Før runden: Tippeligaen, runde 4

583
Tippeligaen
Tippeligaen logo


08.04.2016
Sogndal – Haugesund. 19:00, Fosshaugane Campus (TV2 Zebra)
Sogndal står etter tre serierunder med fire poeng. Tap mot Bodø/Glimt, seier mot Vålerenga og uavgjort mot Sarpsborg 08. Spillemessig har det vert på det jevne for Eirik Bakkes mannskap og de er nok fornøyd med uttellingen så langt. De har spilt en hjemmekamp, 1-0 mot Vålerenga, en kamp som nok også står som den spillemessig beste kampen til Sogndal. Koomson er tilbake fra strekkskade, noe som betyr at Bakke kan velge blant alle i troppen, hvis man ser bort fra langtidsskadde Victor Grodås. Haugesund står med to seiere på sine tre første, der de slo Sarpsborg 08 1-0, før de på eget gress vant overbevisende 3-0. Etter tredje serierunde har haugalendingene vert mye i media, etter at Hajradinovic ble utvist etter angrep på egen keeper. Spillemessig var det heller ikke noe å rope hurra for i hjemmekampen mot Strømsgodset, en kamp de til slutt tapte 2-0. Gjestene fra Rogaland kommer til Fosshaugane uten suspanderte Filip Kiss og Haris Hajradinovic, samtidig som Tor Arne Andreassen fortsatt er ute. Haugesund kommer med press på seg etter å ha spilt en grusom kamp forrige helg, samtidig som det har vert en del negativt fokus rettet mot klubben. Sogndal spiller uten press og har spilt på seg selvtillit. Sogndal er også et gjerrig lag som kommer til å slippe inn lite mål på hjemmebane.

Tips: U – @3.25

09.04.2016
Lillestrøm – Sarpsborg 08, 15:30, Åråsen, (Tv2 Sport Premium 4)

Lillestrøm har skuffet noen og enhver innledningsvis i sesongen. 1-1 borte mot Start, 1-1 hjemme mot Bodø/Glimt før de tapte 4-2 på Aker stadion forrige helg. Offensivt har det vert svakt, til tross for angripere som vi vet det bor mål i. Målene i Molde kan de takke Moldekeeper Andreas Linde for. Det var – som med LSK knyttet sterk optimisme til Sarpsborg 08 i år, men også de har lagt en demper på optimismen. De startet med et 0-1 tap hjemme mot Haugesund, så 0-0 borte mot Viking og 0-0 hjemme mot Sogndal. Det betyr altså at Sarpsborg ilag med VIF er de eneste lagene som enda ikke har scoret i årets eliteserie. Det skal sies at de har vert nær og mot Sogndal kunne man for første gang siden låneavtalen var et faktum se noen kvaliteter i franske Alexey Bosetti. To trenere som bør ha seier og som bør vise seg fram offensivt.

Tips: H – @1.80

- Annonse -

Stabæk – Vålerenga, 18:00, Nadderud stadion (Tv2 Sport Premium 4)

Det har blitt en tøff start på sesongen i Bærum. En grusom oppvisning mot Aalesund gav 1-0 tap, et hederlig 1-2 tap hjemme mot Molde, etterfulgt av et 3-1 tap i Bodø har ført til 0 poeng, men mye «hederlig innsats». Heldigvis for Billy McKinley har ikke lørdagens motstander gjort det spesielt mye bedre. Vålerenga skal ta noen steg oppover på tabellen hver sesong sies det, men med det de har levert så langt går de heller nedover. 0-2 hjemme mot Viking, 1-0 tap borte mot Sogndal og 0-2 hjemme mot Rosenborg. Ingen poeng og ingen scoringer for de kongeblå så langt, nå har de sjansen mot et tafattig Stabæk – som er tippet nord og ned av alle, men er det noen Stabæk tror de kan slå nå, så er det Vålerenga. Det kommer til å bli en tett og tøff batalje på Nadderud, i en kamp der Vålerenga har alt å tape, spillselskapene har satt Stabæk som favoritt, høy odds på Vålerenga lokker oss dit.

Tips: B – @2.70

10.04.2016
Brann – Bodø/Glimt, 15:30, Brann Stadion (Tv2 sport Premium 4)

Lars Arne Nilsen og Brann er ubeseira i Tippeligaen 2016. En sterk opphenting i Drammen sørget for 2-2, 0-0 hjemme mot medaljejagende Odd og 2-1 seier mot Aalesund takket være en nordfjording med nærmere 100 kg muskler. Defensivt ser de bedre ut enn på lang tid og offensivt viser dei tidvis lovende takter, optimismen er i gang og det er nok ikke lenge før avisene i Bergen begynner å drømme om edelt metall. Bodø/Glimt har også startet sterkt. Hvem skulle erstatte Alexander Sørloth spurte man seg i vinter – og mannen heter Jevtovic. Serberen har scoret to mål så langt og viser prov på spennende kvaliteter. Det kan virke som at Glimt har gått litt tilbake til fotballen de har vert kjent for i tidligere år, med underholdende fotball og mye mål. Dette er en svært vanskelig kamp å tippe, men svært høy odds på sterke gjester gir god verdi.

Tips: B – @3.70

Tromsø – Strømsgodset 18:00, Alfheim (Tv2 sport Premium 5)
Bård Flovik sitt mannskap er enda et lag som er ubeseiret så langt i årets sesong. Knallsterke 1-1 borte mot Molde i serieåpningen, 0-0 hjemme mot Start i snøkav og 0-0 borte mot Odd sist helg. Offensivt er det tynt og som i fjor er det lite mål fra spissene til Gutan. Defensivt har Wangberg tatt tak og midtstopperen virker svært solid. Det skal dog tilføres at Tromsø var svært heldig som ikke slapp inn mål mot Odd. Strømsgodset har en oppadgående formkurve. Rotet vekk en tomålsledelse hjemme mot Brann i serieåpningen, tapte 1-0 mot Rosenborg, før de slo Haugesund borte i forrige serierunde. Marcus Pedersen er tilbake og er kandidat til å starte på topp for første gang denne sesongen. Ellers har de spillemessig levert noenlunde, men slitt litt med den siste forløsende pasningen. Det samme oppgjøret i fjor høst endte 6-0 til Strømsgodset, vi tror ikke på en reprise men gjestene virker sterkere enn Gutan.

Tips B – @ 2.35

Start – Molde 18:00, Sparebanken Sør Arena (Tv2 Sport Premium 6)
Start har so langt tatt to poeng. 0-0 heime mot LSK i første serierunde etterfulgt av 1-1 borte mot Tromsø, før de gikk på sesongens første tap hjemme mot Viking. De har noen spennende spillere i stallen, som på sikt kan utvikle seg til svært gode spillere, men som lag er de ikke gode nok enda. Molde har som vanlig ikke toppnivået inne til seriestart, men man ser forbedringer fra kamp til kamp. Kommer fra en 4-2 seier over LSK og bør kunne bygge på den, det eneste som gjorde det spennende på Aker Arena sist helg var en flatterende forestilling av den svenske burvokteren Linde.

Tips: B – @1.45

Rosenborg – Aalesund, 18:00, Lerkendal Stadion (Tv2 Sport Premium? 
To seiere på rad for Rosenborg etter tapet i seriepremieren mot Odd. De har laget en plattform og er interessert i å bygge videre på den. Aalesund kommer fra et knepent 1-2 tap hjemme for Azar Karadas og Brann. John Arne Riise hjemmedebuterte, men fikk ikke en like rosenrød debut som man kunne drømme om i Sunnmørshovedstaden. Ingen lag liker å komme på Lerkendal og det tror ikke vi Aalesund gjør heller, uten å ha møtt noen av de største lagene har de heller ikke imponert. Denne bør trønderene vinne – gjerne med flere mål.

Tips: H – @ 1.25

Viking – Odd, 20:00, Viking Stadion (Tv2 Zebra)

Flere i styret har gått av den siste uken i Viking og det sitter langt inne å si opp jobbene sine i en by så rammet av oljekrisen som oljehovedstaden Stavanger. Mye utenomsportslig preger klubben, utan at det er noe nytt hos de mørkeblå. Heldigvis for siddisene pleier Kjellejon å luke ut det utenomsportslige å få laget til å kun fokusere på det de kan gjøre noe med – vinne fotballkamper. Sportslig har de gjort det greit så langt. En sterk seier mot Vålerenga på Ullevåll, en skuffende 0-0 kamp mot Sarpsborg 08 og en 1-0 seier borte mot Start. Sistnevnte var ikke den beste fotballkampen, men det fikk jobben gjort. Odd slo Rosenborg i serieåpningen, men har spilt tre uavgjort siden. At de ikke vant mot Tromsø er smått utrolog og Olivier Occéan lurer nok fortsatt på hvordan han ikke fikk ballen inn bak Kongshavn. Fagermo savner intensiteten de hadde mot Rosenborg, den såg han tidvis i andre omgangen mot Tromsø.

Tips: U – @3.25

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -