Fordel Barcelona i Champions League

154

I går kveld ble to av semifinalelagene klare i Champions League. En overraskelse og en som forventet. Ajax slutter ikke å imponere og slo ut Juventus i Torino. Barcelona vant som forventet klart mot Manchester United.

- Annonse -

Det hadde nok gitt god odds og tippet Ajax i semifinale før turneringen startet, og det er ikke sikkert det stopper her. De skal møte vinneren av Tottenham/Manchester City hvor Tottenham leder 1-0. Ajax har slått ut Real Madrid og Juventus, og de kan absolutt komme til finalen. Ajax har fire titler i den gjeveste Europacupen (serievinnercupen) og har definitivt tradisjoner. De er også kjent for å produsere mange store stjerner. Det er enormt mange talenter som har utviklet seg til stjernespillere i Ajax. Vi kan nevne noen få av de etter Johan Cruyff på 70-tallet. Van Basten, Rijkard, De Boer, van der Sar, Seedorf, Davids, Kluivert, van der Vaarth, Schnejder. I tillegg noen nordiske innslag som Zlatan og Christian Eriksen. Det er moro at sånne klubber som Ajax hevder seg i toppen igjen. De er tro mot sin identitet og fortsetter og utvikle talenter som ingen andre.

Fordel Barcelona? Barcelona er alltid blant favorittene til å vinne trofeet. Nå har det vært noen år der erkerival Real Madrid har dominert turneringen. Denne sesongen er Champions League det aller viktigste for Catalanerne. Fjoråret svir fremdeles da de ble slått ut av Roma. Grunnen til at det er fordel Barcelona er at de ikke trenger å prioritere serien så høyt som de andre lagene. Alle de engelske lagene kjemper en hard kamp i hjemlig serie og kan ikke hvile stjernene sine. Barcelona hvilte 10 spillere i helgens ligarunde. Det var kun Ter Stegen som spilte. Det kan være det som kan vippe dette Barcelonas vei. I tillegg til Messi som om mulig er bedre enn noen gang. Barcelona skal møte vinneren av Liverpool/Porto, der Liverpool er i førersetet med 2-0 fra første kamp. Liverpool må trolig vinne alle de siste ligakampene og er tvunget til å stille med toppet mannskap i samtlige kamper.

Barcelona demonstrerte nivåforskjell i gårsdagens oppgjør på Camp Nou mot Manchester United. Vår venn Solskjær sa at Messi var forskjellen. Vel, det var vel et par andre forskjeller også. Sidebackene blant annet. Alba/Roberto er i særklasse mye bedre enn backene til United. Men Solskjær innrømmet at de har en lang vei å gå for å komme på Barcelonas nivå. Det var veldig tydelig i går.

Det ble mye Solskjær før kampen. 20 år siden av avgjorde CL-finalen på Camp Nou. Ernesto Valverde var knapt nok pratet om før kampen. Han bare gjorde jobben sin. Eventyret Solskjær kan fort ende med Europa League neste sesong. De har en tøff oppgave i komme på topp fire i England.

Vi gleder oss til kveldens to siste kvartfinaler. Liverpool bør klare å ro i land dette etter 2-0 hjemme mot Porto. Scorer de et mål på bortebane, så er løpet kjørt. Manchester City mot Tottenham er enorm spennende. Tottenham leder 1-0, men City er så klart gode nok til å snu dette. Et bortemål for Tottenham kan fort bli avgjørende.

Kommentarer

kommentarer