Hva gjør du nå, Bjørn Viljugrein?

2529

Hva gjør du nå, Bjørn Viljugrein?

Du leser nå Fotballnerd.no sin artikkelserie om gamle fotballprofiler. 

Hver fredag vil vi sammen med dere lesere mimre om kjente og kjære fotballspillere, men vi vil også finne ut hva de gjør nå.

Har du tips til gamle fotballprofiler du gjerne vil vite mer om? Send oss en mail: post@fotballnerd.no

Nå: Bjørn Viljugrein

- Annonse -

Bjørn Viljugrein startet sin karrière i Strømmen tilbake i 1988, dette året var Strømmen på det øverste nivået i norsk fotball, men rykket ned. Før 1992-sesongen gikk Viljugrein til Vålerenga, dette ble ikke noen umiddelbar suksess og etter endt sesong signerte han for Tom Nordlies Lørenskog.

Han ble to sesonger på Lørenskog før Stabæk kom på banen, og Eliteserie-debuten fikk han i 1995. Verdt å nevne er at Viljugrein ikke hadde noe godt møte med Eliteserien, han endte opp med å skalle ned Kent Bergersen som da spilte for Vålerenga. Viljugrein reiste seg og hadde en god sesong i Stabæk hvor han bidro sterkt til at de beholdt plassen.

Det ble med to sesonger på Nadderud før Vålerenga igjen kom på banen. 1997 ble en jubelsesong for Vålerenga og Viljugrein som kulminerte det med både landskamp og cupfinale. Dog ble det med den ene landskampen mot Colombia i 1997 som endte 0-0. I cupfinalen vant Vålerenga 4-2 over Strømsgodset og Viljugrein satt inn det siste målet på frispark.

Stikkordet for 1998 er «Mirakelet i Istanbul» der Vålerenga hentet igjen tre mål mot tyrkiske Besiktas og gikk til kvartfinalen i cupvinnercupen, nåtidens Europa League.

1999 og år 2000 var Bjørn Viljugrein plaget med skader, men kjempet seg tilbake og kom faktisk i søkelyset til flere portugisiske klubber. Han avsluttet karrièren i Hønefoss.

Verdt å nevne er at Viljugrein var en habil futsalspiller med flere landskamper for Norge.

– Hva gjør du nå?

– Nå jobber jeg med markedskommunikasjon i Norges største nettselskap, Hafslund Nett.

– Beste medspiller?

– John Carew, en spiller som kunne avgjøre kamper alene med rå fysikk, stor fart og selvtillit.

– Beste motspiller?

– Erik Myggen Mykland. En artist, et arbeidsjern og en veldig klok fotballspiller samlet i en og samme lille kropp. Var så heldig å få oppleve å spille en landskamp sentralt på midtbanen med han også.

– Beste trener?

– Lars Tjærnås. Fotballklok trener. En god motivator som skapte et sterkt kollektiv. Hadde et herlig vinnerinstinkt og godt humør.

– Største fotballminne?

– Cupfinaleseier med Vålerenga i 1997 og seier i 4.runde i Europacupen mot Besiktas. Snudde 3-0 ved pause til 3-3 ved full tid i Istanbul. Noe som førte oss til kvartfinale mot Chelsea.Jeg synes det er vanskelig å rangere disse to øyeblikkene opp mot hverandre.

Se høydepunktene fra Besiktas – Vålerenga her:

Hva angrer du mest på i fotballkarrièren?

– Ikke typen som angrer på så mye i livet. Fotball har gitt meg så mange minnerike opplevelser og gode vennskap som vi vedlikeholder med litt veteranfotball den dag i dag.

Hadde du noen ritualer?

– Ingen spesielle ritualer, men det ble veldig ofte hjem til mors pasta carbonara som match mat dagen før kamper. Startet med det i tidlig alder så det ble etterhvert et «rituale» også når man ble eldre.

Hvorfor ble det fotball?

– En mamma og pappa som var aktive i håndball og fotball. De rullet tidlig ballen i beina mine og da var det gjort. Elsket å spille fotball i hagen/løkka fra tidlig alder før nabokameraten tok meg med på min første fotballtrening i Strømmen i 5 års alder. Der startet reisen.

Hvem var ditt forbilde som ung?

– Oppvokst med barnefotball i Strømmen så for oss ble «Kulturputtene» (laget som var litt eldre enn oss i Strømmen og som herjet på Ekebergsletta, Norway cup, år etter år på 70/80 tallet) våre idoler. Espen Hoff, Tore Kallestad, Hans Tvedte for å nevne navn. Med Leeds som favorittlag i England var Peter Lorimer favorittspiller.

Hva tror du folk husker deg best for?

– Håper det er noe positivt i hvertfall, kanskje scoringen på Åråsen for VIF mot Lillestrøm på hel volley i 1998. Ble årets mål det året, avslutter Viljugrein med et smil.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -