Før Premier League-runden søndag og mandag

187

Før Premier League-runden søndag og mandag

Det er like før julen ringer inn og juleribba skal i ovnen, men før det må vi ha litt førjuls-fotball fra fotballøya. Vi skal se litt nærmere på kampene som skal spilles i runde 17 av Premier League. (søndag og mandag)

Etter en lørdag med ny Leicester-seier, Norwich-skalp på Old Trafford med Alexander Tettey som matchvinner og nok en borteseier for Crystal Palace, så har vi store forventninger til hva søndagens to kamper fra Premier League vil gi oss. Og for å ikke snakke topp-kampen på mandagskvelden.

Watford – Liverpool søndag 14.30 TV2 Sport Premium

Watford’s siste kamper:

Leicester 2-1 Watford
Watford 1-2 Man Utd
Aston Villa 2-3 Watford
Watford 2-0 Norwich
Sunderland 0-1 Watford

- Annonse -

3-0-2

Med blant annet Leicesters vanvittige sesong til nå, hvor de leder ligaen til jul, og et Bournemouth som tar den ene store skalpen etter den andre, så har kanskje Watfords sterke sesong kommet litt i skyggen av dette den siste tiden. Men faktum er at det Quique Sánchez Flores og hans lag har gjort, er vanvittig sterkt.

De har fått et knallsterkt kollektiv som er vanskelig å bryte gjennom. Laget slipper inn særdeles lite mål og etter 16 runder står de med 16 baklengs. Altså bare ett i snitt. I tillegg til det har de et godt spiss-par i Odion Ighalo og kapteinen Troy Deeney, som er godt samspilte og står bak mye av det offensive. Ighalo, som har en fortid i Lyn, har vært en åpenbaring i PL denne sesongen og står med 10 scoringer til nå.

Mot Liverpool er sjansen for å innkassere nye poeng definitivt til stede for Watford. De rød fra Merseyside har blitt et bedre lag under Jurgen Klopp, men har slitt litt mer i de siste to kampene, og begge mot lag som har lagt seg lavt. Det tror jeg Watford også kommer til å gjøre, og da kan de lage trøbbel for Liverpool på overganger med nevnte Ighalo og Deeney på topp.

På skadefronten er Joel Ekstrand definitivt ute, mens Behrami og Prodl er usikre.

Liverpools siste kamper:

Liverpool 1-2 Crystal Palace
Man City 1-4 Liverpool
Liverpool 1-0 Swansea
Newcastle 2-0 Liverpool
Liverpool 2-2 West Brom

2-1-2

De har slått både Chelsea og Manchester City på bortebane, mens de har slitt hjemme mot f.eks Crystal Palace og West Bromwich, lag som gjerne legger seg lavere i banen. Liverpool under Klopp er hovedsaklig et kontringslag, akkurat slik Klopp’s Dortmund var det.

Derfor tror jeg også oppgaven på Vicarage Road kan bli tøffere for Liverpool enn det mange tror. Nøkkelen blir å knekke Watford i det etablerte, og stå i mot overgangene som vil komme. Når det er sagt, om lagene hadde spilt kampen 10 ganger, så ville etter all sannsynlighet Liverpool kommet best ut av det, da de totalt sett har både bedre spillere og er et bedre lag. Men så mye bedre enn Watford som mange sikkert tenker, det er de ikke. Watford ligger faktisk ett poeng foran Liverpool på tabellen også, og alle lag er dessuten tøffe å møte på bortbane i Premier League. Denne kampen har det som trengs for å bli en skikkelig morsom og fartsfylt kamp.

Liverpool har forøvrig fortsatt litt å stri med på skadefronten. Ings, Gomez og Flanagan er alle langtidsskadd, mens også Sakho, Sturridge, Rossiter, Lovren og Milner er ute. Sakho rekker dog kanskje kampen.

Tips: 1X 1.75/H 4.00 (Betsafe)

1X til 1.75 eller ren hjemmeseier til 4.00 er alt for høyt til å ikke prøve spør du meg.

Swansea – West Ham søndag 17.00 TV2 Sport Premium

Swansea’s siste kamper:

Norwich 1-0 Swansea
Swansea 2-2 Bournemouth
Liverpool 1-0 Swansea
Swansea 0-3 Leicester
Man City 2-1 Swansea

0-1-4

Formen taler for seg selv og den har vært miserabel lengre enn de fem kampene som vises over. Siden seieren over Manchester United den 30.august, har laget bare vunnet èn kamp, og det var mot ligaens soleklare tabelljumbo Aston Villa.

Alan Curtis er klubbens midlertidige manager og de var svært uheldige som ikke fikk med seg et sterkt poeng fra Etihad forrige helg. Laget leverte en solid andreomgang på en tøff arena, og kanskje var dette det lille tegnet på at spillerne har fått en ny giv når de vet at det snart kommer en ny manager inn portene. Kampen mot West Ham er selvsagt livsviktig for et Swansea-lag som har rotet seg ned i bunnstriden. Dette er dermed en ypperlig mulighet til å snu den vonde rekke med kamper uten seier.

På skadefronten ser det imidlertid ikke så ille ut for Swansea. Jonjo Shelvey er småskadet, men rekker muligens oppgjøret. Lopes og Tabanou er de eneste som garantert er ute.

West Hams siste kamper:

West Ham 1-1 Everton
Tottenham 4-1 West Ham
West Ham 1-1 WBA
Man Utd 0-0 West Ham
West Ham 0-0 Stoke

0-4-1

Det sprudler ikke like mye i det offensive hos The Hammers nå som Dimitri Payet er ute med skade. Da hjelper det ikke mye at en annen av lagets fremste aktører fremover på banen har mistet de siste to kampene med skade. Snakker selvsagt om Manuel Lanzini.

Laget fra øst-London har ikke vunnet siden de slo Chelsea hjemme på Upton Park den 24.oktober. Likevel henger de med inne blant topp 10 takket være en god start på sesongen. Om de skal henge med der er 3-poengerne snart nødt til å dukke opp igjen og et formsvakt Swansea kan være en god mulighet. West Ham har sterke 4-2-2 på bortebane denne sesongen, så at de drar til Wales og vinner vil neppe komme som noen overraskelse på noen.

Som nevnt er det en del skader i stallen til Slaven Bilic. I tillegg til Lanzini og Payet er Diafra Sakho, Victor Moses, Winston Reid og Andy Carroll ute. Mange av lagets beste spillere med andre ord. Svært kjip periode av sesongen å ha mange skader på for Bilic og gjengen.

Tips: Under 2.5 mål 1.70 (Betsafe)

To lag som har scoret lite mål den siste tiden og et West Ham med sine beste offensive spillere ute. Da er 1.70 god verdi på at det blir mindre enn 2.5 mål i kampen.


Arsenal – Manchester City mandag 21.00 TV2 Sport Premium

Arsenals siste kamper:

Arsenal 1-1 Tottenham
WBA 2-1 Arsenal
Norwich 1-1 Arsenal
Arsenal 3-1 Sunderland
Aston Villa 0-2 Arsenal

2-2-1

Årets sesong har utviklet seg til å bli en av tidenes sjanser til å ta et seriegull eller en topp 4 plassering for mange lag.  For Arsenal er det førstnevnte jeg tenker på, og det å ringe julen inn med seier over tabellnabo Manchester City vil garantert gi The Gunners et skikkelig boost.

Arsenal har ofte vært med i gullkampen i deler av sesongene, men på et visst tidspunkt falt av. «Typisk Arsenal» er ofte sagt, skrevet og hørt. Med Chelseas miserable sesong, et ikke-presterende Manchester United og et ustabilt Manchester City, så kan dette være tidenes mulighet til å ta klubbens første ligagull siden 2003/2004-sesongen, selv om Leicester enda er med helt der oppe, og også Tottenham ser solide ut. Toppnivået til Arsenal derimot, er kanskje høyest i hele ligaen, og klarer de å ta frem det litt oftere så vil de bli ligamestere.

Men så er det jo det med skader da. Der er Arsenal dessverre veldig utsatt også denne sesongen, og det kan være noe som feller gulldrømmen til slutt. Mikel Arteta og nøkkelspiller Alexis Sanchez er begge usikre til kampen, men kommer sannsynligvis ikke til å starte uansett. Garantert ute er Santi Cazorla, Francis Coquelin, Jack Wilshere, Tomas Rosicky og Danny Welbeck.

Manchester City’s siste kamper:

Aston Villa 0-0 Man City
Man City 1-4 Liverpool
Man City 3-1 Southampton
Stoke 2-0 Man City
Man City 2-1 Swansea

2-1-2

Citys stjernegalleri har ikke vært imponerende den siste tiden og forrige helg var de egentlig ganske heldige som slo Swansea 2-1 langt inne på overtid. Det som imidlertid skremmer mest inn mot denne kampen er lagets svake prestasjoner på bortebane, og hvor ustabile de er.

De klarte ikke å slå tabelljumbo Villa når de var på besøk der, og da de var på Britannia for to uker siden var de ikke i nærheten av noe som helst. Tidligere i sesongen ble de også maltraktert av Tottenham når de tapte 4-1 på White Hart Lane. De har dog også vist at de kan levere gode prestasjoner når de reiser på besøk. Seieren over Everton på Goodison Park tidligere i sesongen var kruttsterk og bunnsolid over hele linja. Og selv om det «bare» ble 0-0 da de gjestet Old Trafford så var det en taktisk meget smart bortekamp fra Pellegrinis menn. Vanskelig å sette fingeren på hvorfor de er så ustabile, men de er som natt og dag når enkelte spillere mangler. Uten Vincent Kompany i midtforsvaret er de bakre rekker langt mer usikre, og uten David Silva flyter det offensive spillet langt dårligere. Også Sergio Aguero leverer bedre når han har Silva bak seg. Jeg er svært spent på hva slags City-lag som møter opp på Emirates til Monday Night Football.

Nevnte Vincent Kompany er ikke klar til oppgjøret, men det er kanskje Sergio Aguero. Spørsmålet er om Pellegrini tør å starte med Argentineren allerede. Ellers er Zabaleta, Fernando og Nasri ute for gjestene.

Tips: H 2.35 (Betsafe)

Slike kamper lever sitt eget liv og kan gå alle veier, men 2.35 er bra på Arsenal hjemme mot et ustabilt bortelag. Tror også det blir et oppgjør med mange mål.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -