Götze mister cupfinalen der begge lagene er tent på mer suksess

370

Bayern Münchens Mario Götze mister cupfinalen mot sin tidligere klubb Borussia Dortmund lørdag kveld på Olympiastadion i Berlin.  Det er imidlertid klart at 23-åringen blir klar til europamesterskapet. Götze har hatt en meget frustrerende sesong med få kamper, og går altså glipp av finalen med en ribbensskade.

Finalen mellom de to beste lagene i Tyskland dette tiåret blir Pep Guardiolas siste kamp som trener i Bayern, og det blir en historisk finale for Borussia Dortmund som blir første tyske laget som spiller en stor finale for femte året på rad. Men for Dortmund har det etter 5-2-seieren i DFB-pokal mot nettopp Bayern i 2012, blitt tre strake finaletap etter det.

I 2013 tapte de Champions League-finalen mot Bayern (1-2), året etterpå ble det tap i DFB-cup (0-2), og i fjor ble det tap 1-3 mot Wolfsburg i DFB-pokalfinalen.

Mens Dortmund satser på å unngå det fjerde finaletapet på rad, så satser Bayern på å vinne sin tredje double på fire sesonger. Det gjorde de både i 2013 og 2014.

Kampen blir spesiell for Mats Hummels, som allerede er klar for overgang fra Borussia Dortmund til Bayern München fra neste sesong. En annen som har gått samme veien, Robert Lewandowski, regner ikke med at det er negativt for Dortmund i akkurat denne kampen.

“Han kommer til å gi 100 prosent for Borussia Dortmund, for han er en komplett profesjonell,” sier Lewandowski ifølge BBC.

Bayern Münchens veteran Philipp Lahm sier at de har alle intensjoner om å gi Guardiola en best mulig avskjed som trener.

“Det kan  gå fra at vi har hatt en god sesong til at det blir en veldig god sesong. Vi møter et lag som var like bak oss i Bundesliga lenge, så det er en hard nøtt å knekke. Men vi har tro på oss selv. I de viktige kampene har vi alltid spilt godt den siste tiden,” sier Lahm ifølge Sport.

Dortmund har hatt en meget god sesong, og selv om Bayern regnes som favoritt, er nok finalen meget åpen i utgangspunktet.

“Jeg ser virkelig, virkelig fram til min første skikkelige finale. Du føler på trening at absolutt alle er virkelig opp for denne kampen og ønsker å legge ned alt de har for at vi skal oppnå sukess,” sier Dortmunds midtbanespiller Julian Weigl, som denne uken fikk beskjed om at han er med i den tyske bruttotroppen til EM.

I fjor vant Borussia Dortmund semifinalen i DFB-cup mot Bayern München på straffesparkkonkurranse, men ellers har Bayern hatt overtaket på de gulsvarte siden den utrolige cupfinalen i 2012.

Forøvrig meldes det fra Dortmund at Ilkay Gündogan i dag har gjennomført en vellykket kneoperasjon, og er ventet å være ute av spill til midten av oktober.

 

Kommentarer

kommentarer