Freiburg er klare for Bundesliga

332

Det har lenge ligget i kortene, men nå er det endelig klart: Freiburg rykker opp til Bundesliga etter at de slo Paderborn 2-1 borte fredag kveld. Opprykket kroner det som har vært en strålende sesong for den sørtyske klubben. Freiburg rykket ned fra Bundesliga etter fjorårets sesong, men etter kun én sesong i 2. Bundesliga er de nå klare for det gjeve selskap i Tyskland. Freiburg har ikke tapt en eneste ligakamp siden 14. februar. Særlig viktige denne sesongen har Nils Petersen, Maximilian Philipp og Vincenzo Grifo vært. Petersen, som er toppscorer i 2. Bundesliga med et mål mer enn Bochums Simon Terodde, bidro også med scoring i seieren over Paderborn. Philipp og Grifo har på sin side bidratt med flest målgivende pasninger i 2. Bundesliga, begge med 10.  2. plasserte RB Leipzig klarte kun uavgjort hjemme mot Arminia Bielefeld. Kampen endte 1-1 etter scoringer av Marcel Sabitzer (RB Leipzig) og Brian Behrendt (Arminia Bielefeld). Resultatet betyr at Nürnberg, som spiller borte mot Eintracht Braunschweig på lørdag, fortsatt kan ta igjen Leipzig. Avstanden mellom de to klubben er nå på 4 poeng.

I bunnstriden er det nå meget åpent, og hele 5 klubber er nå inkludert i nedrykksstriden. FSV Frankfurt har falt ned på playoff-plassen etter at de ikke har vunnet en eneste ligakamp siden de slo St. Pauli 19. februar. Denne runden ble det 4-1-tap hjemme mot Kaiserslautern. Tapet var Frankfurt-klubbens 5. på rad. 1860 München tok på sin side en meget sterk borteseier mot St. Pauli, og løvene har nå klatret opp på sikker plass. 2-0-seieren var deres andre på rad etter at Daniel Bierofka tok over treneansvaret før forrige serierunde. Nedrykkstruede Duisburg tok på sin side en meget viktig seier hjemme mot Fortuna Düsseldorf. Düsseldorf risikerer fortsatt nedrykk, og avstanden ned til playoff-plassen er kun 2 poeng. Det går altså mot en meget spennende nedrykksstrid i 2. Bundesliga idet 2 runder gjenstår.

Resultater:

MSV Duisburg – Fortuna Düsseldorf 2-1.

- Annonse -

FSV Frankfurt – 1. FC Kaiserslautern 1-4.

RasenBallsport Leipzig – Arminia Bielefeld 1-1.

SC Paderborn – SC Freiburg 1-2.

St. Pauli – 1860 München 0-2.

Union Berlin – Vfl Bochum 1-0.

Spilles lørdag kl. 13.00:

Eintracht Braunschweig – 1. FC Nürnberg.

Spvgg Greuthert Fürth – 1. FC Heidenheim.

Spilles mandag kl. 18.30:

Karlsruhe SC – SV Sandhausen.

Bilder er hentet fra kicker.de

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -