Den glemte dansken i Tyskland: Jeg skylder klubben min masse

254
Emil Berggreen er endelig skadet fri, og hevder selv han "Skylder-klubben", en masse. Foto: twitter.com/1. FSV Mainz05

Emil Berggreen er endelig skade fri etter to år i Mainz, og nå hevder hovedpersonen at han skylder klubben mye.

Livet som profesjonell fotballspiller går ikke alltid som forventet. Det kan Emil Berggreen være et godt eksempel på å ha vært mer uheldig enn de fleste. På lørdag, han endelig fikk sin debut i Bundesliga etter et løp som startet i januar 2016, hvor, etter 10 score i 26 kamper byttet fra Eintracht Braunschweig i Bundesliga klubben Mainz.
Han fikk de siste 12 minuttene på banen da Mainz tapte 1-2 mot Freiburg, men det var enda viktigere,var at det var han som scoret.

- Annonse -

– Jeg savnet det å få love til å spille fotball og er utrolig fornøyd med debuten og ikke minst for å ha score et mål,” sier Emil Berggreen til Ekstra Bladet.

Men det har ikke vært den morsomste tiden for den tidligere Brønshøj og Hobro-spilleren.

Han signerte for Mainz i begynnelsen av 2016. Dette utgjorde alt lys og lovende. Han fikk en kontrakt frem til sommeren 2019. Mainz som perspektiver i det samme angrepet komet som hadde imponert i Eintracht Braunschweig, og derfor var klar for neste steg i sin profesjonelle karriere.

– Jeg fikk kneskade da jeg byttet til Mainz i 2016. Det betydde at jeg ble operert. Da jeg var ferdig i sommerferien, gikk jeg inn i et mareritt av skader, sier han til Ekstra Bladet.

“Jeg har vært ute for lenge,” sier Emil Berggreen, og anerkjenner at det har vært en veldig tøff periode mentalt for ham.

Til tross for de enorme vanskeligheter iløpet av de nesten to årene, har Emil Berggreen vært imponert over behandlingen han har fått i Mainz under hele rehabiliteringsperioden

– Jeg har hatt min egen trener forbundet med hele min rehabilitering. På denne måten har det vært fantastisk, sier Emil Berggreen, som i sommerferien dro på eget initiativ til USA og gjorde siste forebyggende trening slik at han kunne komme raskere tilbake til Mainz uten ubehag etter den store operasjonen.

Han har vært klar siden sommerferien og i løpet av høsten spilte tre kamper for Mainzs sitt reservelag. Etter lørdagens debut har den talentfulle angriperen fått en smaken på mer av det høyeste nivået i – Bundesliga.

Mitt mål er at jeg skal spille mer og bidra til flere mål. Jeg har en stor moral etter at jeg har blitt klar for spill igjen. Jeg har savnet medet å kunne spille fotball på toppnivå, forklarer Emil Berggreen og sier:

– Jeg gleder meg til å endelig betale tilbake til Mainz nå, klubben som virkelig har hjulpet meg mye i de vanskelige tider jeg har hatt under rehabilitering.

Kommentarer

kommentarer