Grorud vant mot Åsane

178
Postnord ligaen logo

Det var klart for ein kul kamp mellom Åsane Og Grorud. Det var to lag som ville være med og kjempe om oprykk til OBOS ligaen. Det var to lag som hadde respekt for kvarandre. Og Åsane trener Morten Røssland sa at at dei måtte være på sitt beste for å få noko ut av denne kampen. Det var dei to laga som var best deffansiv som skulle møtest. Så dei fleste trudde det skulle bli ein målfattig kamp.

Kampen var i gang. Det var Åsane som holdt på ballen for det meste dei første minutta, men dei klarte ikkje skape dei største sjangsane før i det 10. minutt. Det var Simen Lasse som satte fart og gav ballen til Viljar Birkeland som slo ballen inn i felte. Der var Stian Nygaard og satte ballen i mål. 1-0 til Åsane. Men jubelen var korvarig. For rett etter gjekk Grorud i angrep. Det var ein Grorud speler som gjekk ned til dølinja. Han kom seg forbi ein Åsane speler men Åsane trudde at ballen var ute så dei stoppa opp. Dette var ikkje dommeren enig med, så spelet gjekk videre. Ballen blei slått inn i fel+tet til Elias Kristoffersen Hagen som kunne sette ballen upressa i mål. Siden alle Åsane spelarane trudde at ballen var ute.

Men det målsnitte kunne sefølgelig ikkje forsette. Og det blei ikkje noko meir drama før i det 31. minutt. Det kom eit innlegg i Åsane sinn sekstenmeteren. Der blei ein Grorud speler tatt av Simen Hopsdal. Det var straffe til Grorud. Men Åsane målvakt Eirik Østgaard klarte og redde straffen, og ballen blei slått ut til hjørnespark. Ballen endte opp hos Elias Kristoffersen Hagen som avlutta, ballen gjekk via ein Åsanespiller og forbi ein utspillt målvakt. 2-1 til Grorud og kampen var snudd. Dette var det siste målet i den første omgangen.

Og andreomgangen åpna ikkje akuatt med eit smell. Grorud ville ikkje ta dei støreste sjangsene siden dei leda. Men Åsane presse og til slutt kunne det unge talente talentet Henrik Uhdal sikre seg sitt første mål i Åsane trøya. 2-2 og laga var like langdt. Og det var ikkje det siste målet vi fekk i denne kampen. I det 84 minutt hadde Grorud eit hjørnepark. Ballen blei slått inn i fletet og der sto Thomas Elsebutangen og stanga ballen den i bakken og i mål. Grorud leda og det var bare 6 minutt igjen pluss tilegstida. Og dette var det siste målet i kampen. Åsane klarte ikkje og utligne og dei tapte sin andre strake heimkamp.