Før Premier League-runden søndag 24.januar

133

Før Premier League-runden søndag 24.januar

Lørdagen ga oss et par forrykkende matcher i Premier League og søndag er det to nye godbiter i vente. Her en en liten forhåndstitt på de to oppgjørene.


Everton – Swansea søndag 24.januar 14.30 TV2 Sport
Premium

Evertons siste kamper:

Newcastle 0-1 Everton
Everton 3-4 Stoke
Everton 1-1 Tottenham
Man City 0-0 Everton
Chelsea 3-3 Everton

- Annonse -

1-3-1

Swanseas siste kamper:

Swansea 1-0 WBA
Crystal Palace 0-0 Swansea
Man Utd 2-1 Swansea
Swansea 2-4 Sunderland
Swansea 1-0 Watford

2-1-2

Når man setter seg ned, enten det er foran tv-skjermen eller på stadion, så forventer man alltid god fotball og målrike kamper når man vet at Everton er involvert. Kampen mot Chelsea forrige helg var også slik, og Everton hadde all grunn til å være skuffet over at de mista to poeng langt på overtid da Chelsea utlignet til 3-3 i det heseblesende oppgjøret.

De blå fra Liverpool har ikke den mest lystige hjemmestatistikken denne sesongen. Det står ikke på at de ikke scorer nok mål eller spiller bra fotball, men det blir litt for dårlige resultater av det. 3-4-4 er for dårlig for hva en klubb som Everton bør levere foran egne fans, og med en målforskjell 23-20 hjemme på Goodison Park, så skjønner man at dette laget bør bli en smule mer kynisk. Det vil nok imidlertid hjelpe når man nå forhåpentligvis etterhvert kan spille med sin antatt beste backfirer i kamp etter kamp. Leighton Baines mistet de første månedene av sesongen, mens både Seamus Coleman og Phil Jagielka også har hatt sine avbrekk. Per nå er Coleman den eneste som er skadet, men han er på bedringens vei og blir kanskje klar til denne kampen. Når Everton klarer å mønstre Coleman, Stones, Jagielka og Baines samtidig, er det også gode sjanser for at antall baklengs vil minke betraktelig.

I Wales har det skjedd saker og ting denne uka. Italieneren Francesco Guidolin har kommet inn portene og skal sammen med Alan Curtis styre svanene fra sidelinja fremover. Swansea tok en særdeles viktig seier over Watford forrige runde og klatret dermed over streken. Hva Guidolins ankomst vil bringe skal bli spennende å se. Swansea har 1-3-6 på bortebane denne sesongen og de har bare scoret 8 mål på fremmed gress. Swansea har heller ikke vunnet på noen av sine siste fem turer til Goodison Park.

På skadefronten ser det lysere ut for Everton. Bryan Oviedo er erklært klar igjen, mens det er noe mer usikkert rundt om Seamus Coleman og James McCharthy er tilbake i kamptroppen, etter å ha trent med laget igjen de siste dagene. For Swansea er skadesituasjonen fortsatt strålende og de har en helt skadefri tropp.

Odds-tips: Over 2.5 mål @1.95 (Betsafe)

Arsenal – Chelsea søndag 24.januar 17.00 TV2 Sport Premium

Arsenals siste kamper:

Southampton 4-0 Arsenal
Arsenal 2-0 Bournemouth
Arsenal 1-0 Newcastle
Liverpool 3-3 Arsenal
Stoke 0-0 Arsenal

2-2-1

Chelseas siste kamper:

Chelsea 2-2 Watford
Man Utd 0-0 Chelsea
Crystal Palace 0-3 Chelsea
Chelsea 2-2 WBA
Chelsea 3-3 Everton

1-4-0

De aller fleste ville spådd at dette var en toppkamp før sesongen, men sånn har det altså ikke blitt. Kampen er likevel massiv, ikke minst for klubbenes supportere. Vi får riktignok ingen duell på sidelinja, med Wenger mot Mourinho, men med disse oppgjørenes historie skal det bli svært interessant å se hva dette London-oppgjøret byr på denne gangen.

Olivier Giroud har allerede før kampen sagt hva han synes om Diego Costa og de metodene han drar frem på banen med jevne mellomrom. Da lagene møttes på Stamford Bridge havnet i høst Chelsea-spissen i håndgemeng med Arsenals Gabriel Paulista og sistnevnte ble utvist, uten at vi skal gå gå noe mer innpå det nå. Om Costa tørr å tirre på seg Arsenal-spillerne denne gangen også er heller ikke sikkert. Kampen spilles på Emirates og «alle», inkludert dommerteamet, vil nok ha et ekstra øyet på Chelseas nummer 19. Det mest bekymringsverdige for Arsenal før kampen bør uansett ikke være Costa, og heller ikke antall skader. De bør heller bekymre seg over at de bare har vunnet èn av de siste 10 kampene mot Chelsea. Dette er imidlertid et svakere Chelsea enn på veldig mange år, men slike kamper som dette lever alltid sine egne liv. Derfor skal man ikke kimse av den statistikken.

Chelsea har enda ikke tapt under deres midlertidige manager, Guus Hiddink. Men man kan ikke akkurat si at han har snudd Chelsea-skuta heller, da de har spilt uavgjort i 4 av 6 ligamatcher etter Hiddinks inntreden. Forrige bortekamp var de likevel på det nivået Chelsea bør være på. 3-0 seieren over Crystal Palace på Selhurst Park var en perfekt gjennomført bortekamp, og om Chelsea fortsetter der de slapp i den kampen, så vil de garantert skape trøbbel også for Arsenal. En annen ting er også hvordan Hiddink legger opp kampplanen. Man kan anta at de vil legge seg lavere å stenge igjen for så å kjøre overganger, slik de så ofte har hatt suksess med mot The Gunners.

På skadefronten er det jo alltid noe å nevne når vi skriver om Arsenal. Det som er forskjellen fra forrige runde er at assist-kongen, Mesut Øzil, er tilbake igjen for Arsenal. Alexis Sanchez nærmer seg også en retur, men sitter i beste fall på benken fra start i denne kampen. For Chelsea er både Diego Costa og Eden Hazard meldt klare, mens Radamel Falcao fortsatt er ute.

Odds-tips: Under 2.5 mål @1.90 (Betsafe)
5 av de siste 6 oppgjørene har endt med 2 mål eller mindre. Dermed kan det være verdt å sette noen kroner til 1.90

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -