God norsk VM-start: 3-0 mot Nigeria

205
Bilde: Stein Langørgen, Wikimedia.

(Norge – Nigeria 3-0) God effektivitet sikret Norge en vellyket VM-start. Guto Reiten, Lisa-Marie Utland og et selvmål sørget for 3-0-seieren mot Nigeria.

Etter et rolig og jevnt første kvarter tok Norge ledelsen. Caroline Graham Hansen spilte et kort hjørnespark på Guro Reiten, fikk ballen tilbake og trakk inn i sekstenmeteren. Fra dødlinjen spilte Hansen ballen tilbake til Reiten som bredsidet ballen via en nigeriansk spiller i mål.

Nigeria kom til noen potensielt farlige situasjoner. Særlig venstrebacken Kristine Minde hadde problemer med Francisca Ordega. Til syvende og sist var Nigeria dog for upresise til å skape gode avslutningssituasjoner.

Norge, derimot, var effektive og utnyttet mulighetene godt. Maren Mjelde vant ballen og satte i gang en kjapp overgang. Guro Reiten fikk ballen sentralt utenfor boksen og spilte en sterk gjennombruddspasning. Lisa-Marie Utland hamret ballen under tverrliggeren.

Et utspill fra Tochukwu Oluehi førte til Norges tredje mål kun tre minutter senere. Onome Ebi klarte ikke å ta imot ballen og Graham Hansen vant ballen tilbake. Isabell Herlovsen slo et innlegg i boksen. Der var Osinachi Ohale på ballen før Utland, men styrte den i eget mål.

På overtid kom Norge til sin første mulighet som ikke havnet i mål. Maren Mjeldes siktet litt for høyt med et frispark.

I andre omgang hadde Norge stort sett kontroll, uten å skape mer enn halvsjanser og uten å gjøre mer enn nødvendig. Nigeria kom til noen lovende situasjoner og noen halvsjanser, men var fortsatt for upresise.

Tjue minutter før slutt fikk Nigeria sin største sjanse. Asisat Oshoala viste fram sin hurtighet og rundet Ingrid Hjelmseth. Fra spiss vinkel bommet spissen på mål.

Deretter skjedde det ikke mye. I en utypisk 3-0-kamp vant Norge fortjent. Både Norge og Frankrike har tre poeng i gruppe A, mens Nigeria og Sør-Korea står uten poeng.