Forventede resultater i runde 26 i Spania.

155

Bilde (El Mundo Deportivo): Messi Storspilte mot Celta Vigo – rundens profil!

Ingen store overraskelser i runde 26. Barcelona viste festfotball på Camp Nou. Alle lagene nederst tapte. Messi må trekkes frem som rundens store spiller. 2 mål og 2 målgivende og en fremragende kamp og toppkarakter på alle børser.

Real Betis – Real Sociedad 2-3. Scoringer: RB: Mandi, Sanabria. RS: Bautista, Prieto (2).
En veldig jevn kamp på fredag kveld, men Real Sociedad trekker det lengste strået. De er i en god flyt og har nå inntatt 5. plassen på tabellen et poeng bak Atletico Madrid. Det kan nå se ut som om kampen om den attraktive 4. plassen skal stå mellom Real Sociedad, Atletico Madrid og Villareal.

Leganes – Granada 1-0. Scoring: Machis.
En viktig kamp i nedrykksstriden og en veldig fortjent seier til Leganes. De hadde et stort overtak i kampen og bortelaget skapte veldig lite. Men scoringen lot vente på seg. Først etter 83. minutter kom den fortjente scoringen. Leganes er ikke utenfor fare, men har fått et bra pusterom på 5 poeng.

Eibar – Real Madrid 1-4. Scoringer: E: Pena. RM: Benzema (2), Rodriguez, Asensio.
Et noe reservepreget Real Madrid startet uten Ronaldo (skade), Bale (karantene), Marcelo, Kroos og Carvajal på benken. Et noe tøft valg av Zidane i følge mange før kampen, men det viste seg å fungere veldig bra. Real Madrid hadde kontroll og føringen i hele kampen. Eibar som har prestert bra i lang tid, var veldig tamme på eget gress. Ronaldo har en liten muskelskade ble det sagt, og man ville ikke risikere noe før tirsdagens kamp mot Napoli. Real har en 3-1 ledelse fra hjemmebane, noe søm bør holde, men sikkert er det ikke. Marca skriver i dag at «endelig spilte de som et lag».

Villareal – Espanyol 2-0. Scoringer: Soriano, Diego Lopez (selvmål).
En jevn kamp på Estadio de la Ceramica. 1-0 ved halvtid. Villareal får en scoring i omgangens siste minutt. Psykologisk veldig viktig mål før man går til pause. Etter 80 minutter er Diego Lopez i Espanyol-målet uheldig. Et skudd i stanga av Bakambu går i ryggen på Lopez og i mål. Med dette så henger Villareal fortsatt med i kampen om en 4. plass.

Barcelona – Celta Vigo 5-0. Scoringer: Messi (2), Neymar, Umtiti, Raktic.
For en oppvisning av Barcelona. Viser storform foran returoppgjøret mot PSG. 11 scoringer på de to kampene denne uken. Vi bare snakke om Messi, nok en gang. En oppvisning! 2 scoringer og 2 målgivende pasninger. Han er i kanonform om dagen og regiserte nesten alt i lørdagens kamp. Stopper Samuel Umtit fikk sin første scoring for Barcelona på et perfekt innlegg fra Messi. Neymar kom også på scoringslisten i dag med en kunstscoring. Et gjennomspill fra Messi til Neymar som på første berøring løfter i en høy bue over Alvarez på vei ut i situasjonen. Messi er nå oppe i 23 scoringer, 4 foran Luis Suarez.

Barcelona leder fremdeles La Liga, selv om Real Madrid har en kamp mindre spilt. Det ble mye prat om PSG-kampen som spilles på onsdag. Det er et håpløst utgangspunkt 0-4. Kan de klare det umulige? Eksperter på spansk TV er samstemte i at kapasiteten er der. Viser de det de gjorde i dag, så er det absolutt mulig.

Sporting Gijon – Deportivo La Coruna 0-1. Scoring: Mosquera.
En veldig viktig kamp i neddrykksstriden. For Sporting så dreide denne kampen seg om å få kontakt med lagene over streken. For Deportivo dreide det seg om skaffe et lite pusterom. Hjemmelaget hadde et brukbart grep om spillet, men fungerer dårlig i de avgjørende fasene av spillet. Bortelaget klarte å få et mål på overtid i første omgang og det ble kampens eneste. For Sporting begynner det for alvor å se mørkt ut med tanke på å bli værende i topp-serien.

Atletico Madrid – Valencia 3-0. Scoringer: Griezmann (2), Gameiro.
Den franske spiss-duoen sørget for en grei og forventet hjemmeseier for Atletico Madrid. Valencia måtte nok en gang. Hjemmelaget manglet to av sine faste forsvarsklpper i Juanfran og Godin, men erstatterne klarte oppgaven på en god måte. Valencia hadde noen brukbare muligheter i starten av kampen, men etterhvert var det hjemmelaget som skapte sjansene.

Las Palmas – Osasuna 5-2. Scoringer: LP: Rodriguez (2), Livaja, Garcia, Mesa. O: Kodro (2).
Las Palmas var store favoritter i denne kampen. Osasuna er fortapt helt i bunn av tabellen. Likevel så gikk Osasuna til pause med ledelse 2-1, men det var likevel et så stor overtak for hjemmelaget at det bare var et tidsspørsmål før målene skulle komme. Det kom 4 i andre omgang og tilslutt en komfortabel seier laget fra Kanariøyene.

Atheltic Bilbao – Malaga 1-0. Scoring: Garcia.
En knapp seier til Atheltic Bilbao. Ingen hadde forventet at formsvake Malaga skulle ta poeng på San Mames, men de holdt nullen helt til 72 minutter. Malaga er nå nede på 15. plass. Foreløpig på trygg grunn, men det er absolutt ikke overbevisende det de viser om dagen. Athletic er også noe skuffet over sesongen så langt. 7. plass og 4 poeng opp til EL-spill. Noe svakere enn vi hadde forventet.

Alaves – Sevilla 1-1. Scoringer: A: Katai, S: Yedder.
Mandagskamp som avslutter runden i Spania. Sevilla måtte gi fra seg 2 poeng i denne kampen der Alaves skapte en del problemer for Sevilla som har levert en meget god sesong så langt. Sevilla har fremdeles et godt grep om 3. plassen.