Etter lange forhandlinger er Manolo Gabbiadini klar for Premier League.

Napoli har solgt spissen til Southampton for 17 millioner euro, pluss 3 som bonus og 10% videresalgsklausul.
Møtet startet rundt kl. 12.30 og klubbene har bare noen få detaljer å justere, men avtalen ser ferdiggjort ut.

En god tolvte mann

Gabbiadini forlater Napoli etter to sesonger som er vanskelige å vurdere. Han fikk sjelden en sjanse i startelleve men etablerte seg som en slags super-sub, med 13 mål på 43 kamper (og 1400 minutter). Tallene var bedre i Europa League, der han var førstevalg, med 6 mål på 12.

Etter Higuain forsvant trodde mange, og Gabbiadini selv, at han skulle få en ekte sjanse. Likevel hentet Napoli inn Arkadiusz Milik og Moreno fant seg på benken igjen etter noen skuffende kamper i sesongstart.
Da Milik ble skadet fikk Gabbiadini en sjanse til, som han brente med et dumt rødt kort mot Crotone. I hans fravær satset Sarri på Dries Mertens som falsk nier. Eksperimentet tok litt tid til å bære frukter, men Gabbiadini klarte ikke å gjenerobre sin posisjon på bana. To tunge mål på tampen mot Fiorentina og Sampdoria rundt nyttår har likevel ikke reddet et sportslig forhold som var mer eller mindre ferdig allerede.

- Annonse -

Spiss eller kant?

Gabbiadini så lovende ut som unggutt i Atalanta, men har alltid slitt å finne sin ideell posisjon på angrepsfronten.
Som ekte spiss er han ikke nådeløs som en toppscorer burde være, og det er tydelig for han har scoret mer enn 10 mål bare én gang i karriere.
Han jobber bra som kantspiller, men da blir han enda mer ueffektiv foran mål, uten å produsere nok målgivende pasninger eller å skape sjanser.
Til slutt mangler Gabbiadini litt driv og han har en bekymrende tendens å deprimere seg når det blir tøft på bana.
En taktisk (og psykologisk) gåte ingen har hittil klart å løse med tilfredsstillende resultater.

Nå har Gabbiadini en sjanse å starte på nytt, uten fordommer. Skal han blomstre i Premier League?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -