Fotballhelgen: Vålerenga-krise?

388

Nok en fotballhelg er omme, og vi fikk en meget sjelden målfest i Tippeligaen. Vi har ikke blitt bortskjemt med Tippeliga-scoringer denne sesongen, og runde 15 hadde ikke bare scoringer, men også flere overraskelser.

Tippeligarunden startet allerede fredag, og tabelljumbo Start tok i mot Bodø/Glimt hjemme på Sør Arena. Bortelaget tok en oppskriftsmessig seier, og det ble til slutt stygge sifre for hjemmelaget. Start ble sendt av med 1-4 i sekken, og ser helt fortapte ut i bunnen av tabellen.

Lørdagen hadde en meget viktig kamp, der Strømsgodset tok med seg tre poeng fra Stavanger i toppkampen. Samtidig fikk Rosenborg noe å tenke på da Sarpsborg ledet 2-1 på Lerkendal, men hjemmelaget vant til slutt 5-2. Sogndal maktet å slå Molde 4-3, og Molde er nå nede på en syvende plass på tabellen. Runden ble avsluttet på søndag der Odd knuste Aalesund 4-1, mens Stabæk tok en etterlengtet seier etter trenersparkingen tidligere i uken.

På lørdag ble det også spilt en klassiker; Brann – Vålerenga. En kamp som har preget norsk toppfotball i flere år, men anno 2016 er det klasseforskjell mellom lagene. Brann vant til slutt 4-1, og Vålerenga er virkelig inne i en dyp krise. Skjelver Rekdal i buksene?

- Annonse -

Det har han all grunn til å gjøre. Vålerenga fikk en meget tøff start på sesongen, og lå før EM-pausen på en svak kvalifiseringsplass. Etter ferien ble det imidlertid ikke bedre for Rekdal og Co. Etter tap mot Brann ligger nå VIF på nest siste plass – noe som tilsvarer nedrykk. Nå har man i tillegg solgt toppscorer Deshorn Brown til Kina.

Men – er Vålerenga for gode til å rykke ned? Slik som brann i 2014? Neppe. De har vist en haug med svakhetstegn gjennom hele sesongen. Toppscoreren er vekk, og laget fortsetter å tape kamper. Er Rekdal virkelig rett mann for jobben i VIF? Eller kommer han til å pakke sammen og forlate Ullevaal for siste gang?

Det vil tiden vise.

Foto: Anders Grydeland

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -