Før Premier League runden lørdag 2.januar

209

Før Premier League-runden lørdag 2.januar

 

Vi er halvveis inn i Premier League-sesongen, og vi er inne i et nytt år. Allerede to dager ut i det nye året sparkes nye Premier League-kamper i gang. Her er en forhåndstitt på dem.

West Ham – Liverpool lørdag 2.januar 13.45 TV2 Sport Premium

West Hams siste kamper:

- Annonse -

Man Utd 0-0 West Ham
West Ham 0-0 Stoke
Swansea 0-0 West Ham
Aston Villa 1-1 West Ham
West Ham 2-1 Southampton

1-4-0

Endelig kom den første seieren på over to måneder for The Hammers. 2-1 seieren mot Southampton kommer på et fint tidspunkt, og stjernespiller Dimitri Payet kan være tilbake mye tidligere enn forventet. Payet er muligens klar for en plass i troppen mot Liverpool.

Og det vil bli viktig for det offensive hos West Ham. På de siste 9 kampene har de bare scoret 6 mål og en spiller som Payet tilbake vil gi de mye mer offensivt.  De slo Liverpool i det motsatte oppgjøret på Anfield og det er gode muligheter for at de kan gjøre det igjen denne gangen. 2-1-3 er head to head statistikken på de siste 6 møtene.

I tillegg til Payet kan det også hende at Aaron Cresswell, Nikica Jelavic, Victor Moses og Winston Reid vil returnere til kamptroppen igjen, etter å ha vært ute med skader. Skadesituasjonen ser lysere ut enn på lenge for manager Slaven Bilic og West Ham.

Liverpools siste kamper:

Newcastle 2-0 Liverpool
Liverpool 2-2 WBA
Watford 3-0 Liverpool
Liverpool 1-0 Leicester
Sunderland 0-1 Liverpool

2-1-2

Etter en dårlig periode har Liverpool hevet seg igjen, med to strake 1-0 seire over henholdsvis Leicester og Sunderland.

Merseyside-klubben har en ok statistikk på bortebane denne sesongen, med 4-3-3 og 11-11 i målforskjell. Da West Ham var på Anfield i slutten av august, spilte Liverpool mot et tett og kompakt West Ham-lag som kjørte overganger. Dèt, kombinert med personlige feil, gjorde at Liverpool fikk en mareritt-dag på eget gress, og de måtte se seg slått med hele 3-0. Kampbildet kan bli litt av det samme igjen, selv om kampen går på Upton Park denne gangen. Skjer det, vil vi få en herlig og åpen kamp mellom tabellnaboene på henholdsvis 8.plass og 7.plass.

Jordan Henderson måtte av med skade i kampen mot Sunderland og han vil være ute mot West Ham. Divock Origi vil også være ute to uker til, mens Joe Allen er ventet å være tilbake etter å ha slitt litt med sykdom. Ellers er situasjonen den samme som før.

Tips: H 4.10 (Betsafe)

I utgangspunktet en helt åpen kamp mellom to lag hvor det bare skiller ett poeng i ligaen. Verdien ligger utvilsomt i hjemmeseier til over 4 i odds. Verdt å nevne at Liverpool også har to dager mindre hvile inn mot kampen.

 

Arsenal – Newcastle lørdag 2.januar 16.00 TV2 Sport Premium

Arsenals siste kamper:

Arsenal 3-1 Sunderland
Aston Villa 0-2 Arsenal
Arsenal 2-1 Man City
Southampton 4-0 Arsenal
Arsenal 2-0 Bournemouth

4-0-1

Arsenal leverte en strålende desember om man ser bort fra fadese-kampen i Southampton. Problemet er at de ikke har råd til sånne blemmer i ny og ne, og det vise seg å koste dem dyrt til slutt. Men det er enda lenge igjen, og det er fryktelig åpent.

Hjemmekamp mot Newcastle bør være en smal sak for Arsenal, men man skal ikke være alt for skråsikker heller. Newcastle slo Tottenham på White Hart Lane, og de klarte uavgjort mot Manchester United på Old Trafford. Arsenal har likevel et godt tak på laget fra nord-øst England og The Gunners har vunnet de siste seks oppgjørene lagene i mellom.

På skadefronten er det ikke allverden å melde om. Flamini har mulighet for å rekke kampen, mens f.eks Alexis Sanchez må vente i alle fall en uke til.

Newcastles siste kamper:

Newcastle 2-0 Liverpool
Tottenham 1-2 Newcastle
Newcastle 1-1 Aston Villa
Newcastle 0-1 Everton
WBA 1-0 Newcastle

2-1-2

Etter en fin tre-kampers periode med 7 poeng på 3 kamper, har det blitt litt tilbake til «normalen» for Newcastle igjen, med to strake tap for Everton og West Bromwich.

Det er svært vanskelig å se for seg at Newcastle skal ta poeng på Emirates, men det var ingen som trodde de skulle vinne borte mot Tottenham for noen uker siden heller. McClarens Newcastle har vist seg som klart best mot lag som styrer kampene, og hvor de får lov til å ligge mer tilbake og angripe på kontringer. Skal de ta poeng på Emirates må de naturligvis ha en av sine beste dager på jobben for sesongen.

Keeper Rob Elliot er muligens tilbake etter å ha vært syk. Ellers forblir Newcastle på toppen av skadelista med sine 11.

Tips: Hjemmelag antall mål O 2.5 2.00 (Betsafe)


Leicester – Bournemouth lørdag 2.januar 16.00

Leicesters siste kamper:

Swansea 0-3 Leicester
Leicester 2-1 Chelsea
Everton 2-3 Leicester
Liverpool 1-0 Leicester
Leicester 0-0 Manchester City

3-1-1

Leicester har kommet seg gjennom de tre kampene mot Everton, Liverpool og Manchester City, og det ble med 4 av 9 mulige poeng. Det lever Leicester fint med og de er fortsatt med helt der oppe på en 2.plass, hvor Arsenal såvidt ligger foran på målforskjell.

Nå kommer formlaget Bournemouth på besøk, men Leicester må nok likevel se seg selv som storfavoritter foran oppgjøret. Leicester viste mot Manchester City at de er mer enn bare Riyad Mahrez og Jamie Vardy. Laget holdt nullen mot Aguero, Silva og de andre stjernene, og de hadde også sine sjanser til å vinne kampen. Det er lenge siden Leicester har hatt et like stort favorittstempel foran en kamp som det de vil få nå, og det skal bli spennende å se hvordan de takler det.

Ingenting nytt å melde om på skadefronten i Leicester foran dette oppgjøret.

Bournemouths siste kamper:

Chelsea 0-1 Bournemouth
Bournemouth 2-1 Man Utd
WBA 1-2 Bournemouth
Bournemouth 0-0 Crystal Palace
Arsenal 2-0 Bournemouth

3-1-1

Bournemouths strålende rekke med seks kamper på rad uten tap, ble litt som forventet brutt da de tapte 2-0 borte for Arsenal i romjula.

The Cherries har en fryktelig viktig januar-måned foran seg i Premier League. Etter kampen mot Leicester møter de West Ham og Norwich, begge på hjemmebane, før de drar til Sunderland etter det igjen. En måned som dette kan bli veldig viktig for hvorvidt Bournemouth spiller i Premier League eller i Championship neste sesong. Spesielt kampene mot Norwich og Sunderland blir viktige, men vi skal for all del ikke undervurdere de opp mot serietoer Leicester i runden som kommer heller.

Joshua King returnerte fra sin hamstring-skade mot Arsenal i romjula, og det skal ikke være noen nye problemer å melde om på Dean Court.

Tips: H 1.95 (Betsafe)


Manchester United – Swansea lørdag 2.januar
16.00

Manchester Uniteds siste kamper:

Man Utd 0-0 West Ham
Bournemouth 2-1 Man Utd
Man Utd 1-2 Norwich
Stoke 2-0 Man Utd
Man Utd 0-0 Chelsea

0-2-3

0-0 mot Chelsea og en bedre prestasjon enn på mange uker for Manchester United i romjula. Likevel, de har fortsatt ikke vunnet siden 21.november, noe som blir 6 kamper på rad uten seier i ligaen. 8 om man tar med Champions League.

Louis van Gaal trenger en seier her, og den bør komme på imponerende vis også. Han har ikke mange venner igjen blant fansen, og det blir færre og færre i klubben også om man skal tro på hva enkelte journalister i England sier og skriver. Swansea kan stå igjen som van Gaals store marerittklubb i tiden som United-manager. Han tapte for de i sin første offisielle kamp, og han har tapt begge gangene han har spilt bortekamp mot svanene, senest i august denne sesongen. Nå kan Swansea også bli laget som sender han ut døra på Old Trafford om de vinner på lørdag.

På skadefronten er det ingenting nytt å fortelle om.

Swanseas siste kamper:

Swansea 0-3 Leicester
Man City 2-1 Swansea
Swansea 0-0 West Ham
Swansea 1-0 WBA
Crystal Palace 0-0 Swansea

1-2-2

Swansea har plukket jevnt med poeng siden Alan Curtis tok over ansvaret når Gary Monk måtte forlate manager-posten. De har fått sin første seier siden oktober, og verdt å legge merke til er hvor få mål de har sluppet inn. 3 av 4 kamper har de holdt nullen under Curtis.

Med Swanseas solide statistikk mot Manchester United de siste oppgjørene i bakhodet, er det lett å tro at det kan skje igjen. Og sjansene har i utgangspunktet aldri vært større. Som nevnt allerede så har svanene vært meget solide defensivt den siste tiden, og er det et lag som sliter med å score mål, så er det United. De røde djevlene har bare scoret 10 mål hjemme på Old Trafford denne sesongen, og hele 4 ganger har de gått i garderoben uten å score mål.

Federico Fernandez og Wayne Routledge har vært usikre inn mot denne kampen, men de har visstnok en mulighet for å bli klar. Lopes og Tabanou er fortsatt ute.

Tips: X2 2.40 (Betsafe)

Her ligger det god verdi. Man Utd har ikke vunnet siden 7.november hjemme på Old Trafford. 2.40 på X2 kan være et knallbra verdispill.


Norwich – Southampton lørdag 2.januar 16.00

Norwich’ siste kamper:

Watford 2-0 Norwich
Norwich 1-1 Everton
Man Utd 1-2 Norwich
Tottenham 3-0 Norwich
Norwich 2-0 Aston Villa

2-1-2

Kanarifuglene fra Norwich vant nøkkelkampen mot Aston Villa og den første halvdelen av sesongen til gultrøyene har vært sånn ca som forventet. Håpet om ny PL-kontrakt lever så til de grader videre.

Med 15.plass og 3 poeng ned til Newcastle på 18.plass, ligger Norwich i en grei posisjon i det vi er halvveis. Mange tippet de helt sist, og det var vel få eller ingen som trodde at klubben kom til å berge plassen da tabelltipsene kom ut foran sesongstart. Laget har plukket poeng jevnt og trutt, men kanskje ikke i like stor grad levert den samme offensive og underholdende fotballen som de spilte da de rykket opp fra Championship forrige sesong.

Fra Carrow Road har det ikke vært noe nytt å melde om siden forrige serierunde når det gjelder skader.

Southamptons siste kamper:

Southampton 1-1 Aston Villa
Crystal Palace 1-0 Southampton
Southampton 0-2 Tottenham
Southampton 4-0 Arsenal
West Ham 2-1 Southampton

1-1-3

Var kalas-seieren over Arsenal bare et blaff? Southampton har vært et lag å bli lite klok på denne sesongen. De har 1-1-5 på de siste sju kampene, hvor uavgjort-kampen var hjemme mot tabelljumbo Aston Villa og seieren var den nevnte 4-0 seieren over Arsenal.

Southampton har godt tak på Norwich med 3-2-1 på de siste seks møtene. Det er nok likevel få som er trygg på det Southampton-laget her. Laget fra sørkysten har bare vunnet to ganger på fremmed gress denne sesongen, og de har bare scoret ni mål. Fraværet av en skadet Graziano Pellè gikk bra da Shane Long leverte strålende mot Arsenal på Boxing Day. Men Long har alltid vært litt ustabil og en Pellè i form er virkelig å foretrekke for The Saints i lengden.

Foruten om Pellè som er ute halvannen uke til, er det ingenting nytt på skadefronten.

Tips: Antall mål under 2.5 1.80 (Betsafe)


Sunderland – Aston Villa lørdag 2.januar 16.00

Sunderlands siste kamper:

Arsenal 3-1 Sunderland
Sunderland 0-1 Watford
Chelsea 3-1 Sunderland
Man City 4-1 Sunderland
Sunderland 0-1 Liverpool

0-0-5

Fem strake tap. Den bitre hverdagen har kommet til Sunderland. Skal de berge plassen i siste liten denne gangen også? Eller skal Big Sam rykke ned for første gang i karrièren?

Laget fra nord-øst England ser virkelig ikke bra ut om dagen og Sam Allardyce står foran en av sine største utfordringer så langt i manager-karrièren. Kampen mot Aston Villa er antageligvis den kampen med størst betydning denne runden. Hjemmelaget kan sende Aston Villa helt i avgrunnen, og samtidig ta et viktig steg nærmere lagene foran seg. I øyeblikket er de svarte kattene fem poeng bak erkerival Newcastle som har 18.plassen og hele sju poeng bak Swansea som innehar den siste trygge plassen.

Det er en god del skaderusk i Sunderland-troppen, men spillere som John O’Shea, Steven Fletcher og Sebastian Coates skal alle ha en sjanse for å rekke denne kampen.

Aston Villas siste kamper:

Southampton 1-1 Aston Villa
Aston Villa 0-2 Arsenal
Newcastle 1-1 Aston Villa
Aston Villa 1-1 West Ham
Norwich 2-0 Aston Villa

0-3-2

Samtlige resterende kamper er cupfinaler for Aston Villa. Den oppgaven Villa nå står foran er eventyrlig stor og det vil nok stå igjen som et av tidenes «great escapes» om de skulle klare å berge plassen etter bare åtte poeng halvveis i sesongen.

Til kampen mot Sunderland må Birmingham-laget klare seg uten Jordan Ayew og Ashley Westwood også, da begge må stå over kampen med karantene. Villa har dog et godt tak på Sunderland med 3-3-0 på de siste seks oppgjørene de i mellom. Forrige sesong endte oppgjøret på Stadium of Light med 4-0 til gjestene og hjemmefansen dro hjem i hopetall før pause. Med fire poeng opp til lørdagens motstander Sunderland på 19.plass, ni poeng opp til Newcastle på 18.plass og hele elleve poeng opp til Swansea på trygg plass, så sier det seg selv hvor viktig denne kampen er for Remi Garde & co. Denne kampen må vinnes.

Jores Okore returnerer kanskje fra sin kneskade. Intet nytt ellers.

Tips: Begge lagene scorer Ja til 1.90 (Betsafe)

Begge lag må vinne, og de må fremover på banen. Prøver denne.


West Bromwich – Stoke lørdag 2.januar 16.00

WBA’s siste kamper:

WBA 1-1 Tottenham
Liverpool 2-2 WBA
WBA 1-2 Bournemouth
Swansea 1-0 WBA
WBA 1-0 Newcastle

1-2-2

Endelig kom seieren igjen for West Bromwich, og endelig holdt de nullen igjen. West Brom hadde gått over to måneder uten clean sheet før den endelig kom igjen mot Newcastle, da de vant 1-0 i romjula.

Oppgjørene mellom West Bromwich og Stoke pleier å være tette og jevne. På de siste seks møtene står det 2-2-2 på head to head statistikken, og bare èn gang har ett av lagene vunnet med mer enn ett mål. Tony Pulis og hans WBA har ikke gjort The Hawthorns til noe skikkelig fort denne sesongen – noe 3-2-5 viser. Laget har også sluppet inn hele 16 mål i egen lekegrind og det er dobbelt så mye som det de har sluppet inn på bortebane. Og når bortesterke Stoke kommer på besøk blir det alt annet enn enkelt å bedre denne statistikken.

Jonas Olsson og Victor Anichebe kjemper begge for å rekke kampen, mens Ben Foster neppe er helt klar for å spille kamp igjen enda. Sett bort fra disse er det en frisk og rask WBA-tropp som er klare for å ta i mot Stoke.

Stoke’s siste kamper:

Stoke 2-0 Manchester City
West Ham 0-0 Stoke
Stoke 1-2 Crystal Palace
Stoke 2-0 Man Utd
Everton 3-4 Stoke

3-1-1

Det Stoke holder på med om dagen er sterkt. Etter en dårlig start med seks kamper uten seier, har Mark Hughes’ Stoke-lag hevet seg voldsomt og vist oss flott fotball. Jula har vært fantastisk for The Potters, med seire over Manchester United og Everton.

4-3 seieren over Everton i romjula var et fyrverkeri av en annen verden og Stoke-maskineriet vartet opp med de mest fantastiske kontringene og scoringene. Da Stoke var forhatt tidligere, på grunn av fysisk fotball, lange baller og dødballer, er de nå blitt et slags hipster-lag blant mange Premier League-fans. All ære til Mark Hughes for det. Resultat-messig er det kanskje borteformen som er det mest imponerende med Stoke-laget. 4-4-2 og en målforskjell på 10-10 etter 10 kamper er slett ikke verst. De tar fort en ny borteseier når de reiser for å møte sin gamle manager Tony Pulis på The Hawthorns.

På skadefronten er det lite nytt å melde om. Muniesa, Ireland, Crouch og Given er fortsatt ute for de røde og hvit stripete.

Tips: B 2.70 (Betsafe)


Watford – Manchester City lørdag 2.januar 18.30 TV2 Sport Premium

Watfords siste kamper:

Watford 2-0 Norwich
Sunderland 0-1 Watford
Watford 3-0 Liverpool
Chelsea 2-2 Watford
Watford 1-2 Tottenham

3-1-1

En fin rekke med fem strake kamper uten tap stoppet brått opp da Tottenham ble for sterke i romjula.

Det er likevel grunn til å være optimistiske foran oppgjøret mot Manchester City. Laget har nesten ikke sluppet inn mål hjemme på Vicarage Road. 8 baklengsmål på 10 hjemmekamper og så mye som 6 clean sheets har det blitt. Spiss-duoen  Odion Ighalo og Troy Deeney har stått bak 20 av 24 Watford-scoringer, og mot et City-forsvar uten Vincent Kompany kan disse to skape mye trøbbel. Watford har dog ikke vunnet på de siste 6 møtene med de lyseblå, men manager Flores kan alltids motivere spillerne sine med at statistikk er til for å brytes.

På sykestua er det kun Joel Ekstrand og Tommy Hoban som befinner seg, men Nathan Akè må stå over kampen som en følge av det røde kortet han pådro seg i kampen mot Tottenham.

Manchester Citys siste kamper:

Stoke 2-0 Man City
Man City 2-1 Swansea
Arsenal 2-1 Man City
Man City 4-1 Sunderland
Leicester 0-0 Man City

2-1-2

Citys stjernegalleri klarte nok en gang ikke å vinne på bortebane da de spilte 0-0 mot Leicester i romjula. En ny tøff bortekamp venter på Vicarage Road.

City har ikke vunnet på bortebane siden 1-0 seieren over Crystal Palace 12.september og de sliter først og fremst med å score mål når de reiser ut på tur. De har faktisk scoret så lite som 2 mål på sine siste 6 bortekamper. David Silva og Sergio Aguero er begge tilbake for City, men det er helt tydelig at ingen av dem er i skikkelig kampform enda. Når Watford da kan vise til en målforskjell på 6-2 på sine siste 3 hjemmekamper, og City har 1-4 på sine siste 3 bortekamper, så er det veldig lett å få forventninger om at dette kan bli en svært tett og artig affære.

Fernando og Fabian Delph er spillere som bærer på småskader, men som har en mulighet for å rekke kampen. Ellers ingenting nytt fra Pellegrini og City angående skader.

Tips: 1X 2.10 (Betsafe)

Frekt og freidig, men utrolig god odds. Fortsetter begge lags trend er denne bankers.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -