Glimt straffet Brann

296
Håkon Opdal laget straffesparket som ledet til 1-0 til Glimt. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Bodø/Glimt – Brann 4-1. Bodø/Glimt vant 4-1 mot Brann i treningskampen søndag. Det er et resultat som ikke gir helt riktig bilde av kampen. Brann hang godt med men slapp inn to mål helt i slutten.

Scoret på straffespark
Brann hang bra med i kampen i starten av første omgang. Men så kontret Bodø/Glimt.
Etter tre minutter fikk Glimt straffespark og tok ledelsen 1-0. Sondre Sørli scoret på straffesparket, som Håkon Opdal forårsaket.

Det var Solbakken som fant Saltnes med et flott gjennomspill. Saltnes gikk i bakken i duellen med Opdal og dommeren pekte på straffemerket. Sørli scoret med et sikkert straffespark som han satt høyt i mål.

Brann-kapteinen ut med skade
Brann hadde også en god sjanse der Skaanes avsluttet via Bjørkan til corner. Men det var Glimt som så farligst ut. Ulrik Saltnes fikk en god sjanse etter cirka 20 minutter. Skuddet gikk rett på keeper. Fem minutter senere skjøt Hugo Vetlesen utenfor fra god posisjon etter et bra Glimt-angrep.

Etter 35 minutters spill måtte Brann-kaptein Daniel Pedersen kaste inn håndkleet etter å ha ligget nede flere ganger. Kristoffer Barmen kom inn på banen.

Etter 42 minutter i kampen fikk Brann en ny halvsjanse. Vegard Forren rev seg løs i feltet men fikk ikke kraft bak headingen. Totalt sett en førsteomgang der Glimt var best.

Haikin skadet
I andre omgang gikk Nikita Haikin i bakken etter problemer med det som så ut som en ankel/hæl-skade eller muligens en strekk. Han haltet av banen og Joshua Smits kom inn i Glimt-buret.

Etter 53 minutters spill fikk Brann en fin halvsjanse. Ole Didrik Blomberg kom fint fri på høyresiden og slo et flott innlegg til Daouda Bamba. Han forsøkte seg på volley men mislyktes.

Utlikning og ny Glimt-scoring
Fire minutter senere fikk Bodø/Glimt en sjanse men Ulrik Saltnes traff ikke mål. Like etter fikk Brann en god sjanse med Kasper Skaanes fikk ikke til annet enn en corner. På den påfølgende corneren satt det for Brann. Vegard Leikvoll Moberg laget selvmål da han skulle klarere ballen. Stillingen var 1-1 etter 59 minutters spill.

Etter scoringen tok Glimt over kampen og i det 72. minuttet scoret de. Hugo Vetlesen slo gjennom Sondre Sørli som slo et perfekt hardt innlegg langs bakken. Det ble banket i mål av Ola Solbakken fra cirka ni-ti meters hold.

Tounekti og Lindahl-mål
To minutter før full tid scoret Sebastian Tounekti for Glimt med en flott stupheading etter et perfekt innlegg fra Axel Lindahl.

Samme Lindahl fastsatte sluttresultatet til 4-1 etter å ha satt et straffespark i mål. Straffesparket så billig ut.

Branns neste kamper er mot Sandnes Ulf onsdag og Åsane 2. mai. Bodø/Glimt møter Molde hjemme 2. mai.