Frode Kippe legger opp etter sesongen

64

Frode Kippe legger opp. Bilde: Jarle Vines, Wikimedia.


Lillestrøm-legenden Frode Kippe legger opp. 41-åringen kunngjorde avgjørelsen på en pressekonferanse. Midtstopperen får en ny rolle i klubben.

– Vi har gått noen runder, og landet på at det er et bra tidspunkt på å trappe ned som spiller og gå over i en ny rolle i Lillestrøm. Fra og med neste år kommer jeg til å gå inn i en toppspillerutviklerrolle der jeg får ansvaret for å følge opp de mest lovende juniorspillerne. Jeg skal bidra til at de tar steget opp på A-laget. Det ser jeg veldig fram til. Samtidig er det litt vemodig å legge skoene på hylla, men den dagen måtte komme én dag, siteres LSK-kapteinen på klubbens hjemmeside.

Kippe spilte først for Lillestrøm i 1997. Etter et opphold i både Liverpool og Stoke returnerte han til Romerike i 2002. Med Lillestrøm vant Kippe cupen i 2007 og 2017.

Midtstopperen har spilt 440 kamper i Eliteserien, alle sammen for Lillestrøm. Kun Daniel Berg Hestad og Morten Berre har spilt flere kamper på Norges øverste nivå. I tillegg er Kippe den eldste spilleren som noensinne har spilt en seriekamp for Lillestrøm.

– På vegne av hele klubben vil jeg si tusen takk for den innsatsen Frode Kippe har lagt ned for LSK. Ord blir fattige, han er helt unik. Årets siste seriekamp mot Sarpsborg 1. desember på Åråsen kommer til å bli en veldig spesiell kamp. Da skal Frode Kippe få sin avskjed som LSK-spiller, og det kommer til å bli veldig emosjonelt for veldig mange. Men heldigvis skal vi nyte godt av hans kunnskap og erfaring også i årene fremover, sier klubbens daglige leder Robert Lauritsen.

Lillestrøm SK opplyser at Kippes kontrakt som toppspillerutvikler varer i tre år. I tillegg kunngjør klubben at Frode Kippe får en testemonial-kamp: 25. januar møter Lillestrøm på et lag satt sammen av Kippe i LSK-hallen.

Kommentarer

kommentarer