Gruppe B: Spania og Portugal

575

 

Gruppe B har to klare kandidater som skal videre og det er så klart Spania og Portugal. Det er veldig vanskelig å se at Marokko og Iran skal klare å gå forbi en av de to favorittene. Vi vet at det skjer at noen lavere rangerte lag kommer videre i mesterskap, men det er enorm forskjell på de to beste og de to svakeste lagene i denne gruppen. Gruppefavorittene møtes allerede 15. juni og mange vil nok mene at det er en ok kamp å spille uavgjort i . 

PORTUGAL

Troppen:
Keepere: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Goztepe), Rui Patricio (Sporting CP).
Forsvar: Bruno Alves (Rangers), Cedric Soares (Southampton), Jose Fonte (Dalian Yifang), Mario Rui (Napoli), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Dortmund), Ricardo Pereira (FC Porto), Ruben Dias (Benfica).
Midtbane: Adrien Silva (Leicester City), Bruno Fernandes (Sporting CP), Joao Mario (West Ham), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv), William Carvalho (Sporting CP).
Spiss: Andre Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting CP), Goncalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Besiktas).

- Annonse -

Portugal vant forrige store mesterskap, EM 2016. Det er forventet at de tar seg videre, men det er noe som gjør at man er litt forsiktig med å se på de som en av de store favorittene. De har langt færre spiller i store lag nå enn de hadde tidligere. En del begynner å dra litt på årene og er på hell av karrieren. Men de har selveste Cristiano Ronaldo som er i stand til det meste.

Vi skal på ingen måte avskrive Portugal og de har en del gode spillere i tillegg til Ronaldo. Bernardo Silva er en god spiller. Har ikke fått altfor mye spilletid i Manchester City, men han har kvaliteter. Guedes har hatt en strålende sesong i Valencia. Moutinho fra Monaco har lenge vært en ettertraktet spiller. Portugal er nr. 4 på FIFA-rankingen, så vi snakker om et svært godt lag. Historisk har de ikke så mye å vise til. En 3. plass helt tilbake i 1966 er det beste. Vi tror ikke at den prestasjonen forbedres i 2018. Mest sannsynlig nr. 2 i gruppe B.

SPANIA

Troppen:
Keepere: David de Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Kepa Arrizabalaga (Athletic Club).
Forsvar: Dani Carvajal (Real Madrid), Alvaro Odriozola (Real Sociedad), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Nacho Fernandez (Real Madrid), Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona), Monreal (Arsenal).
Midtbane: Sergio Busquets (Barcelona), Thiago (Bayern Munich), Saul Niguez (Atletico Madrid), Koke (Atlético), Andrés Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Marco Asensio (Real Madrid).
Spisser: Lucas Vazquez (Real Madrid), Diego Costa (Atlético), Aspas (Celta Vigo), Rodrigo (Valencia).

Spania har en veldig god tropp. Stort sett dobbel dekning med kvalitet på alle plasser. Spissene er kanskje ikke de aller største stjernene, men Spania har til gjengjeld en midtbane som er enormt sterk. Den er ypperste verdensklasse. Når man kan sette opp en førsteelver med kun spillere fra Real Madrid, Barcelona, Manchester City og United og Atletico Madrid, så forstår man at dette er et ekstremt bra lag. Vi holder Spania som en av de aller største favorittene. Alt annet en semifinale må være nederlag for et lag med de kvalitetene. Spania har falt ned til en 8. plass på rankingen. De hadde et skuffende VM for 4 år siden da de røyk ut i gruppespillet. Det ønsker de nok å gjøre noe med. De ble verdensmestere i 2010. Da scoret Andres Iniesta vinnermålet. Han er fremdeles med, men dette blir nok hans avskjed med det spanske landslaget.

MOROCCO

Troppen:
Keepere: Munir (Numancia), Bounou (Girona), Tagnaouti (Ittihad Tanger).
Forsvar: Benatia (Juventus), Saiss (Wolverhampton), Da Costa (Basaksehir), Mendyl (Lille), Benoun (Raja Casablanca), Achraf (Real Madrid), Dirar (Fenerbahce).
Midtbane: Belhanda (Galatasaray), Boussoufa (Al-Jazira), El Ahmadi (Feyenoord), S. Amrabat (Feyenoord), Bennasser (Caen), Harit (Schalke), Fajr (Getafe), Ziyech (Ajax), Carcela (Standard), Amrabat (Leganes).
Spisser: Boutaib (Malatyaspor), Bouhaddouz (St Pauli), El Kaabi (Renaissance de Berkane).

Marokko må nok mest sannsynlig belage seg på 3 kamper i gruppespillet. 42. plass på rankingen skal ikke være godt nok for å t en plass fra Spania eller Portugal. De har en del bra spillere, men det er nok ikke nok for komme videre. Av de mest kjente er Benatia fra Juventus. Ellers så har Amrabat gjort en god sesong i spanske Leganes. Marokkos beste prestasjon i turneringen er en åttendedelsfinale i 1986. De har ikke deltatt i VM siden 1998. Vi tror på en tidlig exit. De har nok ikke nok kvalitet. Vi anslår en 3. plass i denne gruppen.

IRAN

Troppen:
Keepere: Alireza Beyranvand (Persepolis), Rashid Mazaheri (Zob Ahan), Amir Abedzadeh (Maritimo).
Forsvar: Majid Hosseini (Esteghlal), Ramin Rezaeian (Ostende), Mohammad Reza Khanzadeh (Padideh), Morteza Pouraliganji (Alsaad), Pejman Montazeri (Esteghlal), Milad Mohammadi (Akhmat Grozny), Roozbeh Cheshmi (Esteghlal), Ehsan Hajsafi (Olympiacos).
Midtbane: Saeid Ezatollahi (Amkar Perm), Masoud Shojaei (AEK Athens), Mehdi Torabi (Saipa), Omid Ebrahimi (Esteghlal), Karim Ansarifard (Olympiacos).
Spisser: Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar), Mahdi Taremi (Al Gharafa), Sardar Azmoun (Rubin Kazan), Reza Ghoochannejhad (Heerenveen), Saman Ghoddos (Ostersunds), Ashkan Dejagah (Nottingham Forest), Vahid Amiri (Persepolis).

Iran er nr. 36 på FIFArankingen. De har deltatt i 4 sluttspill. Siste gang i 2014, men de har aldri kommet videre fra gruppespillet. Vi tror ikke det skjer i år heller. Det ville i så fall vært en gedigen overraskelse. Det er lite vi har av bakgrunn for å si noe om troppen. Den er stort sett helt ukjent for de aller fleste av oss. De største klubbene representert er 2 stykker fra Olympiakos, en fra Alkmar og en fra Hereveen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -