Frank de Boer er ferdig som Ajax-trener

256

Frank de Boer er ikke lenger trener i Ajax, etter at partene er enige om å endre kontrakten hans. 45-åringen har trent Ajax i seks år, men indikerte selv denne uken at han ønsker å forlate klubben i sommer, selv om han har ett år igjen av kontrakten.

Etter samtaler med Ajax’ direktører har de blitt enige om å si opp kontrakten med umiddelbar effekt. De Boer er nå åpen for andre oppgaver, og det spekuleres allerede i at klubber som Everton og Valencia er høyaktuelle.

«Etter at vi vant ligaen fire år på rad var 2014/15-sesongen en skuffelse. Det ønsket vi å revansjere denne sesongen, men det ble ikke som vi alle håpet på og forventet,» sier De Boer.

Ajax tapte sensasjonelt ligagullet til PSV i siste serierunde. Lagene lå likt på antall poeng, men med klart bedre målforskjell ville Ajax ta gullet om de vant siste seriekamp borte mot De Graafschap som endte nest sist på tabellen. Det ble uavgjort, mens PSV vant sin kamp.

- Annonse -

«Jeg har fått en følelse av at det er på tide at noen andre tar over Ajax. Det er best for meg, og det er best for Ajax. Hva jeg vil gjøre, vet jeg ikke ennå. Ett år uten noen klubb er også en mulighet, jeg får se hva som kommer,» sier De Boer i en offisiell uttalelse gjennom klubben.

De Boer slo i sin tid gjennom som spiller i Ajax, og var en sentral spiller da laget i 1995 med en gyllen generasjon med blant andre Patrick Kluivert, Marc Overmars, Clarence Seedorf og Franks tvillingbror Ronald, vant Champions League.

På de seks årene som trener i Ajax vant De Boer fire ligagull, men de to siste sesongene har PSV vunnet og Ajax-fansen har murret.

Ifølge footballoranje.com, er Peter Bosz som nå er trener i Maccabi Tel Aviv, favoritt til å ta over den nederlandske storklubben.

(Foto: Wikimedia Commons)

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -