Gauseth: -Vil ikke ha VAR i norsk fotball

199
Christian Gauseth og Mjøndalen spiller mot Sarpsborg08. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Christian Gauseth er negativ til å innføre VAR i norsk fotball. Han ønsker heller helprofesjonelle dommere.

De siste dagene har både toppdommerne Espen Eskås og Svein Oddvar Moen åpnet for VAR i artikler hos Fotballnerd.no. NFF bekrefter også at de ønsker VAR til norsk fotball.

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen er også positiv til VAR. Det er ikke fjorårets Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth.

-Jeg er ikke positiv til å innføre VAR i norsk fotball. Det er på ingen måte noe vi bør ha i norsk fotball. Det dreper så mye av spillets egenart og er så langt bort fra spillets idé at det ønsker jeg ikke, sier Gauseth til Fotballnerd.no.

- Annonse -

-De råe følelsene frarøves vi
Han mener at VAR ødelegger fotballen.

-De råe følelsene frarøves vi med VAR. Jeg er ikke villig til å ofre følelsene for at vi skal innføre VAR i norsk fotball, sier Gauseth.

Han peker spesielt på Premier League.

-Min egen interesse for Premier League har helt forsvunnet etter at VAR ble innført. Jeg driter i om alt er rettferdig hele tiden. Vi må ha de følelsene fotballen kan gi. Jeg lever veldig fint med at dommere gjør feil innimellom. Spillere gjør feil hele tiden, sier Gauseth.

Les også: Dommerekspert positiv til VAR

Ønsker helprofesjonelle dommere
I stedet for VAR ønsker han profesjonelle dommere hjertelig velkommen til norsk fotball.

-Vi har deltidsdommere og jeg vil heller bruke kostnadene til å profesjonalisere hverdagen til dommerstanden i stedet for å bruke mye penger på VAR. Innføring av VAR er fotball på ville veier. Jeg vil heller at dommerne skal bli bedre, sier Gauseth.

Det var mange dommerdiskusjoner i Eliteserien i fjor.

-Det var dommerdiskusjoner etter hver eneste serierunde. Jeg ser ingen utvikling blant dommerne, heller regresjon. Det blir likevel for lettvint med VAR-sporet, sier Christian Gauseth. 

Les også: NFF vil innføre VAR

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -