og med 2.60 på X2 kan dette være et smart tips i denne kampen.

 

Aston Villa – West Ham lørdag 26.desember 16.00 TV2 Sumo

Aston Villas siste kamper:

Everton 4-0 Aston Villa
Aston Villa 2-3 Watford
Southampton 1-1 Aston Villa
Aston Villa 0-2 Arsenal
Newcastle 1-1 Aston Villa

0-2-3

Selv om Villa ikke har vunnet siden 1-0 seieren over Bournemouth i serierunde nr.1, så fikk vi kanskje se noen tegn på at de nærmer seg i andreomgangen mot Newcastle forrige helg.

Villa kunne i beste fall ha stukket av med alle poengene i det øse-pøsende regnværet i Newcastle forrige lørdag. Det finnes utvilsomt potensiale, talent og ferdigheter i dette Villa-laget. Derfor er det litt uforståelig at de har vært så svake denne sesongen. De fleste hadde spådd at de kom til å kjempe i bunnen, men at de bare har sju poeng til jul, fem poeng opp til 19.plass og hele ti poeng opp til trygg plass, ja det tror jeg svært få hadde sett for seg. Nå har de virkelig kniven på strupen. Ja, det har vært sagt mange ganger allerede, men nå er det virkelig på høy tid med en seier igjen. Og et formsvakt West Ham er i så måte perfekt å møte. Etter dette møter Villa Norwich og Sunderland på bortebane. Julen blir helt vital for Villa, og jeg er meget spent på hvor mange poeng de har i banken når siste blås i fløyta går på Stadium of Light den 2.januar.

På skadefronten er det lite nytt å melde om. Micah Richards kjemper en kamp mot klokka for å rekke kampen, mens Gardner og Amavi er ute enda en god stund til.

West Hams siste kamper:

Spurs 4-1 West Ham
West Ham 1-1 WBA
Man Utd 0-0 West Ham
West Ham 0-0 Stoke
Swansea 0-0 West Ham

0-4-1

Det går stort sett i uavgjort for West Ham om dagen, og det går stort sett i 0-0 også om vi ser på de siste kampene. Tre 0-0 kamper på rad er det ikke ofte man ser. Laget er utvilsomt ikke det samme offensivt uten spillere som Sakho, Payet og Lanzini.

Swansea – West Ham forrige helg ble kalt årets kjedeligste kamp fra Premier League denne sesongen, og West Ham som var så friskt og morsomt i starten av sesongen, har blitt langt kjedeligere etterhvert. Og det er ikke så rart det, når lagets artister og nøkkelspillere offensivt er ute med skader. Kampen er en ypperlig mulighet for å få sin første seier på over to måneder for West Ham, men det blir fort en jevn affære mellom to lag som er desperate etter en 3-poenger.

Andy Carroll, Victor Moses, Winston Reid, Diafra Sakho, Dimitri Payet og Manuel Lanzini er spillerne som utgjør West Hams deprimerende skadeliste. Ingen er ventet å returnere til kampen mot Aston Villa.

Tips: H 2.60 (Betsafe)

Lite gode spill å finne bra verdi på her, så prøver en etterlengtet seier for Villa til 2.60.

Newcastle – Everton lørdag 26.desember 18.30 TV2 Sport Premium

Newcastles siste kamper:

Newcastle 0-3 Leicester
Crystal Palace 5-1 Newcastle
Newcastle 2-0 Liverpool
Spurs 1-2 Newcastle
Newcastle 1-1 Aston Villa

2-1-2

Newcastle pleier å levere når de møter topplagene, og når de blir sendt på tv. Regner man Everton som et topplag og samtidig følger den logikken, så er det all grunn for Newcastle-fansen å glede seg.

Men de klarte ikke å slå Aston Villa forrige helg, til tross for at det var et tv-sendt oppgjør. Tror likevel kampen mot Everton blir en helt annen, og at et possesion-orientert Everton-lag vil styre mot et Newcastle som egentlig trives bra med det. Det var på den måten de slo Liverpool for å dra frem et eksempel. Så blir det spennende å se om Steve McClaren starter med duoen Aleksandar Mitrovic og Ayoze Perez i denne kampen, eller om han nok en gang bruker de som jokere fra benken. Med en Papiss Cissè som har slitt med skade den siste uka, er det å anta at ihvertfall èn av dem kommer til å starte.

Papiss Cissè er som sagt usikker til oppgjøret, ellers er det lite nytt å melde om. Krul, Haidara, Williamson, Lascelles, Aarons, Obertan, Steven Taylor, Riviere og Good er fortsatt skadet og utgjør dermed ligaens lengste skadeliste.

Evertons siste kamper:

Everton 4-0 Aston Villa
Bournemouth 3-3 Everton
Everton 1-1 Crystal Palace
Norwich 1-1 Everton
Everton 2-3 Leicester

1-3-1

Uavgjort-maskinen Everton gikk på sitt første tap på seks kamper når ligaleder Leicester ble ett nummer for store på Goodison Park i forrige runde.

Problemet med Everton er ikke fotballen de spiller, for den er nydelig, eller hvor mange mål de scorer. Problemet er at de slipper inn alt for mye og at det blir ikke nok poeng ut av finspillet. Alle lag under Roberto Martinez har egentlig hatt litt av disse kjennetegnene. Flott fotball, mange scoringer, men også mange baklengs. Wigan spilte tidvis veldig naiv fotball under han, men de var likevel et lag som var godt likt av den jevne fotball-elsker. Mot Newcastle kommer de også til å føre kampen å spille fin fotball, men om de klarer å stoppe Wijnaldum, Sissoko, Perez & co på overgangene er jeg mer skeptisk til. Tror fort vi har en fartsfylt kamp i vente på St.James Park.

Pienaar, Hibbert, Jagielka, Oviedo, Browning, McCharthy og Naismith utgjør alle en plass på Evertons skadeliste, men sistnevnte er meldt klar til Newcastle-kampen og tar sannsynligvis en plass på benken.

Tips: H 3.30 (Betsafe)

Tror denne kampen passer Newcastle perfekt og da er 3.30 her et fint verdispill.

Southampton – Arsenal lørdag 26.desember 20.45 TV2 Sport Premium

Southamptons siste kamper:

Southampton 0-1 Stoke
Man City 3-1 Southampton
Southampton 1-1 Aston Villa
Crystal Palace 1-0 Southampton
Southampton 0-2 Spurs

0-1-4

Etter en flott periode med seks strake kamper uten tap, sa det plutselig stopp for Southampton. Ronald Koemans menn har ikke vunnet siden 1-0 seieren over Sunderland 7.november.

Det største problemet er at man ikke scorer mål. Førstevalg på topp, Graziano Pellè, har slitt litt med småskader den siste tiden, men man kan uansett ikke legge alt ansvar på han. Pellè har uansett hatt for vane å score veldig mye i starten av sesongene, for så å dabbe litt av etterhvert. En trend han har hatt også før han kom til England. Klarer man å få blåst skikkelig liv i spillere som Sadio Manè og Dusan Tadic igjen, så vil det også målene komme, både fra Pellè og andre. Men mot Arsenal er det kanskje vel så viktig å gjøre det man kan for å snøre igjen sekken. The Gunners er i god form og Saints står foran en utfordrende oppgave når Øzil og Arsenal kommer på besøk.

Lite nytt på skadefronten for The Saints. Stekelenburg, Forster, Gardos og Rodriguez er fortsatt et stykke unna å kunne spille kamper.

Arsenals siste kamper:

WBA 2-1 Arsenal
Norwich 1-1 Arsenal
Arsenal 3-1 Sunderland
Aston Villa 0-2 Arsenal
Arsenal 2-1 Man City

3-1-1

Arsenal ringet julen inn med en solid 2-1 seier over tabellnabo Manchester City. Seieren ga neppe mindre håp til håpefulle Arsenal-fans som drømmer om et etterlengtet ligagull.

Arsenal på sitt beste kan slå alle lag, men har alltid slitt med å være på det nivået ofte nok. Men det var noe med seieren over Manchester City som gjorde at man fikk en følelse av at denne gangen klarer de det endelig. Den soliditeten og evnen til justere kampplanene litt etter hvem de møter var noe man fikk se litt av fra Arsenal forrige sesong også, og det var et Arsenal som leverte en taktisk meget klok kamp mot Manchester City sist mandag. Mesut Øzil leverer assist som bare det, Oliver Giroud er i kjempeform og det samme er Aaron Ramsey. Dette gjør savnet av en skadet Alexis Sanchez langt mindre enn hva det kunne vært.

I tillegg til Sanchez er Cazorla, Wilshere, Coquelin, Rosicky, Arteta og Welbeck enda ute av spill.

Tips: B 2.15

Arsenal er i form, det er ikke Southampton. Da er 2.15 verdt noen kroner på borteseier i denne.

(NB: Skadesituasjonen til hvert enkelt lag kan endre seg helt frem mot kampstart. Dette er skrevet ut ifra physioroom.com sine rapporter og de siste pressekonferansene til hvert enkelt lags managere før julaften)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -