Fysisk da Leverkusen tok i mot Wolfsburg

118

Av en eller annen grunn gir ikke treningskampen Estland – Norge 0-0 på Eurosport Norge, like mye som en skikkelig Bundesliga godbit på samme kanal. Så for undertegnede sin del, var det godt å endelig få overstått den irrelevante landslagspausen.

Leverkusen åpner ballrunden mot Wolfsburg, en kamp med tre poeng som utfall, vil gi utslag ene eller andre veien. Leverkusen lå på sjetteplass forut oppgjøret, mens Wolfsburg har strevd rundt åttendeplassen. Begge lag bør ha som mål å nå Champions League til høsten igjen.

Første del av første omgang er preget av to lag som også er glad for at noe står på spill igjen. Spillerne er aktive i presset, men etterhvert setter kampen seg litt mer og fokuset på det defensive sniker seg inn. Dette utartet seg til svært få gode sjanser, og det går en stund før pulsen stiger.

Når pulsen først stiger, så er det faktisk et ganske vakkert angrep. Halvtimen er nesten spilt når Leverkusen utnytter svakt spill av Wolfsburg. En lang ball frem får ikke bortelaget kontroll på, ballen ender opp hos Brandt, upresset fremover kombinerer han med Calhanoglu, får ballen tilbake rundt 11-meter, og tupper ballen kaldt i mål. Strålende og enkelt spill. Pen scoring i en ellers kjedelig omgang.

Enda enda penere skal det bli når Leverkusen sender toppscoreren sin utpå banen. Chicharito kommer inn for kaptein Bender (tilbake fra skade) og på sin tredje STORE sjanse sitter scoringen. Dante blir taklet på vei fremover av nettopp Chicharito, og bør muligens få frispark. Dommer lar den gå. Ballen sendes ut til Bellarabi på kanten, han legger igjen til innbytteren, og som med all verdens tid får sendt avgårde et vakkert skudd. Skuddet er plassert helt nede med stolperoten i lengste hjørne, det er hardt og med skru, Benaglio har ingen sjangs. Selv fra langt hold er meksikaneren farlig.

3-0 er om mulig kveldens peneste. Kampen er så godt som avgjort med 87 minutter spilt, men for å runde det hele av varter Yurchenko opp med en perle. Et innlegg til «Chica» legges elegant tilbake på et touch til Yurchenko, fra 18 meter skyter han direkte, ballen fyker med utoverskru i korthjørnet. For en scoring ungguttens første Bundesliga mål skulle bli.

Det blir dermed 3 poeng til Leverkusen, som sniker seg opp forbi Schalke på fjerdeplass. Wolfsburg bør nå fokusere seg på å klare EL, eventuelt det utenkelige,å vinne Champions League. 7 poeng opp til fjerdeplassen er det nå, og mer kan det bli om nettopp Schalke vinner mot Ingolstadt i morgen.