Fotball-EM nærmer seg med stormskritt

149

Selv om de nasjonale fotballigaene drar seg mot slutten, trenger ikke fotballfans bekymre seg nevneverdig for mangel på fotball i de kommende månedene. Store ligaer, som spanske La Liga avsluttes i midten av mai, mens Premier League pågår til siste uken i mai. Når disse ligaene er unnagjort, er det imidlertid kort tid igjen til sommerens høydepunkt for fotballfans, nemlig EM 2020. Mesterskapet ble som kjent utsatt fra sist sommer, men nå ligger alt til rette for at fotballtilhengere over hele Europa kan se kontinentets gjeveste nasjonsturnering. Først kamp sparkes i gang 11. juni, og mesterskapet avsluttes 1 måned senere, 11. juli.

Kilde: Pixabay

Et mesterskap over hele Europa

Dette blir et unikt mesterskap som skal spilles i 12 ulike vertskapsbyer over hele Europa, blant annet Wembley Stadion i England, Olimpico Stadion i Roma, Johan Cruyff Arena i Nederland, San Mamés Stadion i Spania og Parken Stadion i Danmark. Det er 24 lag som er kvalifisert til EM, og som kjent er Norge dessverre ikke en del av det gode selskap, etter at man tapte i avgjørende playoff-kamper mot Serbia i fjor høst.

- Annonse -

Dødens gruppe er allerede klar

De 24 lagene er fordelt på 6 grupper, der de to beste fra hver gruppe går videre til utslagsspillet sammen med de fire beste treerne. Alle de «store» nasjonene i europeisk sammenheng er klare for EM-sluttspillet, inkludert Italia, Belgia, Nederland, England, Kroatia, Spania, Portugal, Frankrike og Tyskland.

Med en gang trekningen var unnagjort, var det lett å se at enkelte grupper kommer til å by på mer fyrverkeri og drama enn andre. Gruppe F, som inneholder Ungarn, Portugal, Frankrike og Tyskland, har velfortjent fått navnet dødens gruppe, med tre såpass store nasjoner som møtes i gruppespillet.

Kåring: Dette blir de beste bookmakerne for fotball EM

Mange har tradisjoner med tippekonkurranser under store mesterskap, enten i regi av jobbkolleger, venner eller andre, eller bare å tippe på nett på egen hånd. Ser man på bookmakernes odds, er det England, Frankrike og Belgia som er favoritt-trioen til å løfte pokalen, tett etterfulgt av Spania, Portugal og Tyskland.

Skal du tippe på nett, lønner det seg å tippe på de beste bookmakerne. Da er du sikret et best mulig utvalg av spill og god odds. Nordicbet er utvilsomt en god kandidat og er vurdert til 4,3 av 5 stjerner av anerkjente NorgeCasino. Du kan lese hele omtalen av bookmakeren og hvilke bonuser du har i vente i lenken.

 

Kilde: Pixabay

Våre kjære naboer er klare for dyst

Det har nærmest blitt en vane, og nok en gang på norske fotballfans se at Sverige og Danmark har kvalifisert seg for mesterskap, mens de norske spillerne har ferie. Til og med Finland klarte å kvalifisere seg for dette mesterskapet. Danmark har vist gryende form i kampene inn mot mesterskapet, og kan utvilsomt være med i kampen om å kvalifisere seg fra gruppen sin, der de kjemper mot Finland, Belgia og Russland. Sverige på sin side skal møte Spania, Polen og Slovakia, og mye av oppmerksomheten rundt laget har vært at Zlatan Ibrahimovic er tilbake på landslaget deres.

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -