Gammel storhet rykket ned til PostNordLigaen – FFK med grusom sesong

486

Hva har Jan Halvor Halvorsen, Mons Ivar Mjelde, Arne Erlandsen, Tom Freddy Aune og Håkon Wibe Lund til felles? De har vært en del av FFKs vanvittige trenerforbruk de siste årene.

Vi skrur klokken tilbake til 2008: Det er November og Fredrikstad FK taper sin siste kamp mot FK Lyn i Eliteserien. Alikevel blir lysene slukket på stadion og over 12.000 mennesker har møtt opp for å ferie byens sølvgutter etter en fantastisk sesong. Anders Grønhagen blir hyllet som treneren som endelig fikk edelt metall til klubben etter cupfinalen to år tidligere.

Vinteren 2009 kommer Grønhagen i klinsj med FFKs nye sportssjef Tor-Kristian Karlsen, det endre tilslutt opp med en heftig krangel på klubbkontoret og en Karlsen som trakk seg med umiddelbar virkning. Grønhagen vant maktkampen og uenighetene med Karlsen som oppstod på stadion. Senere det året på treningleiren på La Manga gikk det rykter om at Grønhagen hadde møtt opp full på treningsfeltet, det begynte å murre i stallen og ting var ikke som det skulle. Sommeren 2009 tok Tom Freddy Aune over roret fordi Grønhagen ble sykemeldt som hovedtrener, høsten 2009 hentet Fredrikstad inn Tom Nordlie for å redde klubben fra nedrykk. FFK sikret seg kvalifiseringskamp og skulle møte nyoppstartede Sarpsborg 08 til dyst på Fredrikstad stadion, Sarpsborg som stilte med blantannet vrakede Martin Wiig og Øivind Hoås på laget spilte ut FFK som ikke klarte å omsette sjansene sine til scoringer, istedet var det Sarpsborg som scorte, ikke bare en gang men to ganger, og sendte de rød hvite ned i Adeccoligaen.

2010 skulle ikke starte bedre for Tom Nordlie, Nordlie var ikke populær blant FFK fansen, eller spillerne. Noen av spillerne entrer Fredriksstad blad sine spalter og krever trenerens avgang. At Nordlie i tillegg mener at pcen hans på Fredrikstad stadion blir hacket gjør ikke tingene bedre. Nordlie går av og Tom Freddy Aune tar over som hovedtrener. Fredrikstad henter en rekke spillere nå og bygger et godt lag for sesongen som ender med opprykk til Tippeligaen igjen etter at laget feier Hønefoss av banen i kvalifisering til Tippeligaen. Hele 8 – 1 vinner Fredrikstad FK og de er klare for å returnere til det store selskap igjen.

- Annonse -

I 2011 berger Fredrikstad akkurat plassen og havner på 12 plass i tippeligaen, de ryker i semifinalen i cupen mot Brann men har gjort en kjempesesong med Aune bak roret. I 2012 begynner nedturen igjen, Fredrikstad mister flere sentrale spillere og mister tilslutt plassen i Tippeligaen også. Aune velger å gå av som trener etter at nåværende daglig leder i klubben Joachim Heier er med på å sende klubben ut på straffesparkkonkurranse. Trond Amundsen tar over trenerroret og økonomisk sliter klubben, han blir stående mye alene og klarer ikke å berge klubbens eksistens i Tippeligaen.

Vi skriver 2013: Lars Bakkerud blir hentet inn som trener blant en rekke sterke kandidater. Bakkerud leder laget gjennom treningsvinteren 2013 og starter sesongen elendig i serien. På 10 kamper står laget med kun 13 poeng! Tilslutt forsvinner Bakkerud fra stadion, han blir sykemeldt og FFK må igjen stole på assistenttreneren til å lede laget. Håkon Wibe Lund fikk hovedansvaret for laget til Bakkerud var tilbake. I Oktober 2013 går Bakkerud av med en tordentale uten like, han mener at det er en ukultur innad i klubben men at man må takle presset utenfra klubben blant supporterne i klubben, samtidig blir det avgjort at Wibe Lund skal lede laget fremover. I 2014 gjør klubben en passe god sesong som tilslutt ender med kvalifisering til Tippeligaen igjen, der møter FFK og Wibe Lund Mjøndalen som blir for sterke for klubben og klubben må nok en gang klare seg med Adeccoligaspill. Samtidig ble det klart at spillere som Vidar Martinsen, Lars Grorud og Bjørnar Holmvik var ferdig i klubben. Merkelig avgjørelse ettersom klubben var en av de som hadde slippet inn færrest mål.

Vi går nå inn i 2014 sesongen. Fredrikstad og Wibe Lund starter sesongen med nøkkelspillere som har forsvunnet fra klubben. Fredrikstad startet sesongen bra med 1 – 1 mot Brann men så var det slutt, en rekke uavgjort resultater og cuptap nok en gang mot Kvik Halden gjorde at Wibe Lund valgte å tre til side. Også han med en tordentale hvor han skjelte ut klubbens supportere og netttroll som satt på nettet og kritiserte spillerne på en måte som ikke var bra. Geir Bakken fulgte opp dagen etter og ga sin støtte til Wibe Lund i Fredriksstad blad. Nå var det duket for Arne Erlandsen i klubben. Erlandsen kom inn med sine meninger og sin fotball, noe som ikke falt i smak hos FFKs supportere. Med laget Erlandsen hadde tilgjengelig gjorde han en godkjent jobb, laget måtte vinne mot Nest-Sotra på stadion, men klarte bare uavgjort. Fredrikstad FK var nå nede i 2 divisjon, men ble berget av Glenn Andersen som scoret på overtid for Jerv og reddet FFK fra nedrykk.

Arne Erlandsen fikk ikke tilbud om ny kontrakt, og klubben måtte hente nok en trener: Jan Halvor Halvorsen! Jan Halvor hadde hatt stor suksess i Bodø/Glimt året før og FFK mente at nå hadde klubben fått en trener som kunne få det til. Klubben ble advart av en rekke personer om ansettelsen av treneren før sesongen men valgte å overse alle varslene de fikk. Etter en mager treningsvinter uten de store resultatene startet sesongen i OBOSligaen med svært negative resultater, Jan Halvor tok ikke den første seieren før den 6 serierunden mot Ull/Kisa. Mot Levanger borte hvor FFK tapte var treneren ferdig og Mons Ivar Mjelde ble hentet inn som redningsmann. Det gikk bra men Mjelde ville heller ikke forlenge kontrakten etter sesongen og valgte å gå til Åsane hvor han er trener idag.

Fredrikstad hentet inn Andrea Loberto som trener, mannen som hadde trent Haugesund i et halvt år til 4 plass i Tippeligaen sjarmerte klubben, byen og supporterne. FFK skulle spille angrepsvillig fotball og skulle kjempe for å holde plassen i OBOSligaen. Etter en god start med poeng borte mot opprykkstippede Start blantannet gikk det tråere og tråere for Loberto og co. Loberto valgte 2 kamper før slutt å spørre spillerne om tilliten, noe de ikke hadde og han valgte å selv tre til side. Loberto gikk av og Bjørn Petter Ingebretsen kom til for å prøve å redde laget, det gikk ikke: En skakkjørt spillergruppe klarte ikke å slå Notodden i kvalifisering og laget rykket ned i PostNordligaen.

Og hvem trener Fredrikstad FK nå?? Klubben er på jakt etter nok en trener… den 12 treneren som klubben har hatt siden sølvsesongen for 9 år siden..

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -