Glimt tok sin niende strake seier: – Holder forhåpentligvis så lenge som mulig

490
Bodø/Glimt tilbake på vinnersporet anført av Jens Petter Hauge som også ble matchvinner. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Mjøndalen – Bodø/Glimt 2-3) Bodø/Glimt ledet allerede 3-0 i Mjøndalen, før kampen ble spennende igjen. Til slutt klarte serielederne likevel å dra i land sin niende strake seier.

Ulrik Saltnes sier han ikke vet hvor lenge seiersrekken holder.

– Det aner jeg ikke. Forhåpentligvis så lenge som mulig, sier Glimt-spilleren til Fotballnerd.no.

– Totalt overlegne i 75 minutter

Bodø/Glimt ledet 3-0 etter 57 minutter. Scoringer Philip Zinckernagel, Victor Boniface og Jens Petter Hauge gav gjestene en komfortabel ledelse. I tillegg reddet Sosha Makani et straffespark av Zinckernagel.

Mjøndalen meldte seg på i kampen igjen rett etter 0-3 da Tonny Brochmann scoret dagens første mål for vertene. Sju minutter før slutt gjorde Vetle Dragsnes og en tabbe av Glimt-keeperen Joshua Smits kampen spennende igjen.

Saltnes synes laget spilte bra store deler av omgangen, men at Mjøndalen var nære mot slutten av kampen.

– Vi er totalt overlegne i 75 minutter, så kommer et 15 minutter langt dødballspill der Mjøndalen er gode, men heldigvis vinner vi, sier 27-åringen.

Kan ta med seg lærdom fra sluttminuttene

Saltnes selv stod for Glimts siste store sjanse et kvarter før slutten. Midtbanespilleren fikk avslutte etter en overgang, men forsøket ble reddet av Makani.

Deretter scoret Mjøndalen ikke bare 2-3-målet, men la stort press på gjestene og skapte flere muligheter til å utligne. Selv om Glimt slapp med skrekken, svarer Saltnes at laget kan ta med seg lærdom fra kampens siste kvarter.

– Ja, absolutt! Ikke gi dommeren mulighet til å blåse, for det har de fryktelig lyst til, og hold ballen i laget, sier han.

Ulrik Saltnes var selvsagt en fornøyd mann etter kampen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Traff tverrliggeren

Spilleren som var nærmest utligning mot slutten av kampen var Andreas Hellum. Innbytteren traff tverrliggeren tre minutter etter at Dragsnes hadde scoret 2-3-målet.

– Det er et godt innlegg. Jeg kommer til avslutning og prøver å sette den høyt. Det blir dessverre et par centimeter for høyt, og ikke mål. Sånn er det noen ganger, så jeg må bare glemme denne og prøve å score på neste mulighet jeg får, beskriver Hellum situasjonen.

Hellum mener Mjøndalen-laget har en god moral. Innbytteren mener også kampforløpet hjalp til at vertene fikk en god sluttspurt, men ønsker ikke å gå inn på hvordan Bodø/Glimt håndterer sluttminuttene.

– Vi gir oss aldri, uansett hvem vi spiller mot og hva stillinga er. Vi får 1-3 ganske tidlig etter 0-3, så den hjelper oss veldig. Hva Glimt gjør vet jeg ikke, sier 22-åringen.

Til tross for det var kampen mot Bodø/Glimt Mjøndalens fjerde strake tap. Mens Glimt leder serien, har Mjøndalen åtte poeng etter ni runder.