Gikk konkurs: Her er 10 Premier League-spillere som mistet formuen etter karrièren

8242
Fotokollasje Wikimedia

Man er ikke sikret økonomisk resten av livet selv om man har spilt i Premier League.

En fotballkarrière er kort og selv om man tjener veldig gode penger mens man spiller er det dermed ikke sagt at man kan hvile på laurbærene etter at man legger opp.

Faktisk så er det slik at 2 av 5 av Premier League-spillere går personlig konkurs på et tidspunkt etter at de har lagt støvlene på hylla.

Her følger en liste over 10 eksempler som har havnet i økonomisk unåde etter Premier League-karrièren.

- Annonse -

Eric Djemba-Djemba

Han rakk å spille sammen med Cristiano Ronaldo og Ryan Giggs men få år senere gikk midtbanespilleren konkurs. Det er litt vanskelig å vurdere om han faktisk har lagt opp idag, men den 39 år gamle kameruneren spiller muligens enda for det sveitsiske 5.divisjonslaget Vallorbe.

Keith Gillespie

Alt med måtehold. Dessverre så mistet den tidligere Manchester United-spilleren hele 7 millioner pund på sin spilleavhengighet. I 2010 ble han erklært personlig konkurs. Han har siden skrevet en selvbiografi som han har kalt «How Not to be a Football Millionaire» hvor han forteller åpent om sine problemer med gambling.

Prøv også FOTBALLQUIZ: Steven Gerrard fyller 40 år idag, hvor mye husker du fra hans karrière?

Paul Gascoigne

Gazza har hatt sine personlige demoner å kjempe med over mange år så det er nesten overraskende at han klarte å unngå personlig konkurs før 2016 på grunn av en gjeld til det engelske tollvesen.

Psykisk sykdom og sine mange avhengigheter betydde at han bygde seg opp en heftig gjeld.

John Arne Riise

Vår egen John Arne Riise må også på denne listen dessverre. To år etter at han hadde vunnet Champions League med Liverpool gikk han personlig konkurs i en alder av 26 år. En ubetalt gjeld på 100.000 pund og en svindelsak som skulle omhandle 3 millioner pund var årsakene.

Paul Merson

Kombinerer man et løpsk ludomani-problem med stoff og alkohol, får du en farlig cocktail som fort kan tappe din formue.

Det erfarte Arsenal-legenden på den brutale måten og han har tidligere uttalt at han vurderte å brekke sine egne fingre slik at han ikke klarte å ringe bookmakerne.

Merson gikk til slutt konkurs etter å ha brukt opp sin pensjon på betting, men det ser ut til at han har kommet seg finansielt blant annet med å få en karrière som fotballkommentator.

Les også: Medier: Sancho vil forlate Dortmund og ønsker retur til Premier League

Richard Rufus

Den tidligere Charlton-spilleren tjente godt på 90-tallet, så la han opp som fotballspiller i 2004 for å forfølge en karrière som finansiell rådgiver.

Skjebnens ironi ville det dithen at han i 2013 gikk personlig konkurs etter en rekke dårlige investeringer.

Brad Friedel

Den tidligere Premier League-keeperen hadde ambisiøse planer om å starte et fotballakademi i USA, noe som i utgangspunktet ikke lyder som noe dårlig ide.

Men det skulle angivelig koste 50000 dollar i året for å melde på sitt barn til akademiet, noe som kanskje var en litt for høy sum. Akademiet gikk iallefall ikke bra og Friedel endte med å skylde 8 millioner dollar og måtte starte å selge unna sine personlige eiendeler.

Dean Windass

Mannen med det fantastiske etternavnet hadde ikke en fantastisk privatøkonomi og den tidligere Hull-legenden måtte erklære seg selv konkurs i 2016 da han skyldte 150000 pund i skatt.

David James

Selv om den tidligere landslagskeeperen angivelig skulle ha tjent rundt 20 millioner pund i løpet av sin lange karrière gikk han konkurs i 2014.

En dyr skilsmisse var antagelig begynnelsen på problemene og han ble senere av retten beordret til å selge unna sine sports-gjenstander for å kunne betale kreditorene tilbake.

Kjenner du til lignende eksempler? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet og husk også at Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball  

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -