108
Championship logo

Mens Birmingham fortsetter å levere på bortebane.

Mens de fleste i fotballverdenen hadde all sitt fokus på Champions League denne tirsdagskvelden, foregikk det to viktige kamper på balløya i Championship.

På Craven Cottage tok Fulham i mot Wolverhampton. Et Fulham-lag som fløy høyt etter den meget imponerende 4-0 seieren over Qpr sist fredag. Wolverhampton på sin side hadde slitt litt i ligaen med 2-3-3 og fattige ni poeng foran kampen.

De fleste ville nok tippet på en sikker H, men Championship er Championship og man vet aldri helt hva man får. Etter 35 minutter fikk hjemmelagets Tom Cairney direkte rødt kort og det hadde selvsagt stor innvirkning på utfallet. Ved pause kom Sheyi Ojo inn for gjestene og etter bare elleve minutter av 2.omgang hadde han scoret to ganger.

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta poengene og etter 78 minutter satte James Henry inn 3-0, som også ble sluttresultatet. Et Fulham-lag som virkelig kom seg ned på jorda igjen etter årsbeste på fredag.

Det spiltes også en annen kamp i London og denne foregikk på Griffin Park. Her tok Brentford i mot et Birmingham som hadde vist strålende borteform denne sesongen. Mandag erstattet Brentford manager Marinus Dijkhuizen med Lee Carsley, men det skulle ikke gi umiddelbar effekt.

Scoringer av Michael Morrison i det 71.minutt og av spissen Clayton Donaldson på overtid, gjorde at de blå fra Birmingham nok en gang dro hjem med poeng i bagasjen. Klubben står nå med 2-2-0 på bortebane denne sesongen.

Dermed klatret Birmingham opp til 5.plass og Wolverhampton opp til 10.plass. Fulham og Brentford ligger henholdsvis på 14.plass og 19.plass. På fredag ruller Championship-fotballen videre med Rotherham-Burnley. En kamp som vises på tv2 Sport Premium.