Glimt senket Tromsø

83
Ulrik Saltnes var skuffet etter tapet mot Odd. Arkivfoto; Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Bodø/Glimt – Tromsø 3-0. Bodø/Glimt var det mest effektive laget i slaget om nord og vant til slutt fortjent.

-Det er viktig å få en god start, men jeg håper vi har mer å gå på, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV Norge etter kampen.

Sterk åpning av Glimt
Tromsø fikk den første sjansen i kampen etter drøye tre minutters spill. Moses Ebiye klarte ikke å styre ballen i mål etter et flott innlegg. Tromsø hadde et lite overtak i åpningen av kampen, men det var Glimt som tok ledelsen 1-0. Erik Botheim headet vakkert Alfons Sampsted sitt innlegg i mål etter åtte minutters spill på Aspmyra.

Glimt fortsatte med å spille fin fotball. Sondre Brunstad Fet serverte en nydelig pasning og Ulrik Saltnes ekspederte den videre i mål etter 13 minutters spill. 2-0 til Glimt.
20 minutter ut i kampen fikk Moses Ebiye en ny halvsjanse men Brede Moe løp opp Tromsø-spissen.

Espejord ut med skade
Etter drøye halvtimen fikk Kitolano en god sjanse men chippen ble for enkel å ta for Haikin i Glimt-buret. Kampen jevnet seg ut utover omgangen.

Minuttet senere gikk Runar Espejord av banen med skade og August Mikkelsen kom inn. Første omgang ebbet ut med 2-0 til Glimt.

Jevnspilt
Andre omgang var ganske jevnspilt. Ola Solbakken fikk Glimts første sjanse i andre omgang etter 58 minutters spill. Alene med Karlstrøm trakk Tromsø-keeperen det lengste strået.

To minutter senere var det Saltnes som skjøt, skuddet gikk via Tromsø-forsvaret til corner.
Etter 78 minutters spill lekte Hugo Vetlesen seg i Tromsø-feltet. Skuddet gikk via Tromsø-forsvaret til corner.

-Resultatet bedre enn prestasjonen
Ola Solbakken slo et innlegg perfekt innlegg fire minutter senere. Erik Botheim presset Lasse Nilsen på bakerste stolpe. Nilsen var uheldig å sette ballen i eget nett. Dermed endte det 3-0.

-Resultatet var bedre enn prestasjonen, sier Ulrik Saltnes til TV Norge.

-Noen øyeblikk er dem bedre enn oss. Det blir tøff læring for oss, men nå får vi slikke sårene. Det er nye muligheter, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til TV Norge.

Glimts startlag: Nikita Haikin, Alfons Sampsted, Marius Høibråten, Brede Moe, Fredrik André Bjørkan -Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Sondre Sørli, Erik Botheim, Ola Solbakken
Glimtbenken fra start: Smits, Vetlesen, Lindahl, Konradsen, Tounekti, Kongsro, Hagen, Kvile, Hussein

Tromsø startet med dette laget: Karlstrøm, Gundersen, Jenssen, Amundsen, Totland, Yttergård Jenssen, Kitolano, Nilsen, Espejord, Ebiye
Tromsøbenken fra start: Trige, Robertsen, Antonsen, Ingebrigtsen, Mikkelsen, Øyvann, Norheim, Hafstad, Vik