Fredrikstad klarte bare uavgjort mot KFUM Oslo

611
Obos Ligaen Fredrikstad
Fredrikstad logo

Fredrikstad kom igjen bakpå i målprotokollen etter bare noen minutter, men igjen dukket Sanel Kapidzic opp og gjorde sånn at rødbuksene kunne forlate Fredrikstad stadion med hvertfall 1 poeng.

Fredrikstad har ikke gjort noen endringer i startoppstillingen sin til kampen ikveld, og startet med de samme 11 som løpte ut på gressbanen i Kongsvinger. KFUM gjør heller ingen bytter på laget som sist helg tapte o – 1 hjemme mot Mjøndalen, dermed så lagene slik ut:

Gule kort hos KFUM Oslo: Stian Pettersen

Det var Fredrikstad som skulle starte kampen best på Fredrikstad stadion, de hadde ballen mye men skapte lite fremover på banen. Det skulle gå syv minutter før de rødhvite var frempå med sin første sjanse. Fredrikstad kommer fremover og ballen havner hos Moustapha Ndaiye som prøver seg på et brassespark rett på 16 meterstreken, forsøket er for svakt og Lars Hirschfeld redder enkelt.

Så ut av det blå er det KFUM som får dagens første nettkjenning. De får frispark på ca 29 meter, et frispark som Robin Rasch gikk for å ta. Rasch tar fart og legger ballen inn, ballen havner tilslutt hos Stian Pettersen som sentrer ballen mellom Fredrikstad forsvaret og inn til Obeng som får en enkel jobb med å sette inn ballen bak en Håvar Jensen som er på vei ut for å ta ballen. Dermed leder KFUM 1 – 0 på stadion.

Det skal gå bare 5 minutter før vi får en ny sjanse på stadion, Fredrikstad får corner. Håvard Åsheim legger corneren inn, og inni feltet venter Adam Straith som stusser ballen videre til Sanel Kapidzic som header utenfor fra 5 meter. Etter 19 minutter er det Begby som er frempå, han kjører karusell på venstrekanten og får slått et innlegg til Sanel som prøver på nok en heading, men heller ikke denne er han heldig med.

Etter 29 minutter kommer Begby nok en gang fremover på banen, han får lagt inn og ballen havner tilslutt hos Håvard Åsheim som alene får ballen på bakre stolpe, men Åsheim er ikke treffsikker nok og skyter ballen langt over målet til Hirschfeld.

Så etter 33 minutter skal det endelig løsne for Fredrikstad sin del, og hvem andre en Sanel Kapidzic er det som sender FFK inn i kampen igjen. Fredrikstad kommer fremover på sin høyreside, og Magne Simonsen får ballen. Han trer gjennom Sanel Kapidzic som kommer alene med KFUMs keeper, fra skrått hold setter han enkelt ballen i mål og dermed rykker vi tilbake til start på stadion.  1 – 1 blir også pauseresultatet.

Kjedelig 2 omgang

Andre omgang blir også en kjedelig affære fra begge lagene i Fredrikstad. Etter 54 minutter prøver Sortevik å tre igjennom Stian Pettersen, men Adam Straith henger med og får ryddet unna. Minuttet senere er KFUM frempå ved en corner, men etter at ballen tilslutt havner hos Pettersen som velger å skyte, går skuddet tilside for mål og til utspark fra FFKs keeper.

Etter 59 minutter er Obeng spilt frempå av Aarø, men FFKs Håvar Jensen er med på taktene og får klarert unna i siste liten. Så etter 67 minutter er det FFKs tur, igjen er det Håvard Åsheim som skal slå en corner, han legger den inn til Sanel Kapidzic som er for het i avslutningen og skyter langt over målet.

Fredrikstad tar mer over kampen, men klarer ikke å få de avgjørende pasningene eller sjansene til å sitte. I det 90 minuttet er Fredrikstad frempå igjen ved Erik Tønne, Tønne legger ballen inn og finner Kapidzic som får stå alene på 5 meteren og heade men ballen går utrolig vis utenfor målet. Det siste som skjer i kampen er at Hirschfeld løper utenfor 16 meteren med ballen i henda, FFK får frispark i god posisjon, men igjen blir det misbrukt og Erik Tønne setter ballen langt over målet.

Dermed ender kampen 1 – 1 og lagene får med seg 1 poeng hver seg. Fredrikstad er fortsatt ubeseiret og fortsetter den gode rekken uten å tape kamper og plukke med seg viktige poeng for å komme seg ut av nedrykkskampen i OBOSligaen.

Fornøyd Dennis Obeng

Dennis Obeng hadde dette å si til oss etter kampen i dag på Fredrikstad stadion:

• Dette er en jevn kamp med tanke på målsjanser og ballinnehav. Imidlertid er det Fredrikstad som presser på mot slutten uten å skape altfor store sjanser. Jeg tror at de er mer skuffet enn oss over resultatet. sier han før han fortsetter å prate om scoringen:
  • Fredrikstad får klarert unna ballen og vi får snappet ballen, da ser jeg at det er 2 FFK spillere som opphever offsiden. Dette velger jeg å utnytte når ballen blir slått inn igjen og kommer først på ballen i duell med keeper, selv om det muligens ikke ser sånn ut avslutter han til oss.
Misfornøyd kaptein Brix og Håvard Åsheim
Vi fikk også snakket med Kristian Brix og Håvard Åsheim etter kampen i dag, de hadde dette å si til kampen:
– Dette er en kamp hvor vi skaper mye muligheter, spesielt på dødball. Vi er skuffa over at vi ikke får med oss 3 poeng i dag, men vi tar med oss sjansene vi skaper. Vi møter et godt KFUM lag som gjør det vanskelig for oss i perioder, men alt i alt skulle vi scoret mer enn 1 mål, kunne en skuffet Brix fortelle oss ikveld.
Håvard Åsheim var heller ikke så fornøyd etter kampslutt ikveld:
– Jeg føler vi starter okei, men vi får en rett i fleisen og da blir det tungt. Vi får en utligning og føler vi har nok sjanser til å få med oss tre poeng i dag, sier han før han fortsetter:
– I dag trykker skoen dessverre foran boksen, avslutter Håvard Åsheim til oss.
Hvor tror du Fredrikstad ender opp på tabellen denne sesongen? Del din mening i kommentarfeltet under!