Forhåndsomtale av Serie A 2016/17 DEL 3

249

Her er de fantastiske fire som skal spille for Scudetto eller, i det minste, for en Champions League plass.

Juventus er klare favoritter, med Roma og Napoli i sølv og bronse, men aldri si aldri…

 

4. INTER

- Annonse -

Mancini er ute etter nesten to år preget av taktisk uklarhet og diskutable valg på markedet. Inn med Frank de Boer, som har en klar spilleplan, men er en total nybegynner i en taktisk krevende liga.
Forresten arver nederlendingen en stall som ikke er «hans». Det jobbes hardt for å hente inn flere spillere, men FFP hindrer store signeringer hvis ingen blir solgt også. Derfor er det nesten umulig å betydelig forsterke laget før vinduet stenger.

+ Candreva, Banega, Perisic og Icardi (hvis han blir) er en trussel for alle i Serie A. Handanovic og Miranda er dyktige forsvarsledere.
Backene er så som så og sentralmidtbane fortsatt trenger en ekte box-to-box. Noen alternativer er brutalt svake (Ranocchia, Nagatomo, Melo, Biabiany) og det er forbløffende at de kan ende opp i startelleve før eller senere. Publikum er hverken tålmodig eller tilgivende, altså kan de Boer få det tøft hvis sesongen ikke starter like bra som i fjor.

 

3. NAPOLI

Higuains forræderi har overskygget alt og alle. Førstelaget, minus El Pipita selvsagt, er omtrent uendret og det er et stort pluss. Likevel er dekningen av spissrollen tvilsom med Gabbiadini og Milik: Den ene har hittil ikke vært mer enn en god innbytter. Den andre har scoret masse, men i Eredivisie, hvor målfester er typiske.

+ Sarri og spillere har funnet rytmen. Hele byen er bak laget med mer vilje enn noensinne.
Higuain er umulig å erstatte og det psykologiske slaget risikerer å være uoverkommelig. Hans spøkelse skal lenge sveve over San Paolo, spesielt hvis de nye spissene ikke presterer på et nokså liknende nivå.

 

2. ROMA

Spalletti pustet nytt liv i et demoralisert lag og gjorde det ofte med underholdende fotball.
Til og med uten Pjanic er bredden i stallen mer enn god, spesielt i angrep, med mange taktiske og tekniske alternativer.
Totti har fornyet kontrakten og forhåpentligvis skal alle akseptere en nedsatt rolle i kapteinens siste sesong på et mindre kontroversielt vis enn i fjor.
Mesterliga er nesten et faktum, og laget skal vise at de har overkommet et slags mindreverdighetskompleks som førte til ydmykende tap de forrige årene.

+ Kvalitet og kvantitet tillater å drømme stort.
Lokale media og grupper av supportere har patologiske selvødeleggende tendenser: Én fjær kan bli til fem høns og det negative miljøet påvirker laget og resultater.

 

1. JUVENTUS

«Den gamle dame» har brukt alt mulig på toppnivå overganger og resultatet ser glimrende ut, i teorien. Higuain og Pjanic regnes som et dobbeltkupp, for deres avskjed har svekket Napoli og Roma.
De nye signeringene er verdensklasse i italiensk sammenheng og stallen kan nesten dekke to hele startellevere.
Likevel er så store endringer en risiko, for balansen Juve hadde funnet, er nå i fare: Mer stjerner betyr mer konkurranse, mer uro og potensielle rivaliteter.

+ Juve har den sjette Scudetto på rad i lomma hvis alle presterer som de kan.
Champions League er nesten en besettelse hos dem, og det er lett å slippe poeng i liga hvis alle er mer fokuserte på tirsdag/onsdag-kamp.
Og så er det ikke garantert at flere storspillere gjør et bedre lag, og Allegri har en vanskelig oppgave foran seg.

 

LES OGSÅ: Forhåndsomtale av Serie A 2016/17 DEL 1
LES OGSÅ: Forhåndsomtale av Serie A 2016/17 DEL 2

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -