337
Obos Ligaen Fredrikstad
Fredrikstad logo

Endringene som hele Fredrikstad har ropt etter, kom endelig i kveldens kamp mot Åsane. Men det var neppe til noe hjelp mot et Åsane lag som er i medgang for tiden.

Før kampen hadde FFK trener Jan Halvor Halvorsen valgt å vrake kaptein Martin Thømt Jensen og Håvard Åsheim og i stedet ta med Netan Sansara og Andreas Aalbu til Bergen for å kjempe om 3 poeng.  Åsane på sin side måtte splitte opp midtforsvaret sitt, ettersom de måtte klare seg uten skadde Wollen Steen som fikk seg en smell i hodet etter kampen mot Sandefjord. Også Stephensen ble satt inn hos Åsane i stedet for Hammersland som spilte sist mot Sandefjord.

Det var FFK som skulle starte med å få sin første sjanse. Etter 2 minutter får FFK frispark, som blir slått inn, men via Åsane og inn til keeper. 2 minutter senere er FFK frempå igjen, Åsane får et innkast som de kaster langt. Begby får tak i ballen og kommer fremover på banen, han slår ballen inn til Ndaiye som legger ballen inn foran mål, men ingen FFK spillere klarer å komme på ballen som dermed går utenfor.  Kampen bølger frem og tilbake, men det er Åsane som har et lite grep om kampen, og det skal gå helt til 14 minutter før vi igjen får en sjanse i Bergen. Nygard får ballen på høyreside og legger inn til Herrem som er god på bakerste stolpe og får headet videre, men FFK er med på notene og får ballen unna.

Etter 17 minutter er Åsane frempå igjen med en corner, Joachim Soltvedt slår inn mot bakerste stolpe og der venter Ueland som får ballen men er uheldig og skyter over målet.  Etter 24 minutter er Åsane frempå igjen, men Stephensen er for rask i avtrekkeren og skyter langt over. Minuttet senere er FFK frempå, Simonsen prøver å tre gjennom Ndaiye, men forsøket blir klarert unna.  Etter 31 minutter så er det FFKs keeper som er litt på bærtur, han kommer ut i feltet og går i duell med Herrem som vinner den soleklart, Åsane spillerne er ikke helt med på tanken og FFK får klarert unna.

Minuttet senere så er det Tønne og FFK sin tur, FFK får frispark som Tønne legger inn. Kapidzic står klar og er der ballen er, men er uheldig får ballen treffer en Åsane spiller som i kaostilstander får klarert unna ballen i siste liten. Så smeller det på Myrdal gress. Stephensen kommer på et løp langs høyrekanten, han stopper opp utenfor 16 meteren og får allverdens tid av Erik Tønne som bare står og ser på hva Stephensen skal gjøre i stedet for å takle og hindre at innlegget kommer. Stephensen får slått inn og der inne er det Adam Straith som glepper i markeringen sin og lar Herrem få gå og gå og få headet ballen i mål bak en sjanseløs Per Morten Kristiansen. Dermed leder Åsane 1 – 0 og FFK ligger nok en gang under etter at forsvaret ikke henger med på trekket til motstanderen.  1 – 0 står seg også til pause og er vel fortjent til hjemmelaget.

Marerittet fortsetter

Man skulle tro at Fredrikstad ville bli bedre i 2 omgang etter en pause, og en peptalk fra Jan Halvor Halvorsen. Men hva som ble sagt i garderoben skulle man gjerne visst om i etterkant av kampen.  Det skal ikke gå mer enn 3 minutter før Åsane er farlig frempå igjen. De får et innkast som blir kastet langt inn på banen, Ueland får tilslutt ballen og fyrer løs men blir reddet av Per Morten Kristiansen.

Etter 52 minutter så er det Begby og FFK som er på farten. Han setter på turboen sin og kommer seg forbi Reiponen på høyrekanten, innlegget er av det dårlige slaget og går rett inn til keeper Østgaard som redder enkelt. Så smeller det igjen, og hvem andre enn Geir Andre Herrem er det som scorer nok en gang. Herrem får ballen og løper seg fri på bakerste stolpe, der kan han enkelt spasere inn 2 – 0 til Åsane og marerittet i OBOSligaen fortsetter for Fredrikstad.  FFK prøver å svare to minutter senere, Andreas Aalbu får ballen og legger inn fra høyre men innlegget er det ingen som møter og keeper kan plukke enkelt.  Det skal gå hele 65 minutter før Fredrikstad i det hele tatt for produsert sin første sjanse. Ballen blir lempet fremover og Ndaiye vinner duellen med Reiponen på kanten, Ndaiye får kommet seg innover i banen og klinker til, men dessverre står Knudsen i veien får skuddet som blir klarert unna.

Så er Fredrikstad uheldige. Stephensen får ballen og får tuppet den over Adam Straith, Straith som er veldig på saken er uheldig og feller Stephensen som da får straffespark.  Den trer Martin Ueland frem for å ta, og han er iskald og triller ballen til høyre for Fredrikstads keeper. 3 – 0 og kampen er avgjort for Åsanes del.  Både FFK og Åsane gjør bytter i det 72 minuttet, FFK i håp om at det kan være med på å snu kampen for FFK sin del. Etter 75 minutter slår Brix en lang ball opp mot Aalbu som dessverre taper duellen og Åsane kan overta ballen. Etter 77 minutter er FFK farlig frempå, Adam Straith er med på et angrep og får ballen, han fyrer løs men smeller ballen bare centimetere over krysset.  Fredrikstad prøver og prøver, men klarer ikke å få sjansene til å score og vertene styrer kampen.  Vi må gå helt til det 89 minuttet før Fredrikstad får en sjanse til å få scoring. Kaland får ballen og spiller fri Aalbu som får prøvd seg på skudd inne i boksen, dessverre er keeper med på notene og redder unna skuddet fra midtbanespilleren. Åsane tar nok en trepoenger og blir liggende på en 4 plass med 17 poeng, mens Fredrikstad går på nok et tap og ligger helt sist i OBOSligaen med fattslige 5 poeng, noe som slettes ikke er godt nok får aristokraten i norsk fotball.

Misfornøyd Åsheim og Andreas Aalbu

Etter kampen var det to misfornøyde Fredrikstad spillere som vi pratet med via telefon:

-Ja, hva skal min si til kampen og en sånn prestasjon? Dette er fryktelig skuffende og nå handler det kun om å overleve i OBOSligaen. Per dags dato så er vi ikke bedre enn hva tabellen viser, var Andreas Aalbu sin kommentar til kampen. Håvard Åsheim kan fortelle om en misfornøyd og veldig skuffet gjeng som reiser fra Bergen ikveld: Dette var ikke en god kamp fra vår side, men vi skal jobbe sammen og steinhardt for å snu dette var spillerens kommentar til oss etter kampslutt.

Dårligste kampen hittil

Også Kristian Brix var misfornøyd med kampen etter kampslutt:

Det er ikke så mye annet å si enn at nå er det helsvart. Dette er den dårligste prestasjonen vi har gjort hittil I år. Både taktisk og individuelt svikter vi totalt, var Brix sin kommentar etter kampen.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: