Før Premier League runden tirsdag 12.januar

141

Før Premier League runden tirsdag 12.januar


Etter en flott helg i FA-cupen hvor blant annet Oxord United fra Leage Two slo ut Swansea, er vi klare for nye bataljer i Premier League igjen.


Newcastle – Manchester United tirsdag 12.januar 20.45 TV2 Sport Premium

Newcastles siste kamper:

Tottenham 1-2 Newcastle
Newcastle 1-1 Aston Villa
Newcastle 0-1 Everton
WBA 1-0 Newcastle
Arsenal 1-0 Newcastle

- Annonse -

1-1-3

Tapet mot Arsenal til tross, Newcastle hadde all grunn til å være fornøyd med det de presterte på The Emirates. Bunnlaget var nesten uheldige som ikke fikk med seg poeng i årets første runde av 2016.

I helga som var måtte Newcastle se seg slått av Watford med 1-0 på Vicarage Road i FA-cupen. Dermed er de ute og har bare Premier League å konsentrere seg om resten av denne sesongen. På de neste 50 dagene skal de bare spille 7 kamper og det er et langt lettere program enn det f.eks Liverpool skal i gjennom. I situasjonen som nord-øst klubben befinner seg i, så kan det være en «blessing in disguise» at de røk ut såpass tidlig av cupen. Newcastle holdt Manchester United til 0-0 på Old Trafford tilbake i august, og med seirene over Tottenham og Liverpool i bakhodet er det ikke umulig at de kan tukte nok et antatt sterkere lag.

Skadelista til Newcastle er fortsatt lang. Nytt fra sist er at midtstopper og kaptein Fabriccio Coloccini har slitt med en skade de siste dagene. Han måtte ut i pausen i helgen som var, men er forventet å bli klar til denne kampen. Det skal dreie seg om et mindre hamstring-problem.

Manchester Uniteds siste kamper:

Bournemouth 2-1 Manchester United
Manchester United 1-2 Norwich
Stoke 2-0 Manchester United
Manchester United 0-0 Chelsea
Manchester United 2-1 Swansea

1-1-3

To skritt frem og ett tilbake for Manchester United den siste tiden. Kampene mot Chelsea og Swansea var absolutt bedre enn på lenge, men da det ble knepen 1-0 seier over Sheffield United fra League One i helgen, så var The Red Devils tilbake til gamle synder. Louis van Gaal har fortsatt få venner blant fanskaren.

Mot Sheffield United hadde de bare to skudd på mål, det ene da Wayne Rooney satte inn 1-0 fra krittmerket et par minutter på overtid. Videoklippene av den sovende tilskueren på Old Trafford fra oppgjøret har gått verden over, og det oppsummerer kanskje den gjengse supporters mening om fotballen som spilles under van Gaal. Manchester United har imidlertid hatt et godt tak på Newcastle de siste kampene, med 4-1-1 på de siste seks møtene.

Bastian Schweinsteiger skadet seg mot Sheffield United og vil ikke kunne spille denne kampen. Ellers sto også Phil Jones over helgens kamp. Det er uvisst når han er tilbake.

Tips: 1X @2.00 (Betsafe)
Aston Villa – Crystal Palace tirsdag 12.januar 20.45 TV2 Sport Premium 2

Aston Villas siste kamper:

Aston Villa 0-2 Arsenal
Newcastle 1-1 Aston Villa
Aston Villa 1-1 West Ham
Norwich 2-0 Aston Villa
Sunderland 3-1 Aston Villa

0-2-3

Villa har tapt cupfinale etter cupfinale og det er vel få eller ingen som har tro på at Birmingham-klubben spiller noe annet enn Championship neste sesong.

1-1 borte mot lille Wycombe fra League Two i helgens FA-Cup runde hjalp heller ikke på troen om at ting vil bli bedre for Remi Garde & co. Uten en eneste hjemmeseier denne sesongen er det vel ingenting som tyder på at det vil snu denne gangen heller. Crystal Palace er et av ligaens sterkeste bortelag, og selv om de sliter med skader skal Villa få det veldig tøft her. Statistikken innbyrdes er ganske jevn. 2-1-3 på de siste seks møtene.

Hutton, Traore, Sanchez og Amavi er alle ute for Villa.

Crystal Palace’ siste kamper:

Crystal Palace 1-0 Southampton
Stoke 1-2 Crystal Palace
Bournemouth 0-0 Crystal Palace
Crystal Palace 0-0 Swansea
Crystal Palace 0-3 Chelsea

1-2-1

Klubben fra sør-London har slitt voldsomt med skader gjennom julen og inn i det nye året. Nå ser det imidlertid litt lysere ut.

Ørnene slo også Southampton 2-1 på bortebane i Fa-Cupen i helgen som var. Det kan være seieren som snur en litt mindre god periode for Alan Pardews gutter. Bortestatikken til Palace må som alltid nevnes. 5-2-2 og en målforskjell på 11-7 på 9 bortekamper. Det er de imponerende tallene. Det vil vel være en aldri så liten overraskelse om tabelljumbo Aston Villa av alle, skulle klare å stikke av med alle poengene her.

På skadefronten ser det som nevnt bedre ut. Bolasie og Gayle er fortsatt ute en stund til, ellers er det fleste tilbake igjen. Selv om det er litt usikkerhet rundt om Connor Wicham vil spille kamp allerede.

Tips: B @2.45 (Betsafe)

Bournemouth – West Ham tirsdag 12.januar 20.45 TV2 Sport Premium 3

Bournemouths siste kamper:

Bournemouth 2-1 Manchester United
WBA 1-2 Bournemouth
Bournemouth 0-0 Crystal Palace
Arsenal 2-0 Bournemouth
Leicester 0-0 Bournemouth

2-2-1

Bournemouth har bare tapt èn av sine siste 9 kamper, om man inkluderer seieren over Birmingham i Fa-Cupen i helgen, i tillegg til ligakampene.

Det har også kommet en del nye spillere til Bournemouth den siste tiden. Juan Iturbe har kommet fra Roma på lån ut sesongen (med oppsjon på kjøp), Benik Afobe har kommet fra Wolverhampton og i går ble også Lewis Grabban hentet tilbake fra Norwich. Summene som har vært brukt på disse er diskutert mye på sosiale medier, men alle disse kan være forskjellen på hvilken divisjon klubben spiller fotball i neste sesong. Nå er det imidlertid ikke sikkert at noen av disse blir klare til kveldens oppgjør. Bournemouth vant oppgjøret på Upton Park tilbake i august med hele 4-3 i en skikkelig klassiker. Blir det målfest denne gangen også?

På skadefronten er det ikke mye nytt å melde. Rantie, Elphick, Wilson, Gradel og Mings forblir ute.

West Hams siste kamper:

West Ham 0-0 Stoke
Swansea 0-0 West Ham
Aston Villa 1-1 West Ham
West Ham 2-1 Southampton
West Ham 2-0 Liverpool

2-3-0

Seieren i Fa-Cupen mot Wolverhampton satt langt inne, men The Hammers vant til slutt 1-0. Med flere spillere tilbake, inkludert stjernespiller Dimitri Payet, ser det lyst ut for West Ham fremover.

West Ham leverte en strålende kamp mot Liverpool forrige helg, men det kanskje mest positive for fansen var at Dimitri Payet kom inn igjen etter å ha være ute i ca. 2 måneder. Payet herjet i Premier League før skaden inntraff han og publikumsyndlingen viste seg frem med en gang da han var tilbake. Franskmannen kom innpå mot Wolverhampton også, og han er ventet å starte mot Bournemouth. West Ham er forøvrig ligaens femte beste bortelag med 16 poeng og 14-11 i målforskjell på 10 bortekamper.

Til tross for en bedre skadeliste enn på lenge, er Lanzini, Moses og Sakho fortsatt ute for klubben fra øst-London.

Tips: X2 @1.80 (Betsafe)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -