Før runden i Spania. Full midtuke-runde

156

Vi har så vidt fått gjort unna helgens oppgjør og ettervirkninger av diverse resultater og utsagn i den anledning. Det som har opptatt media mest de siste to dagene er så klart Atleticos 3. strake seier på Santiago Bernabeu, og Ronaldos lite taktiske utsagn om at «hadde alle holdt midt nivå, hadde vi ledet ligaen». Det er klart at slike ting styrker ikke samholdet og stemningen i garderoben. Nå har han prøvd å forklare, at det var ikke det han mente, han mente fysisk, og siktet til alle skadene til laget. Ikke alle tror like mye på den forklaringen, så vi får la det bli med det. Helgen gjorde at Barcelona tok et nytt og viktig steg i å avgjøre ligaen til sin fordel. Men ting snur fort i fotball, så vi skal vente litt med å dele ut pokalen. I andre enden av tabellen var det flere lag som fikk viktige seire i forhold til å bedre utsiktene for fornyet kontrakt. Las Palmas vant for første gang borte og Granada vant borte.

Tirsdag

Atletico Madrid – Real Sociedad. Tittelutfordrer Atletico bør klare å dra i land dette, men de har tøffe kamper i beina nå. CL mot PSV på onsdag forrige uke, Real Madrid på lørdag. Det kan være en del tunge bein, men de er stort sett intakt i forhold til skader og karantener. Savic er ute med skade, og så klart Thiago som har vært ute en stund med brukket ben. Real Sociedad har 3-4 stykker som er tvilsomme, og de har kun en ute med karantene (Martinez). Skal Atletico holde liv i håpet om liga gull, må de vinne.

Las Palmas – Getafe. Las palmas tok sin første borteseier i helgen over Eibar. De har vært gode hjemme, og med seier her vil de ta et veldig viktig steg bort fra nedrykksstriden. Getafe er absolutt overkommelig motstand. Getafe er ikke i form og har tapt sine 6 siste kamper og er også ligaens aller svakeste bortelag.

- Annonse -

Onsdag

Malaga – Valencia. Spennende oppgjør på La Rosaleda. Malaga er i bra form, og har god flyt om dagen. Man trodde at Valencia var i ferd med å snu den negative trenden de har vært i etter at Gary Neville tok over, men 0-3 hjemme mot Athletic Club i helgen viser at det ikke er helt som det skal. Malaga er nok favoritter her, men det kommer til å bli en tett kamp.

Celta Viga -Villareal. Hjemmelaget har vært gjennom en liten downperiode, men ser ut til å ha kommet litt tilbake igjen. Nolito er tilbake etter skade og de ligger på 5. plass. Villareal er solide og i god form. Har mer eller mindre sikret seg CL-billetten til neste sesong. De ligger 11 poeng foran Celta. Villareal er i god form, men spiller en del uavgjort på bortebane. Celta har Andre Fontas og Claudio Beauvue ute med skade og Pablo Hernandez ut med karantene. Villareal har etterhvert fått orden på skademarerittet fra starten av sesongen, men de har  Jonathan dos Santos og Samuel Sanches Garcia ute med skader pluss et par som er litt tvilsomme.

Sevilla – Eibar. Sevilla er i god form, selv om det ble tap på Camp Nou i helgen. De har også et veldig tett program. Dette blir 3. kampen på 6 dager, og det er klart de kjennes. Eibar er ikke like «hete» nå som de var i begynnelsen av sesongen. Tap hjemme mot Las Palmas i helgen var ikke gode nyheter. Vi tror det blir vanskelig for lille Eibar å ta poeng i Sevilla.

Athletic Club Bilbao – Deportivo la Coruna. Hjemmelaget virker å være i god flyt. Sterk seier i helgen borte mot Valencia. Deportivo tapte hjemme mot Granada, og vil være opptatt av å reise kjerringa her. Hjemmelaget jager en EL plass, og med seier her er de absolutt med i den kampen.

Levante – Real Madrid. Levante ligger helt i bunn. Det virker nå mindre og mindre sannsynlig at de skal klare seg. Det er ingen grunn til å tro at de skal ta Real Madrid her. Men bortelaget har fremdeles mye skader. Bale er fortsatt ute, og Benzema ble skadet i helgen (hamstring) og er ute i 3 uker. Pepe er usikker. Ramos og Carvajal er ute med karantene. Arbeloa har fått strekk og er usikker. Marcelo er ute 2-3 uker til med leggskade. Det blir interessant å se hvem som stiller i back-firern. Varane, Nacho og Danilo er de 3 som er skadefrie. De håper vel Pepe skal rekke det. Det er ingen ideell situasjon for et hardt presset Real Madrid, men de bør likevel klare å dra i land seieren. Jeg tør ikke å tenke på hva som kommer til å skje om de ikke klarer det.

Torsdag

Granada – Sporting Gijon. Et skikkelig bunnoppgjør. De ligger begge under streken og et poeng skiller de. Dette er en ekstremt viktig kamp å vinne for begge lag. Skal man overleve i øverste divisjon, er det slike kamper man MÅ vinne.

Espanyol – Betis. To lag som kjemper med å holde avstanden til nedrykksstreken. De ligger begge på 28 poeng, 13. og 14. plass. Bare 4 poeng foran Gijon på 18. plass. Det betyr at seier i dette oppgjøret er viktig. Tap betyr at man havner i «sumpa».

Rayo Vallecano – Barcelona. Serielederen skal så klart ta dette, men det nytter ikke å ta noe for gitt. Alle kjenner Barcelonas form. 34 kamper på rad uten tap. Barcelona har fullt mannskap med unntak av Alves som har karantene. Det betyr trolig 90 minutter for Aleix Vidal. De har hatt og har et tett program, så det er grunn til å tro at noen blir hvilt i dette oppgjøret. Det skal sies at Rayo er i brukbar form. De har ikke tapt siden 9/1. Riktignok har det blitt en del uavgjorte kamper, men de skal ikke undervurderes.

God fornøyelse, her er det mange spennende kamper. Vi avslutter med et rykte som akkurat nå ble offentliggjort på Marca.com. James og Isco kan begge bli solgt til sommeren. Det skyldes på dårlige holdninger, feil fokus og for dårlige prestasjoner. Om det stemmer, så er det vel nok klubber som vil melde sin interesse.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -